INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  CONFLICT

Ripostă dură a oficialităților maghiare la adresa UEFA, după pedeapsa dictată Ungariei: „Lași comuniști, să vă fie rușine!”

Peter Szijjarto, alături de premierul maghiar Viktor Orban
Peter Szijjarto, alături de premierul maghiar Viktor Orban

Articol de GSP - Publicat sambata, 10 iulie 2021 16:59 / Actualizat sambata, 10 iulie 2021 17:07

Ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a reacționat dur, după ce UEFA a decis ca naționala maghiarilor să joace două partide cu porțile închise, în urma incidentelor petrecute la Euro 2020.

  • Naționala Ungariei a fost sancționată de UEFA și va juca următoarele două meciuri de pe teren propriu organizate de forul european fără spectatori, din cauza incidentelor de la Euro 2020, când fanii maghiari au comis derapaje rasiste și homofobe.

Pe pagina sa de Facebook, Szijjarto a caracterizat forul UEFA drept „laș și jalnic” și l-a asemănat cu un organism comunist. 

„Comitetul care ia o astfel de decizie este un organism jalnic și laș! Ar trebui să le fie rușine de ei înșiși! Au procedat la fel ca în comunism: nu e nevoie de dovezi, ci doar de rapoarte unanime!”, a tunat oficialul maghiar pe rețelele de socializare.

Ungaria, pedepsită de UEFA

De asemenea, UEFA a amendat federația maghiară cu 100.000 de euro. Decizia nu se aplică în preliminariile Campionatului Mondial, competiție aflată sub egida FIFA, ci doar în partidele organizate de UEFA.

Ungaria va disputa încă un meci fără spectatori, dacă fanii vor comite orice fel de abatere la revenirea în tribune.

Ungaria a terminat pe locul 4 grupa F de la Euro 2020, din care au mai făcut parte Franța, Germania și Portugalia. 

Puskas Arena, din Budapesta, a găzduit 3 meciuri în faza grupelor, ale Ungariei cu Portugalia și Franța, Portugalia - Franța, plus „optimea” Olanda - Cehia.

Rasism și homofobie pe „Puskas Arena”

Potrivit L'Equipe, mai mulți fotografi acreditați la partida de la Budapesta au auzit strigăte de maimuță dinspre peluza ultrașilor maghiari la meciul Ungaria - Franța (1-1) Nu o dată, de mai multe ori, în special în prima repriză, când mingea era la Pogba sau Kante.

De asemenea, cotidianul spaniol AS a dezvăluit că ultrașii Ungariei au făcut gesturi obscene spre Cristiano Ronaldo, insultându-l: „Cristiano, homosexualule!”, în timpul partidei Portugalia - Ungaria 3-0.

56.000 de faniau asistat la meciurile de pe „Puskas Arena” la Euro

Andrei Cristea: „Am apreciat stilul de joc al Ungariei”

Citește mai multe știri de la Euro 2020:

Olivier Giroud părăsește Chelsea! Atacantul ajunge în Serie A

Diletta Leotta „trădează” » Celebra jurnalistă și-a numit favoritul înainte de finala EURO

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (76)
prazberg
prazberg  •  11 Iulie 2021, 20:31
Postat de caoradea pe 10 Iulie 2021, 22:47

Ai fost la vreun meci a Stelei ? Sau la Craiova ? Sau U Cluj, UTA etc. Acei "suporteri" toti sunt civilizati, doara sunt romani, iar romanul este un popor civilizat. Dar englezii care au fluierat imnul danezilor ? Dute in Ungaria si vezi civilizatie ...

Dupa ce tampenii ai zis mi-am dat seama ca esti ungur prost.

prazberg
prazberg  •  11 Iulie 2021, 20:29
Postat de kovacsistvan pe 10 Iulie 2021, 22:16

Ungaria mereu superioara.

De aia vorbesti limba romana.

talpaiadului
talpaiadului  •  11 Iulie 2021, 01:54

In timpul razboiului rece, vesticii o aveau pe aia cu dreptul la libera exprimare, care cica era sfant. Ii aratau cu degetul pe comunisti, uite ce se intampla acolo, e iadul de pe pamant ca oamenii nu pot sa se exprime liber. Acum ca nu mai e comunismul au dat-o la intors, ai dreptul exprimare numai daca zici ce vor ei, adica exact cum era in comunism. Totul e numai fatarnicie si propaganda.

Vezi toate comentariile (76)
Comentează