INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ROMÂNIA - ELVEȚIA

Presiune mai mare pe elvețieni. Joacă nu doar pentru locul 1 în grupă

Murat Yakin și Granit Xhaka
Murat Yakin și Granit Xhaka

Articol de - Publicat marti, 21 noiembrie 2023 18:50 / Actualizat marti, 21 noiembrie 2023 20:22

Tabloidul elvețian Blick scrie că meciul din această seară, contra „tricolorilor”, este pentru jucătorii lui Murat Yakin mai mult decât un duel pentru locul 1 în grupă. Acesta îl caracterizează drept „o probă de caracter”, dar sugerează că unii își joacă prezența la Euro 2024, din vară!

Presiunea este mai mare pe elvețieni, în această seară, decât pe jucătorii lui Edward Iordănescu. Sau cel puțin așa sugerează tabloidul Blick, care apare la Zurich.

Mircea Lucescu e șocat de UEFA: „Îi permite acestei naționale să poată să meargă la Euro? Incredibil, neverosimil! E anormal așa ceva”
preliminarii
Mircea Lucescu e șocat de UEFA: „Îi permite acestei naționale să poată să meargă la Euro? Incredibil, neverosimil! E anormal așa ceva”

Faptul că naționala pregătită de Murat Yakin a intrat pe un trend descedent în a doua parte a preliminariilor și a bifat calificarea încă de sâmbătă grație tricolorilor noștri a lăsat un gust amar în Țara Cantoanelor.

Tabloidul Blick cere echipei „să arate caracter”

Iar Blick consideră că în meciul de pe Arena Națională, miza este mult mai mare decât „locul întâi, pentru a intra în a doua urnă valorică la tragerea la sorți a grupelor turneului final. Această echipă trebuie să arate că are caracter”.

Totodată, sugerează că evoluția din această seară ar putea influența inclusiv prezența în lotul pentru turneul final din Germania: „Bucureștiul va fi ca o oglindă pentru jucători. Ultima impresie contează”.

Tabloidul Blick atrage atenția că „sunt multe în joc și pentru selecționerul Murat Yakin”

În aceeași oală intră și selecționerul Yakin. „Sunt multe în joc și pentru el. Poate arăta tuturor că încă mai ține frâiele echipei. Că jucătorii nu-și fac de cap sub nasul lui. Că poate conduce echipa la succes cu un coaching inteligent”.

Selecționerul în vârstă de 49 de ani a fost contestat în ultima vreme de căpitanul Granit Xhaka și de Xherdan Shaqiri, care nu s-au ferit să-și arate nemulțumirea față de multe dintre deciziile acestuia. 

Mai puteți citi:

Istoria confruntărilor România - Elveția » Nu s-a mai întâmplat de aproape 90 de ani

Pariul lui Florin Răducioiu: „Vom face mai multe puncte la EURO 2024 decât în '96!” » „Tricolorii” au avut atunci eșecuri pe linie :D

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează