INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  EURO 2024

CORESPONDENȚĂ DIN HAMBURG Selecționerul Slovaciei e prieten cu un „tricolor”: „Suntem apropiați. E un profesionist remarcabil!” + Ce detaliu despre România l-a surprins: „Sincer, nu știam acest lucru. E o poveste frumoasă”

Francesco Calzona
Francesco Calzona

Articol de - Publicat duminica, 03 decembrie 2023 10:12 / Actualizat duminica, 03 decembrie 2023 10:41

Italianul Francesco Calzona, 55 de ani, selecționerul Slovaciei din vara lui 2022, admite că „nu am studiat încă bine România”, dar spune că „am văzut unele meciuri și aveți o echipă dificil de înfruntat”. Afirmă că „am o relație excelentă cu Vlad Chiricheș, cu care am lucrat la Napoli. Îl cunosc foarte bine”.

Din urna a treia, am fi putut avea un adversar cu adevărat greu la Campionatul European. Olanda sau Croația erau marile pericole care îi pândeau pe „tricolori”. Nici cu Scoția nu ar fi fost ușor, doar învinsese Spania în preliminarii. Însă a ieșit Slovacia, pe care o vom întâlni pe 26 iunie, la Frankfurt, într-un meci ce poate fi decisiv.

Transfer bombă în Superligă?! Alibec vrea să renunțe la bani ca să nu rateze Euro 2024 » Are o singură echipă în minte!
ROMÂNIA LA EURO 2024
Transfer bombă în Superligă?! Alibec vrea să renunțe la bani ca să nu rateze Euro 2024 » Are o singură echipă în minte!

Francesco Calzona, fost asistent al lui Sarri și Spalletti

A treia prezență consecutivă la Euro, Slovacia nu mai e o apariție neașteptată la turneul final continental. Numai tehnicianul e o apariție nouă. În vara lui 2022, italianul Francesco Calzona a fost numit selecționer, în premieră antrenor principal în carieră, după 14 ani ca secund, inclusiv la Napoli. Fusese mult timp asistentul lui Maurizio Sarri, dar și al lui Luciano Spalletti, actualul om forte al squadrei azzurra.

A semnat un contract pe doi ani, care expiră pe 31 iulie 2024, la două săptămâni după finala CE. I s-a fixat ca obiectiv un loc la Euro și l-a atins, cu un lot în care iese cu adevărat în evidență căpitanul Milan Skriniar, stoperul lui PSG, fost la Inter Milano. Doar Portugalia a bătut Slovacia în seria sa, la limită de fiecare dată, 3-2 acasă și 1-0 în deplasare,

Francesco Calzona: „Aveți individualități de calitate”

Pe calabrezul în vârstă de 55 de ani l-am întâlnit câteva minute la zona mixtă, la trei sferturi de oră după sfârșitul tragerii la sorți. A vorbit puțin despre România. Edi Iordănescu nu era departe de el în sală.

„Știu că aveți o echipă dificil de înfruntat”, a spus Calzona de la început. A recunoscut că „încă nu am studiat-o bine, pentru că era în altă grupă de calificare, dar am văzut unele meciuri”. Observând că „sunt individualități de calitate, jucători valoroși. De aceea, va fi o partidă grea”.

Francesco Calzona: „Chiricheș, exemplul unui profesionist remarcabil”

Când i s-a reamintit că mulți internaționali români evoluează momentan în Italia, în Serie A și Serie B, antrenorul peninsular a dezvăluit că e prieten cu un „tricolor”. Un fundaș central în vârstă de 34 de ani, opt petrecuți la Napoli, Sassuolo și Cremonese, înainte de a se întoarce în țară, la FCSB. Vlad Chiricheș.

„Îl cunosc foarte bine pe Chiricheș, am lucrat împreună la Napoli, am o relație excelentă cu Vlad, suntem apropiați, vorbim, ținem legătura”, a afirmat Calzona.

I-a descris pe români prin Chiricheș: „El e exemplul unui fotbalist profesionist remarcabil. Mai aveți băieți care joacă în țara mea, ceea ce demonstrează că sunteți o națională tare”. Chiricheș, operat după o gravă afecțiune musculară, nu va fi foarte probabil la Euro.

Francesco Calzona: „Sincer, nu știam acest lucru”

Calzona a aflat la tragere și că Edi Iordănescu este fiul celui care a calificat România la CE 2016, precedenta noastră prezență la turneul final. „Sincer, nu știam acest lucru. E o poveste frumoasă despre o familie de mari antrenori, dacă ei au fost ultimii care au dus România la Euro”, a încheiat italianul.

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DUPĂ TRAGEREA LA SORȚI A EURO A 2024:

Presa belgiană ironizează naționala României: „Vedeta lor joacă în Arabia Saudită” + „Edward Iordănescu nu a fost un fotbalist grozav și s-a apucat rapid de antrenorat”

Cea mai dură analiză după tragerea la sorți: „Să fim realiști, ne sunt net superiori. N-am picat atât de bine pe cât visăm”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
albalbastru72
albalbastru72  •  03 Decembrie 2023, 13:22

Doar ca Chiriches nu e tricolor,e un fost jucator de fotbal,retras neoficial.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează