INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  PRELIMINARII EURO 2024

Toate rezultatele din preliminariile EURO 2024 » România o califică și pe Elveția. Cu egal la București câștigăm grupa

Elveția - Kosovo/ foto: Imago Images
Elveția - Kosovo/ foto: Imago Images

Articol de , - Publicat sambata, 18 noiembrie 2023 23:41 / Actualizat duminica, 19 noiembrie 2023 00:09

Azi s-au jucat 7 meciuri din preliminariile EURO 2024. Elveția a făcut 1-1 cu Kosovo și s-a calificat datorită României, care a bătut Israel cu 2-1. Meciul cu elvețienii de la București se joacă pentru primul loc, putem face și egal. Franța a făcut scorul preliminariilor, 14-0 cu Gibraltar.

  • România, Elveția, Olanda, Albania, Austria, Belgia, Danemarca, Anglia, Franța, Germania (țară gazdă), Ungaria, Portugalia, Scoția, Slovacia, Spania și Turcia sunt echipele calificate la EURO 2024

Cronica meciului Elveția - Kosovo 1-1

Liderul grupei I s-a instalat din start în terenul albilor și a încercat să profite de multele absențe din tabăra kosovară. Vargas a ratat prima ocazie a gazdelor, șutând puțin pe lângă bară, apoi Okafor nu a putut centra în fața porții goale, la o eroare comisă de Bekaj. 

Meciul dădea impresia că e la discreția trupei lui Murat Yakin, care și-a înghesuit adversarii în preajma și-n interiorul careului de 16 metri, încercând să tragă din toate pozițiile. Sau să arunce mingi în careu de pe extreme, mingi pe care fundașii lui Primoz Gliha le-au rezolvat.

Ruben Vargas, ce ratare! Dar și Rashani putea înscrie!

Vargas a fost primul care a nimerit ținta, numai că Bekaj a fost la post și a respins în corner de lângă bară. Dar cea mai mare oportunitate a ratat-o Freuler, din numai șase metri, cu un șut incredibil, mult peste transversală (17)! Kosovarii s-au apărat eroic pe alocuri și s-au așezat pe două linii defensive. Nici Shaqiri, din întoarcere, nu l-a putut învinge pe Bekaj. 

Cel mai aproape de deschiderea scorului s-a aflat Rashani (37), care a trimis cu capul la o palmă de bară, o minge centrată din lovitură liberă, cu Somer fără reacție pe linia porții! Repriza s-a terminat cu un 0-0 anost. Cu nemulțumire în tribună, cu lipsă de imaginație pe gazonul stropit de ploaia de la Basel. La pauză, situația în grupă rămânea neschimbată.

Vargas nu a mai iertat și cu capul

Nici la reluare kosovarii nu au abandonat tactica ultradefensivă, păstrând dispunerea în sistem 6-4-0. Reduta oaspeților a căzut, pe neașteptate, în debutul mitanului secund, după reluarea cu capul a lui Vargas din patru metri de poartă, la o centrare din stânga trimisă de Zakaria. 

Același Vargas marcase și acum trei zile cu Israelul. 1-0 și la acest scor Elveția era sigură de calificare, în condițiile în care România și Israel erau la egalitate (1-1) după 47 de minute la Felcsut. Aspectul jocului nu s-a modificat, de parcă oaspeții aveau obiectiv să nu încaseze multe pe St. Jacob-Park. Totuși, la o gafă în propriul careu, elvețienii s-au expus unei eventuale egalări, numai că Muslija a luftat la 11 metri într-o situație favorabilă.

Două goluri elvețiene anulate pentru ofsaid

Tot Vargas putea încheia socotelile, însă Dellova i-a blocat dreptul în momentul execuției de 2-0. Puțin după ce, la Felcsut, Ianis Hagi aducea România în avantaj! Gazdele au mai avut două goluri anulate (corect) pentru ofsaid și diferența de pe tabelă parcă refuza să se mărească. Vojvoda a scos din fața liniei porții și i-a refuzat golul nou intratului Aebischer!

Vojvoda și Hyseni au făcut șah-mat apărarea lui Yakin

O fază asemănătoare s-a derulat după câteva minute, cu Krasniqi salvând din alunecare în fața lui Zakaria. Elveția nu a arătat la Basel deloc ca un adversar de neînvins. Are lipsuri și nu e în cea mai bună formă. Iar în apărare are probleme, care au fost speculate în minutul 82 de vizitatori, după combinația Vojvoda - Hyseni. 

Ultimul, un atacant de 22 de ani ce a intrat în repriza a doua, a marcat la debutul în națională, profitând de pasul greșit făcut la ofsaid de fostul lider al grupei! Era primul șut cadrat (82) al kosovarilor! Fanii oaspeți, ce au dominat atmosfera, au sperat la o răsturnare de rezultat. La fel cum o făcuseră "tricolorii", de la 0-2 la 2-2. A rămas 1-1 și ne ajunge un egal cu Elveția ca să ne păstrăm locul 1.

19 la 7 (5-2 cadrate)a fost raportul șuturilor la poartă în favoarea elvețienilor, care au avut 67% posesie, 74-25 la atacuri, 14-0 la cornere și au reușit de 4 ori mai multe pase complete!

Grupa I

FINAL. Elveția – Kosovo 1-1

FINAL. Israel – România 1-2

EUROPA, NE-AM ÎNTORS! HAGI & IORDĂNESCU 2.0 » România se califică la Euro 2024, după o victorie de VIS cu Israel, și e LIDER în grupă
ISRAEL - ROMÂNIA
EUROPA, NE-AM ÎNTORS! HAGI & IORDĂNESCU 2.0 » România se califică la Euro 2024, după o victorie de VIS cu Israel, și e LIDER în grupă

FINAL. Belarus – Andorra 1-0

Clasamentul grupei I

Grupa B

FINAL. Olanda – Irlanda 1-0

FINAL. Franța – Gibraltar 14-0

Clasamentul grupei B

Grupa D

FINAL » Armenia – Țara Galilor 1-1

FINAL. Letonia – Croația 0-2

Clasamentul grupei D

Citește și: 

Îi califică, dar nu merge la Euro?! Elvețienii vor să-l dea afară pe Murat Yakin

Imagini rar întâlnite: președintele Moldovei a urmărit meciul din mijlocul suporterilor! Fanii s-au înghesuit pentru poze și autografe

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rivalul lui David Popovici a părăsit Satul Olimpic și îi dă dreptate sportivului român » Prim mic iureș la Paris: „Trebuia să facem ceva!”
Jocurile Olimpice
Rivalul lui David Popovici a părăsit Satul Olimpic și îi dă dreptate sportivului român » Prim mic iureș la Paris: „Trebuia să facem ceva!”
Mourinho a făcut cea mai scumpă achiziție din istoria fotbalului turc! Primul român în top e pe locul 52
Campionate
Mourinho a făcut cea mai scumpă achiziție din istoria fotbalului turc! Primul român în top e pe locul 52
Scandal în Ghencea, după golul de 0-2 din FCSB - Oțelul: „De la Steaua să plecați!”
Superliga
Scandal în Ghencea, după golul de 0-2 din FCSB - Oțelul: „De la Steaua să plecați!”

„99% dintre sprinterii olimpici sunt dopați” » Un fost nume mare, trecut prin experiențe grele în închisoare, face declarații care zguduie Jocurile Olimpice

Singurul antrenor care a adus o medalie olimpică înotului masculin românesc despre David Popovici: „Un adevărat fenomen, alții cedează la primul obstacol” + Marea întrebare: „Au o secretomanie ca la ambasadă”


Comentarii (1)
mr90
mr90  •  18 Noiembrie 2023, 17:59

Ce surpriza a fost in Armenia-T.Galilor 1-1 ? In tur a fost 2-4 !!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează