INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  DECLARAȚIE

EURO 2024 înseamnă mai mult decât fotbal » Philipp Lahm, directorul turneului: „Este despre celebrarea valorilor europene”

Philipp Lahm și Roman Weidenfeller (foto: Guliver/Getty Images)
Philipp Lahm și Roman Weidenfeller (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de GSP - Publicat sambata, 24 februarie 2024 15:03 / Actualizat sambata, 24 februarie 2024 15:32

Philipp Lahm (40 de ani), fost internațional neamț, în prezent directorul EURO 2024, crede că anul acesta competiția ar trebui să celebreze valorile europene precum democrația și libertatea de exprimare.

Într-un editorial pentru The Guardian își prezintă viziunea despre ceea ce înseamnă organizarea Campionatului European, o chestiune „despre fotbal, dar și despre valori europene”.

Philipp Lahm: „Campionatul European ne ajută să punem deoparte diferențele dintre noi și să celebrăm modul nostru de viață”

Fostul campion mondial cu Germania este de părere că organizarea Cupei Mondiale în Qatar și Rusia, țări cu regimuri închise, a generat o imagine tot mai negativă a fenomenului fotbalistic. Această imagine s-a reflectat cel mai puternic în țările vestice, pe care Lahm le vede drept bastioane ale democrației.

De asemenea, fostul fundaș de la Bayern susține că următorul turneu final este o ocazie de a discuta despre evoluțiile din societate, indiferent dacă acestea sunt „bune sau rele”.

Philipp Lahm: „Fotbalul și sportul trebuie să promoveze drepturile omului și cooperarea internațională”

„Marile evenimente sportive, în special Jocurile Olimpice sau Campionatul European, ar trebui să devină ocazii pentru ca fanii să discute fenomene precum migrația sau starea democrației”, crede Lahm.

Acesta mai susține că „doar prin dialog se poate ajunge la consens, iar sportul reprezintă un mediator societate. Sportul trebuie să contribuie la pacea și libertatea din societate”, concluzionează Lahm.

Philipp Lahm a jucat la Bayern în perioada 2002-2017. El a câștigat opt titluri și o Ligă a Campionilor alături de bavarezi. Fostul fundaș a câștigat Cupa Mondială în 2014, atunci când Germania a bătut cu 1-0 naționala Argentinei.

După ce s-a retras în 2017, Lahm a devenit ambasador al Campionatului European 2024. ulterior a fost numit director al turneului.

Citește și alte articole:

Jorginho, răspuns brutal pentru iubita lui când l-a întrebat dacă o cere în căsătorie
ANGLIA
Jorginho, răspuns brutal pentru iubita lui când l-a întrebat dacă o cere în căsătorie
Terorizat în ultimul an de o femeie obsedată sexual, starul din Premier League și-a angajat bodyguard
PREMIER LEAGUE
Terorizat în ultimul an de o femeie obsedată sexual, starul din Premier League și-a angajat bodyguard

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează