INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ABSENȚE DE LA EURO

Marii absenți ai turneului final din Germania. Cazul bizar al unui internațional englez

Thibaut Courtois / Sursă foto: Imago Images
Thibaut Courtois / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 27 martie 2024 11:00 / Actualizat miercuri, 27 martie 2024 13:36

Belgianul Thibaut Courtois, austriacul David Alaba și spaniolul Gavi sunt trei dintre vedetele care nu vor fi pe teren la Euro 2024. Lista este însă mult mai lungă.

Au rămas mai puțin de trei luni până la startul Euro 2024, programat pe 14 iunie, dar pentru unii internaționali, turneul final din Germania este deja „un pod prea îndepărtat”. Și nu sunt puțini! Cauza? Majoritatea se confruntă cu accidentări pe termen lung. Există, însă, și câteva cazuri speciale!

Cât ne mai mințim?
editorial
Cât ne mai mințim?

Thibaut Courtois (Belgia). Pentru belgieni o mare pierdere, pentru noi, un câștig. Portarul lui Real Madrid nu va juca împotriva tricolorilor, în meciul din grupă programat la Koln, în grupa E. După ce și-a rupt ligamentele încrucișate de la genunchiul stâng, vara trecută, Courtois și-a „avariat” și meniscul medial de la genunchiul drept, pe 19 martie, tocmai când revenise la antrenamente. El a fost operat a doua zi și nu este de așteptat să revină la acțiune până la începutul sezonului 2024-2025. Pe de altă parte, goalkeeperul de 31 de ani are și o relație tensionată cu selecționerul Domenico Tedesco.

A pierdut Gavi turneul final din Germania din cauza selecționerului De La Fuente?

Gavi (Spania). Jucătorul Barcelonei s-a ales cu o „ruptură completă a ligamentului încrucișat anterior al genunchiului drept și afectarea concomitentă a meniscului lateral în ultima etapă a preliminariilor CE 2024, contra Georgiei (3-1). Barcelona l-a acuzat pe selecționerul De la Fuente că l-a forțat într-un meci fără importanță, întrucât Spania era deja calificată, însă acesta a respins acuzațiile: „Gavi era proaspăt și gata să joace. A fost un accident, o nenorocire”. Federația Spaniolă de Fotbal (RFEF) a decis că Gavi nu va fi convocat la echipa națională decât anul viitor, deși ar trebui să revină în acțiune până la începutul sezonului 2024/2025.

David Alaba (Austria). Fundașul central este unul dintre cei trei jucători de la Real Madrid care și-au rupt ligamentul încrucișat al genunchiului în acest sezon. El s-a accidentat accidentat într-un meci din La Liga cu Villarreal, disputat în decembrie, iar medicii au concluzionat că el va avea nevoie de aproximativ 8 luni pentru a se reface.

Paul Pogba a primit o suspendare de 4 ani după ce a fost testat pozitiv

Paul Pogba (Franța). Mijlocașul Les Bleus a primit o suspendare de patru ani, după ce a picat un test antidoping în august anul trecut. El insistă că nu a luat niciodată cu bună știință medicamente care îmbunătățesc performanța, dar dacă nu va putea anula interdicția la Curtea de Arbitraj Sportiv (TAS), probabil că nu va mai juca niciodată pentru Juventus sau pentru naționala Franței. În prealabil, Pogba suferise o serie de accidentări, din cauza cărora a ratat Cupa Mondială din Qatar, în 2022, și făcea mari eforturi ca să revină la forma de altădată.

Ivan Perisic (Croația). Legenda Croației a suferit o leziune complexă de ligament încrucișat la genunchiul drept, în timpul unui antrenament la Tottenham, în septembrie anul trecut. Managerul Spurs, Ange Postecoglou, a spus încă din ianuarie că Perisic este puțin probabil să joace din nou pentru Spurs. Și din cauza accidentării, dar și pentru faptul că acordul atacantului de 35 de ani expiră la sfârșitul sezonului. Perisic, în schimb, s-a arătat optimist și susține că ar exista o mică posibilitate ca în aprilie să se poată întoarce pe teren.

Sandro Tonali e suspendat din cauza pariurilor, Ben White refuză pur și simplu să mai vină

Sandro Tonali (Italia). După ce și-a lansat cariera în Premier League, printr-o mutare-șoc de la AC Milan la Newcastle United, Tonali s-a trezit implicat în cel mai mare scandal de pariuri din fotbalul italian, după cel din anii '80. Mijlocașul a primit o suspendare de 10 luni pentru implicarea în jocuri de noroc ilegale, începând cu 27 octombrie 2023, ceea ce face practic imposibilă prezența sa la Euro 2024.

Ben White (Anglia). Este cel mai ciudat caz dintre toate. White nu a mai jucat pentru Anglia de când a părăsit Cupa Mondială din 2022, din „motive personale”. Selecționerul „Three Lions”, Gareth Southgate, a vrut să-l nominalizeze pe fundașul lui Arsenal pentru recentele amicale cu Brazilia și Belgia, însă directorul sportiv al „tunarilor”, Edu, a spus că jucătorul nu vrea să vină la lot. „Este o mare dezamăgire pentru mine”, a spus Southgate, care pur și simplu nu înțelege motivul pentru care jucătorul refuză să mai răspundă convocărilor: „Nu este nicio problemă între noi și trebuie să accentuez că n-a avut niciodată vreo problemă cu antrenorul Steve Holland, așa cum s-a scris în presă”.

VIDEO. România - Columbia 2-3 » Edi Iordănescu, declarații despre șansele României la EURO după meciul de azi și aflarea ultimei adversare din grupă, Ucraina

Alte informații de actualitate:

Reacția lui Adrian Mutu după Columbia - România: „Bine că n-am ieșit șifonați” + Nu i-a menajat pe Ianis Hagi, pe Drăgușin și pe Alibec

Fanii rivalelor s-au bătut pe Metropolitano! Au scos cuțitele după Columbia - România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează