INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  PRELIMINARII

Danezii au câștigat grupa și Hojbjerg e în culmea fericirii: „De mic copil mă plimbam în jurul stadionului și visam la o seară ca asta”

Pierre-Emile Hojbjerg, fericit la finaul meciului cu Slovenia // Foto: Imago
Pierre-Emile Hojbjerg, fericit la finaul meciului cu Slovenia // Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 18 noiembrie 2023 13:47 / Actualizat sambata, 18 noiembrie 2023 14:01

Victoria cu Slovenia (2-1), de pe Parken din Copenhaga, a asigurat Danemarcei locul întâi în grupă. „O să-mi comand un cocktail mare, iar apoi voi adormi. Vom da o superpetrecere și vom sărbători calificarea”, a anunțat selecționerul Kasper Hjulmand. Emile Højbjerg l-a completat: „Am dovedit clasă în acest meci capital”.

Danemarca a legat aseară al cincilea succes în grupa H, 2-1 cu Slovenia pe teren propriu, și este matematic calificată la Euro 2024, din postura locului întâi. Mæhle și Delaney au marcat un gol pe repriză și au declanșat fiesta la Copenhaga. 

„O să-mi comand un cocktail mare și apoi mă voi culca. Vom da însă o superpetrecere și vom sărbători calificarea", a declarat selecționerul Kasper Hjulmand. 

Și a completat: „Este una din cele mai grozave seri din cariera mea în fotbal și care va fi rememorată peste ani. Băieții merită să se bucure pentru ceea ce au realizat. Nu-mi doresc să fac pe polițistul, dar ei știu că sâmbătă avem antrenament la ora 13. Trebuie să fim bine pregătiți și la ultimul meci, cu Irlanda de Nord".

Hojbjerg: "Simt că putem realiza o performanță specială"

Și mijlocașul Pierre-Emile Hojbjerg, autor a două goluri în actuala campanie, era în culmea fericirii: „Am luptat mult pentru a ne atinge obiectivul și la vară vom juca la Euro. Simt că putem realiza în Germania o performanță specială. De mic copil mă plimbam în jurul stadionului Parken și visam la o seară memorabilă ca asta. 

Când o echipă de top e pusă sub presiune atunci își arată adevărata forță. Suntem o familie mare și am reușit un rezultat uriaș după bătălii crâncene. Am făcut și meciuri mai slabe, pierzând în Kazahstan, dar ne-am revenit la timp".

Avem în spatele echipei un grup fantastic și toată lumea a făcut un efort imens. Am trăit zile intense și acum simt că îmi pot relaxa corpul într-o asemenea seară. Meseria de antrenor este 99% suferință 
- Kasper Hjulmand, selecționer Danemarca

8meciuri consecutive a câștigat naționala Danemarcei pe teren propriu în preliminariile Euro. Ultimul eșec l-a înregistrat cu Portugalia, 0-1 în octombrie 2014

Euro 2024 - Calificări » Match Preview Israel - România

Citește și

Prima performanță ca antrenor pentru Sylvinho: „Sunt onorat să fiu selecționerul Albaniei. Aici există multă pasiune în muncă”
PRELIMINARII
Prima performanță ca antrenor pentru Sylvinho: „Sunt onorat să fiu selecționerul Albaniei. Aici există multă pasiune în muncă”
Seria ratărilor de la 11 metri continuă pentru Jorginho! Câte penaltyuri a irosit la echipa națională
PRELIMINARII
Seria ratărilor de la 11 metri continuă pentru Jorginho! Câte penaltyuri a irosit la echipa națională

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close