INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  MOLDOVA - POLONIA 3-2

Maia Sandu, mesaj pentru naționala Moldovei, după succesul cu Polonia: „Putem inversa în favoarea noastră orice scor!”

Naționala Moldovei a învins Polonia, 3-2, în preliminariile EURO 2024. 
Foto: Facebook @ Federația Moldovenească de Fotbal
Naționala Moldovei a învins Polonia, 3-2, în preliminariile EURO 2024. Foto: Facebook @ Federația Moldovenească de Fotbal

Articol de - Publicat miercuri, 21 iunie 2023 10:24 / Actualizat miercuri, 21 iunie 2023 11:03

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu (51 de ani), a felicitat echipa națională a Moldovei pentru victoria obținută, marți seară, împotriva Poloniei, scor 3-2, în preliminariile Campionatului European din Germania, din 2024. 

Șeful țării vecine a spus că victoria obținută de naționala antrenată de Serghei Cleșcenco a adus un sentiment de mândrie în rândul tuturor cetățenilor moldoveni, dat fiind faptul că prima reprezentativă de peste Prut a revenit de la 0-2 și a învins o națională care avea în componență jucători precum Robert Lewandowski, Arkadiusz Milik, Piotr Zielisnki sau Wojciech Szczesny, fotbaliști care joacă la echipe de top din Europa, precum Barcelona, Napoli sau Juventus. 

Farul a transferat de la echipa retrogradată: „Sunt puternic, tehnic și lovesc bine cu stângul!”
FARUL
Farul a transferat de la echipa retrogradată: „Sunt puternic, tehnic și lovesc bine cu stângul!”

Maia Sandu, mesaj după ce naționala Moldovei a învins Polonia: „Moldova, ești victorioasă când oamenii fac echipă unită!”

„Moldova, ești victorioasă când oamenii fac echipă unită! Ieri seară (n.r. - marți), naționala Moldovei de fotbal a demonstrat în meciul cu Polonia că doar prin multă muncă, dedicare și luptă până în ultima clipă putem obține rezultate foarte bune. Putem inversa în favoarea noastră orice scor, putem capta atenția și admirația celor din jur!

Felicitări echipei naționale de fotbal a Republicii Moldova pentru sentimentul de mândrie cu care a inspirat întreaga țară. Felicitări antrenorului Serghei Cleșcenco și lui Ion Nicolaescu, care a devenit cel mai bun golgheter al naționalei (n.r. - cu 12 goluri). 

Suntem mândri de voi!”, a scris Maia Sandu, pe pagina personală de Facebook. 

Republica Moldova, revenire șocantă cu Polonia

Milik a deschis scorul pentru Polonia, în minutul 12, din pasa lui Lewandowski. Cei doi atacanți au făcut schimb de roluri, iar Robert a dus scorul la 2-0 în minutul 34, cu un șut plasat, după pasa lui Milik. Moldova a reușit șocul în repriza a doua.

Ion Nicolaescu a marcat în minutul 48, cu un șut din marginea careului. Vârful moldovean a reușit „dubla” cu o execuție din afara careului, la firul ierbii, și a egalat situația pe tabelă. Moldovenii nu s-a mulțumit cu remiza și au produs marele șoc al preliminariilor.

Vladyslav Baboglo a trimis imparabil cu capul în poarta lui Szczesny, din centrarea lui Maxim Cojocaru, în minutul 85. Moldova a trecut peste Polonia în grupa E, 5 puncte față de 3. Moldovenii sunt pe locul 3, după Cehia (locul 1) și Albania (2).

Pentru Moldova au jucat și doi jucători din Liga 1. Vitalie Damașcan (Voluntari) a fost titular în atac și a fost înlocuit la pauză cu Virgiliu Postolachi (UTA).

Clasamentul grupei E din preliminariile EURO 2024

Citește și: 

Florin Prunea, replică acidă pentru Edi Iordănescu: „Mi se pare un tupeu inimaginabil! Cu ce l-a jignit Gică Popescu?”

Prima TV, prima decizie după scandalul iscat între George Ogăraru și comentatorii Costi Mocanu și Emil Grădinescu

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
maradona79
maradona79  •  21 Iunie 2023, 12:39

Se stie ca Maia joaca des la pariuri pe pauza/final 1/2 sau 2/1 unde prinde cotele cele mai mari. De asemenea, live-ul este viata ei.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează