INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  PRELIMINARII EURO

Adversara României riscă excluderea din preliminariile EURO! Când ar urma să ia decizia UEFA

Naționala Belarusului, adversara României din preliminariile EURO 2024, riscă excluderea din competițiile UEFA / FOTO: Imago Images
Naționala Belarusului, adversara României din preliminariile EURO 2024, riscă excluderea din competițiile UEFA / FOTO: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 24 martie 2023 17:58 / Actualizat vineri, 24 martie 2023 18:20

Naționala Belarusului, adversara României din preliminariile EURO 2024, riscă excluderea din competițiile UEFA.

  • România - Belarus are loc pe 28 martie, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV

La viitorul comitet executiv organizat de UEFA, pe 4 aprilie, se va examina o posibilă excludere a Belarusului din competițiile continentale, inclusiv din preliminariile EURO 2024, potrivit Agerpres, care citează televiziunea germană ARD.

Banner-ul roșu, dezinteres local și pregătiri pentru invazia românilor înaintea meciului cu Andorra, din preliminariile EURO
ANDORRA - ROMÂNIA
Banner-ul roșu, dezinteres local și pregătiri pentru invazia românilor înaintea meciului cu Andorra, din preliminariile EURO

În acest condiții, grupa de 6 echipe a României ar deveni una de 5. Belarus este a doua echipă cel mai slab cotată dintre ele, după Andorra. 

Belarus poate fi exclusă din preliminariile EURO 2024

Motivul unei posibile excluderi este implicarea Belarusului în războiul din Ucraina, de partea invadatorilor ruși. De altfel, echipele din Rusia au fost excluse în 2022 din toate competițiile organizate de FIFA și UEFA, atât naționala, cât și echipele de club.

„UEFA are de multă vreme intenţia să discute despre situaţia Belarusului la următoarea reuniune a comitetului nostru executiv”, a transmis Aleksander Ceferin, președintele UEFA.

Conform surselor menționate, 100 de europarlamentari au cerut forului condus de Ceferin să excludă Belarus din toate competițiile continentale, din cauza implicării în războiul din Ucraina. 

Nancy Faeser, ministrul german de Interne, a cerut din 2022 excluderea Belarusului din preliminarii, pentru ca echipa națională de fotbal să nu se poată califica în niciun fel la EURO 2024, găzduit de Germania.

Comitetul UEFA în care se va discuta problema excluderii Belarusului va avea loc la o săptămână de la meciul României cu naționala țării conduse de Lukașenko.

VIDEO. Dezbaterea zilei » Avem șanse să ne calificăm la Campionatul European din 2024?

Citește și:

George Simion, ironic la adresa jucătorilor care refuză naționala: „Coubiș, Boloca? Ăștia joacă fotbal?”. Nici Camora n-a scăpat: „S-a născut în România? Atunci care e legătura?”

Cum arată futsalul din România, unde suntem aproape de Campionatul Mondial: „Avem numai studenți în echipă, le dăm câteva sute de lei pe meci”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
cornel.201
cornel.201  •  25 Martie 2023, 12:38

si *** *** ungaria nu risca nimic dupa ce au afisat *** de steag cu *** mare?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

digitalmasacrer
digitalmasacrer  •  25 Martie 2023, 08:13
Postat de dobrin pe 24 Martie 2023, 19:03

Ai uitat de Kosovo, crezi ca aia sunt deja batuti?

Acest material eate un pamflet. Sigur ca scoatem 1 punct cu Kosovo.

digitalmasacrer
digitalmasacrer  •  25 Martie 2023, 07:39
Postat de badeadorian pe 24 Martie 2023, 22:29

:)) ... Sau macar obligati sa joace , tot meciul , cu mana stanga sus . Asta impotriva Romaniei , bineinteles ....

De ce nu mana dreapta sus? Asking for a ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează