INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ISRAEL

Golgheterul Israelului s-a certat cu șefii federației dintr-un motiv mai rar întâlnit » România scapă de un adversar periculos

Eran Zahavi, în duel cu Pique / FOTO: GettyImages
Eran Zahavi, în duel cu Pique / FOTO: GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 20 august 2023 16:33 / Actualizat duminica, 20 august 2023 17:58

Eran Zahavi (36 de ani), atacantul cu 33 de goluri în 70 de selecții la naționala Israelului, nu va fi convocat pentru meciul de la București din preliminariile Euro 2024. Jucătorul lui Maccabi Tel Aviv s-a certat cu șefii federației și va fi o mare absență pentru israelieni.

Veste bună pentru naționala României! Eran Zahavi nu va evolua împotriva „tricolorilor” la București pe 9 septembrie. Atacantul lui Maccabi Tel Aviv, care a împlinit pe 26 iulie 36 de ani, dar în teren pare de 27 de ani, nu va fi reținut în lotul Israelului pentru „dubla” cu România și Belarus. Zahavi nu a bifat, de altfel, niciun joc în actualele preliminarii pentru Euro 2024.

Edi Iordănescu a anunțat lista preliminară a stranierilor pentru meciurile cu Israel și Kosovo: a convocat un portar-surpriză
ROMÂNIA
Edi Iordănescu a anunțat lista preliminară a stranierilor pentru meciurile cu Israel și Kosovo: a convocat un portar-surpriză

Eran Zahavi a vrut să stea singur în cameră

Care e motivul? Discuția pe care Eran a avut-o cu selecționerul Alon Hazan și directorul tehnic Yossi Benayoun și pretențiile absurde de a sta singur în cameră în cantonament, pentru a fi mai odihnit și mai concentrat! Cei doi nu au acceptat cerința lui Zahavi, explicându-i că nimeni nu este deasupra regulilor impuse, și atunci atacantul a anunțat că nu mai vine la națională! 

Au existat încercări de împăcare, dar toate tentativele au eșuat, pentru că niciuna dintre părți nu a cedat. Astfel că selecționerul Alon Hazan a confirmat că nu se va baza pe Zahavi, fără să dea detalii suplimentare.

Erin Zahavi, decisiv la echipa de club

În turul al treilea preliminar din Conference League, Eran a salvat-o pe Maccabi, marcând unicul gol al partidei cu AEK Larnaca, din penalty (în tur 1-1) și asigurând calificarea în play-off. În acest sezon a mai înscris trei goluri în deplasarea de la Beer-Sheva, 6-1 cu Hapoel, din Cupa Israelului. 

Decizia jucătorului îi nemulțumește pe fani, care cred că el ar fi fost de mare ajutor pentru calificarea la Euro 2024. Ultima și singura oară când Israel a fost la un turneu final de senior a fost în 1970, în Mexic, dar atunci juca în zona asiatică.

103goluri și 31 de assisturi a reușit Eran Zahavi în 117 meciuri jucate în China la Guangzhou City (1995-2003)

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Spania, regina fotbalului feminin! „Furia Roja” a surclasat-o în finală pe Anglia

A decis finala Mondialului Feminin, apoi și-a ridicat tricoul » Semnificația gestului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
adidi
adidi  •  20 August 2023, 21:46

Eu nu inteleg acest articol deloc :)) In Israel astazi sunt atacanti de 3 ..4 ori mai buni de Zeevi si trebuie sa fie un punct f mare de ingrijorati pt noi ...nu invers

Vezi toate comentariile (1)
Comentează