INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

VIDEO Răspunsul lui Nicușor Bancu, când a fost întrebat dacă România poate câștiga CE: „Doamne ajută, eu cred că se poate!”

Nicușor Bancu / Foto: Imago Images
Nicușor Bancu / Foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat miercuri, 28 februarie 2024 19:01 / Actualizat miercuri, 28 februarie 2024 21:02

Nicușor Bancu (31 de ani), fundașul stânga al Universității Craiova și al României, are încredere că echipa națională poate să producă o surpriză de amploarea câștigării Campionatului European, așa cum s-a întâmplat și în cazul Danemarcei în 1992.

Totuși, căpitanul „leilor din Bănie” a admis că acest scenariu poate să fie un vis prea mare și a subliniat că „tricolorii” ar trebui să se gândească mai întâi la atingerea primului obiectiv de a ieși din faza grupelor.

„Eu sper să ieșim din grupe. Doamne ajută (n.r. - România să fie ca Danemarca în 1992, adică să câștige CE), eu cred că se poate! Și acum nu cred că ne dădeau mulți șanse să ne calificăm. Am câștigat și grupa, am demonstrat că se poate. Am și terminat neînvinși, iar acest lucru ne dă o încredere mare pentru a reuși și la Campionatul European să ieșim din grupe.

Vassaras a recunoscut » Două greșeli majore de arbitraj în ultimele două zile din Superligă: „Penalty acordat în mod eronat!”
CCA
Vassaras a recunoscut » Două greșeli majore de arbitraj în ultimele două zile din Superligă: „Penalty acordat în mod eronat!”

Poate este un vis prea mare (n.r. - câștigarea CE), dar cu toții visăm că se poate întâmpla. De ce nu? Până la urmă nimeni nu îți interzice să visezi. Rezultatele din ultima vreme ne dau încredere că se poate mai mult și decât ieșirea din grupe. Nu vreau încă să mă gândesc atât de departe. Trebuie să continuăm să jucăm la fel de bine ca până acum”, a declarat Nicușor Bancu, miercuri, la evenimentul în care a fost adus trofeul CE la București, pentru a fi văzut de fani.

VIDEO Trofeul EURO a ajuns la București » Nicușor Bancu, prezent la eveniment, dezvăluie ce obiectiv are pentru Euro 2024

La rândul său, David Lazar, portarul de rezervă al Universității Craiova și goalkeeper cu o selecție în prima reprezentativă, a precizat că elevii lui Edward Iordănescu trebuie să ia fiecare meci în parte pentru a reuși calificarea în optimile Campionatului European din Germania.

„Poate nu în viitorul apropiat, dar în viitorul îndepărtat, de ce nu? (n.r. - dacă România poate câștiga CE). Cred că toată lumea are acum așteptări foarte mari, dar e important să fim alături de ei și să luăm totul meci cu meci. E important primul meci înainte de toate.

(n.r.- dacă poate să iasă România din grupe) Nu e nimic imposibil! Am văzut și în preliminarii că am terminat pe primul loc grupa, deși majoritatea nu ne-a dat prea multe șanse.”, a spus și David Lazar.

Trofeul EURO a ajuns la București » Portarul Universității Craiova, David Lazar, despre șansele României la Campionatul European: „Nimic nu este imposibil”

Grupă accesibilă pentru România la CE 2024

România este în grupa E la EURO 2024, alături de Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B (semifinalele sunt Bosnia și Herțegovina – Ucraina, și Israel – Islanda).

Programul României la Euro 2024:

  • 17 iunie: România - câștigătoare play-off (München) 

  • 22 iunie: Belgia - România (Köln) 

  • 26 iunie: Slovacia - România (Frankfurt)

Cum arată grupele EURO 2024. România a avut noroc

  • Grupa A: Germania, Scoția, Ungaria, Elveția

  • Grupa B: Spania, Croația, Italia, Albania

  • Grupa C: Slovenia, Danemarca, Serbia, Anglia

  • Grupa D: Olanda, Austria, Franța, câștigător play-off A (Țara Galilor – Finlanda / Polonia – Estonia)

  • Grupa E: Belgia, Slovacia, România, câștigător play-off B (Bosnia și Herțegovina – Ucraina / Israel – Islanda)

  • Grupa F: Turcia, Portugalia, Cehia, câștigător play-off C (Georgia – Luxemburg / Grecia – Kazahstan)

Și locurile 3 merg în optimi!

Grupa accesibilă avantajează România, care poate ajunge și de pe locul 3 în faza optimilor! La Euro, în faza eliminatorii se califică nu doar primele două clasate din grupă, ci și 4 dintre cele mai bune locuri 3!

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citește și:

Ilie Dumitrescu, impresionat de o vedetă mondială: „E cel mai bun jucător din lume”
DECLARAȚII
Ilie Dumitrescu, impresionat de o vedetă mondială: „E cel mai bun jucător din lume”
Sabău l-a scos la tablă pe Hagi! U Cluj o învinge pe Farul după o gafă de amatori și e în cărți pentru play-off! Clasamentul ACUM
U CLUJ - FARUL 1-0
Sabău l-a scos la tablă pe Hagi! U Cluj o învinge pe Farul după o gafă de amatori și e în cărți pentru play-off! Clasamentul ACUM

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
futhienzbang22
futhienzbang22  •  29 Februarie 2024, 07:59

p-ăștia care întreabă și care răspund îi caută cineva la cap?

tase67
tase67  •  28 Februarie 2024, 23:37

Hai ca va spun eu, Bancu ala, cu nationala Romaniei, de acum, chiar inainte de Euro! Suna cam asa... Vise necontrolate, combinatii cu agenti flaminzi, care le pun tacimuri scumpe jucatorilor, in mina, inainte de a se asigura ca vine si chelnerul, sa ia comanda Sintem maestri la privitul indelung, la farfuria goala, la jonglerii pe bancile de rezerve ale granzilor unei Europe, care, intelege, ca banul ridicat la potential draconic face, pentru cei ajunsi, si ii sparge, pe cei timizi si dornici Ne asumam roluri de scamatori, pe bani, ca pe arenele din Las Vegas... Cam asa se prezinta, la aceasta ora situatia acestei echipe, mult laudate de un Burleanu sau Stoichita, scamatori de ocazie, si ei Ne afisam fara o strategie sau mentalitate sanatoasa, care sa asigure, dinspre conducere, de la virf, acorduri, intelegeri, adoptate pentru protejarea jucatorului roman, pe un ton de respect si consistenta, sau conduita catre alimentarea performantei romanului, in Europa. Un ton care sa impuna, dincolo de bani, respect, pentru jucatorul roman, acolo unde pleaca sau viseaza el sa plece. Loviti, peste noapte, de performanta calificarii, la acest turneu final, ne tinem de bancuri cu danezi, cind, nici macar seminte nu spargem, pe bancile de rezerve ale granzilor, ca la baseball. Treziti-va, domnilor, riscati sa ajungeti pe platou de mic dejun, prelucrati in forme vafe, stil belgian, la Euro! Dine-ul este pentru experti, care se preocupa serios, acum, cu afirmarea propriilor interese

Vezi toate comentariile (2)
Comentează