INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ISRAEL - ELVEȚIA

Elvețienii fără un jucător important contra Israelului. Meci decisiv pentru viitorul selecționerului

Murat Yakin/ foto: Imago Images
Murat Yakin/ foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 15 noiembrie 2023 14:12 / Actualizat miercuri, 15 noiembrie 2023 15:31

Selecționerul elvețienilor, Murat Yakin, nu se poate baza miercuri seară pe fundașul lui Newcastle United, Fabian Schaer, indisponibil din cauza unor probleme musculare. Tabloidul Blick sugerează că Israelul i-a încheiat cariera la națională lui Yakin și i-ar putea influența decisiv și viitorul pe banca acesteia.

Probleme de personal pentru selecționerul Elveției, Murat Yakin, înaintea meciului de miercuri seară de la Felcsut, cu Israelul. Fundașul Fabian Schaer a devenit indisponibil din cauza unor probleme musculare cu care se confruntă de mai multă vreme. 

Moment răscolitor la conferința dinainte de Israel - Elveția: „Aparține unui băiat de 8 ani. E ultimul lucru din casa lui”
ISRAEL - ELVEȚIA
Moment răscolitor la conferința dinainte de Israel - Elveția: „Aparține unui băiat de 8 ani. E ultimul lucru din casa lui”

Blick scrie că acesta acuză și o anumită stare de oboseală, după ce a jucat pentru Newcastle United în toate meciurile de până acum ale sezonului.

Aceeași sursă scrie că, pentru Yakin, Israelul e un adversar care i-a marcat și i-ar putea influența și în viitor cariera. În 2004, un meci disputat la Tel Aviv, contra Israelului, i-a încheiat actualului selecționer cariera de internațional. 

Cum i-a încheiat Israelul cariera de internațional lui Murat Yakin 

„Îmi amintesc că am simțit dureri groaznice în șold, în timpul jocului, și a trebuit să fiu înlocuit. Am avut dureri cum nu am mai avut niciodată”, și-a amintit fostul fundaș elvețian.

Deși a încheiat sezonul cu FC Basel și a devenit din nou campion, „a fost un an în care am alergat de la un medic la altul. După aceea am simțit că se apropie sfârșitul”.

„Israelul i-ar putea determina și soarta pe termen lung ca selecționer”

A ratat Mondialul din Germania, în 2006, iar acum ar vrea să compenseze cu o prezență la Euro 2024, ca selecționer. Iar Blick scrie că, „o victorie miercuri ar însemna pecetluirea calificării.

Este al 28-lea meci internațional al lui Yakin ca antrenor al echipei naționale. Nu va fi ultimul, chiar dacă Elveția va pierde. Și totuși: un duel împotriva Israelului i-ar putea determina și soarta pe termen lung ca selecționer”.

27 de meciuriare Murat Yakin pe banca reprezentativei Elveției. A fost numit selecționer pe 9 august 2021

După meciul de la Felcsut, naționala Țării Cantoanelor vine la București, unde sâmbătă va fi adversara tricolorilor, de asemenea în preliminariile Euro 2024. 

VIDEO Preliminarii EURO 2024 / Match Preview Israel - România

Mai puteți citi:

Tensiune maximă înaintea „dublei” România - Elveția » A fost lăsat în afara lotului primei reprezentative și a refuzat convocarea la „tineret”

Internaționalul cu mamă româncă a refuzat naționala! Cum și-a motivat atacantul decizia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  15 Noiembrie 2023, 17:18

Elvetia - Israel 4 - 0 .

Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  15 Noiembrie 2023, 17:17

Elvetia - Israel 4-0

Vezi toate comentariile (2)
Comentează