INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  SERBIA - UNGARIA 1-2

„Victoria noastră n-a fost un accident” » Selecționerul Ungariei explică unde s-a făcut diferența în victoria cu Serbia

Ungaria s-a impus cu 2-1 în Serbia și conduce detașat grupa G. Foto: valogatott.mlsz.hu
Ungaria s-a impus cu 2-1 în Serbia și conduce detașat grupa G. Foto: valogatott.mlsz.hu

Articol de - Publicat vineri, 08 septembrie 2023 13:03 / Actualizat vineri, 08 septembrie 2023 13:58

Ungaria și-a consolidat primul loc în grupa G în preliminariile EURO 2024 și rămâne neînvinsă de aproape un an: „N-am căzut după golul primit și prima parte ne-a aparținut. În repriza secundă, care a fost a sârbilor, am știut să suferim și am avut și puțin noroc”, a declarat selecționerul Marco Rossi, după victoria cu Serbia, scor 2-1.

Ungaria rămâne neînvinsă în grupa G după patru meciuri și s-a distanțat la trei puncte de locul al doilea, ocupat de învinsa ei de la Belgrad, 2-1 cu Serbia. Maghiarii și-au prelungit serie fără eșec la 7 partide, ultimul fiind pe 26 septembrie cu Italia, în Nations League. 

Edi Iordănescu are un mare semn de întrebare înainte de România - Israel » Luptă în 4 pentru un post problematic
România - Israel
Edi Iordănescu are un mare semn de întrebare înainte de România - Israel » Luptă în 4 pentru un post problematic

Au întors în numai două minute handicapul minim avut aseară, marcând prin Varga și Orban. La jumătatea parcursului din grupă, elevii lui Marco Rossi au un avantaj de 5 puncte față de locul al treilea, Muntenegru, și sunt cu un pas mai aproape de calificarea la Euro 2024.

Marco Rossi, selecționerul Ungariei: „N-am abandonat planul tactic”

„Trebuie să recunoaștem că am avut un pic de șansă, dar succesul nostru n-a fost accidental. Pentră că am dominat prima repriză și n-am abandonat niciodată planul tactic cu care am venit, nici după ce am fost conduși din cauza autogolului marcat de Szalai. Când înfrunți un adversar puternic precum Serbia, trebuie să fii pregătit să suferi. 

Așa am făcut după pauză, când gazdele ne-au dominat, însă defensiva noastră a rezistat și am jucat cu inima. Probabil că am suferit puțin mai mult decât de obicei și am meritat să învingem”, a spus antrenorul italian la conferința de presă. Da, liderul seriei a suferit, dar la final Rossi și-a permis să glumească, afirmând că poate la meciul următor vor juca în atac Lang și Orban!

1 gola primit naționala Ungariei în ultimele cinci partide, cel semnat în proprie poartă de Szalai. Maghiarii au marcat opt în aceste meciuri

Marco Rossi, selecționerul Ungariei: „Mi-am asumat niște riscuri”

Rossi a explicat și cum a reușit să transforme naționala țării vecine într-o formație greu de depășit: „Echipa arăta foarte diferit acum cinci ani, când am început colaborarea. Acum e foarte încrezătoare, pentru că știm câtă muncă am investit. 

Nu-mi amintesc de niciun joc, câștigat sau pierdut, în care jucătorii să nu fi luptat. Vreau să-i evidențiez pe Nego și Nagy, foarte criticați la meciurile anterioare, dar care acum s-au revanșat cu prestații consistente. Mi-am asumat niște riscuri în alcătuirea echipei, dar alegerile mele au funcționat bine”.

„Victoria noastră n-a fost un accident” » Selecționerul Ungariei explică unde s-a făcut diferența în victoria cu Serbia
Marco Rossi, selecționerul Ungariei. Foto: valogatott.mlsz.hu

Am primit un gol prostesc la început, dar ne-am văzut apoi de jocul nostru și am dominat până la pauză. Ne-am apărat bine și am încercat să păstrăm rezultatul. Am luat ceea ce căutam, cele trei puncte. 

- Barnabas Varga, atacant Ungaria

VIDEO. Marco Rossi, despre cum este să fii selecționer într-o țară străină

Citește și:

Ioan Becali a numit singurul român care va reuși într-un campionat de top din Europa

Ionuț Lupescu se așteaptă ca naționala să ia 6 puncte din „dubla” cu Israel și Kosovo

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (7)
Turul
Turul  •  08 Septembrie 2023, 23:38

Marco Rossi ca antrenor, înainte să vină în Ungaria la Honvéd Budapesta, nu a avut nici un rezultat, ba chiar insuccese în șir, în eșaloane inferioare, din care cauză era cu gîndul de a se lăsa de antrenorat. Primul succes a realizalt cu Honvéd, cîștigînd campionatul. Numirea ca selecționer e o simplă întîmplare, la început fără reușite. Dar din fericire în perioada covidismului s-a întîmplat ceva, a început să se lege "chimia" , echipa să aibă din ce în ce mai mult caracter, ajungînd la înălțimi de neînchipuit contra Angliei la Wolverhampton. Sîntem pe drumul cel bun, istoria se scrie în continuare...

Kuba.nr1
Kuba.nr1  •  08 Septembrie 2023, 21:07
Postat de VanBasten pe 08 Septembrie 2023, 14:13

Ce are acest Marco Rossi si nu are Edi Iordanescu?!

Are jucatori de Bundesliga ,sa nu mai vorbim despre Szoboszlai care valoreaza mai mult decat Edi impreuna cu tot lotul+preparator fizic+burleanu si restul lol

VanBasten
VanBasten  •  08 Septembrie 2023, 17:29
Postat de chepandy777 pe 08 Septembrie 2023, 16:49

chelie

Nici macar. Edi are implant de par grizonat.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează