INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  UNGARIA

Italianul Marco Rossi, secretul ascensiunii Ungariei, la primul meci după ce a primit cetățenia maghiară: „Avem inimă mare și smerenie”. Al 3-lea Euro la rând?!

Marco Rossi, la sacou
Marco Rossi, la sacou

Articol de - Publicat duminica, 15 octombrie 2023 12:16 / Actualizat duminica, 15 octombrie 2023 12:32

Naționala maghiară, care a învins Serbia de două ori în preliminarii (dublu 2-1), se va califica la al treilea Campionat European consecutiv dacă învinge marți Lituania în deplasare. Selecționerul Marco Rossi, italian devenit și cetățean maghiar, e omul puternic care a propulsat Ungaria înainte.

De când a venit Marco Rossi selecționer, pe 19 iunie 2018, naționala Ungariei crește și avansează tot mai mult în fotbal, de la un an la altul, de la o competiție la alta.

Cristiano Ronaldo are o nouă provocare: „Președintele lui FC Porto mi-a pus în față alt record de bătut. Mental sunt pregătit”
PORTUGALIA
Cristiano Ronaldo are o nouă provocare: „Președintele lui FC Porto mi-a pus în față alt record de bătut. Mental sunt pregătit”

Marco Rossi și Ungaria, patru succese și un egal, golaveraj 9-2

Acum, e foarte aproape de încă o performanță. Fără înfrângere nouă meciuri consecutive (cea mai lungă serie e de 11 întâlniri, înaintea CE 2021), neînvinsă în actuala campanie (patru succese, un egal, golaveraj 9-2), cu două victorii în fața Serbiei (2-1 și în deplasare, și acasă), e lider în grupa G după cinci partide.

Un nou succes, marți, în Lituania, îi asigură calificarea la Euro 2024. Ar fi a treia prezență consecutivă la turneul final continental.

Marco Rossi poate egala după 47 de ani o performanță la naționala Ungariei

La prima apariție pe banca Ungariei după ce a primit cetățenia maghiară, Rossi a disputat sâmbătă al 56-lea joc, mai are cinci și îl egalează pe Kalman Meszoly pe locul 3 all-time.

Antrenorul italian în vârstă de 59 de ani (care pregătea în 2010-2011 formații ca Scafatese și Cavese în țara sa, de acolo venind la Honved) a câștigat 28 de meciuri. Dacă nu va pierde în ultimele trei dueluri din 2023, va fi prima oară în ultimii 47 de ani când încheie un an calendaristic fără eșec.

Marco Rossi: „Inimă, atitudine și un pic de noroc"

„Nu e un mare secret asupra echipei noastre. Ungaria luptă, are inimă mare și smerenie. Toți băieții sunt la fel, și cei care joacă, și cei care sunt rezerve", spune selecționerul, potrivit Nemzeti Sport.

28de victorii are Marco Rossi în 56 de meciuri ca selecționer al Ungariei (12 egaluri, 16 înfrângeri, golaveraj 78-58)

Rossi știa că „vom suferi în fața Serbiei, din cauza superiorității sale fizice și la fazele fixe. Acesta a fost triumful inimii. Jucătorii și-au depășit limitele". Pentru el, „Serbia e încă, tehnic și tactic, cea mai puternică în grupă. Dar cu inimă, atitudine și un pic de noroc am câștigat încă o dată".

Marco Rossi: „Roland Sallai, jucător european de top"

Peninsularul l-a lăudat pe Roland Sallai (26 de ani, extremă, Freiburg), autorul golului de 2-1 cu un șut superb din afara careului: „Are o imensă calitate, am simțit mereu când a lipsit". Rossi nu înțelege „de ce niciun club important nu l-a cumpărat încă. Sunt surprins. E un jucător european de top". 

Citește și: 

Milan pregătește două lovituri în iarnă » Un super-atacant din Ligue 1 e așteptat pe San Siro

Jucătorul unei formații din Spania a dispărut în mod misterios » A fost văzut ultima dată într-o gară din Sevilla

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează