INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  EURO 2024

OFICIAL E 100%! Unul dintre cei mai buni jucători belgieni ratează duelul cu România la Euro! + Ceartă uriașă cu selecționerul: „M-a amenințat. Ceva a explodat în mine!"

Thibaut Courtois nu a fost căpitanul Belgiei la 1-1 cu Austria. Banderola a purtat-o Romelu Lukaku Foto: Imago
Thibaut Courtois nu a fost căpitanul Belgiei la 1-1 cu Austria. Banderola a purtat-o Romelu Lukaku Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 19 decembrie 2023 19:21 / Actualizat marti, 19 decembrie 2023 20:18

Thibaut Courtois, 31 de ani, 102 selecții la naționala Belgiei, a anunțat că nu joacă la Euro 2024, deși a suferit ruptura de ligamente încrucișate în august 2023. „Nu va fi niciun Campionat European pentru mine. Nu voi intra în poartă doar la 80 la sută”, a declarat goalkeeperul lui Real Madrid. El e măcinat însă de conflictul cu selecționerul Domenico Tedesco: „Voia să pună presiune pe mine. A apărut o ruptură în încrederea dintre jucător și antrenor".

De acum, e limpede. După ce presa spaniolă a dezvăluit că Thibaut Courtois i-a anunțat pe conducătorii lui Real Madrid că nu va juca la Euro 2024, apropiații portarului în vârstă de 31 de ani a negat această veste în presa flamandă. Dar acum chiar el confirmă. Ruptura ligamentului încrucișat anterior al genunchiului stâng, suferită în august 2023, e barieră în calea sa. Goalkeeperul ratează turneul final și meciul contra „tricolorilor" din grupa E!

Thibaut Courtois: „Nu aș fi putut fi sută la sută apt pentru un mare turneu”

„Din cauza accidentării, nu va fi niciun Campionat European pentru mine. Mai întâi, trebuie să mă refac sută la sută și, apoi, e mai bine să nu pun o dată pentru revenire. Dacă voi fi norocos, voi putea evolua din nou în luna mai. Totuși, chiar și așa, nu aș fi putut fi sută la sută apt pentru un mare turneu”, a declarat Courtois într-un interviu pentru Sporza TV.

Încă un superclub interesat de Radu Drăgușin! Din Serie A, cu un mare antrenor! » Cum a reacționat Genoa!
STRANIERI
Încă un superclub interesat de Radu Drăgușin! Din Serie A, cu un mare antrenor! » Cum a reacționat Genoa!

El a completat asupra acestui subiect: „Cred că e mai bine să clarific imediat situația mea pentru echipa națională. Nu voi intra în poartă doar la 80 la sută, mai ales că avem și alți goalkeeperi valoroși. Voi fi încă un suporter al Belgiei în iunie, sperând la un titlu european”.

Thibaut Courtois: „Îmi cer scuze pentru ce am făcut atunci. A fost o decizie greșită să plec”

Courtois a vorbit însă mult mai mult în acel dialog cu jurnalistul Stef Wijnants despre conflictul cu selecționerul Domenico Tedesco și despre faptul că în iunie, când s-a certat cu tehnicianul naționalei, a părăsit cantonamentul refuzând să mai joace cu Estonia, în preliminariile CE 2024.

S-a înfuriat pentru că Tedesco aproape l-a ignorat la lot în vară și pentru că, la meciul cu Austria (1-1, pe 17 iunie), în care Courtois a fost premiat de federația de la Bruxelles cu ocazia partidei 100 la națională, antrenorul i-a oferit lui Romelu Lukaku banderola de căpitan!

„În primul rând, vreau să-mi cer scuze pentru ce am făcut atunci. A fost o decizie greșită să plec după jocul cu Austria. Le cer scuze coechipierilor și, în special, suporterilor. Cred că aceste două grupuri au fost cele mai surprinse. De aceea, îmi pare rău".

De ce a abandonat naționala pe 18 iunie? „Să fie limpede, nu are legătură cu banderola. Întreaga poveste e mult mai nuanțată. Mulți vorbesc căutând minutul de glorie, însă puțini au fost cu adevărat interesați de versiunea mea".

Thibaut Courtois: „Federația și selecționerul nu mă mai apreciază”

Ce l-a deranjat în primul rând. „În timpul acelei săptămâni, am fost prezent de luni la cantonamentul de la Tubize, eram singurul dintre cei trei căpitani (n.r. Kevin De Bruyne era accidentat, Lukaku s-a alăturat mai târziu după finala Ligii Campionilor). Totuși, selecționerul nu mi-a vorbit niciodată. Oh, ba da, un minut înaintea unui antrenament să mă întrebe cum merg lucrurile la Madrid. Atât. Am simțit că se întâmplă ceva straniu", s-a lansat Courtois.

E 100%! Unul dintre cei mai buni jucători belgieni ratează duelul cu România la Euro! + Ceartă uriașă cu selecționerul: „M-a amenințat. Ceva a explodat în mine!
Thibaut Courtois și selecționerul Belgiei, Domenico Tedesco Foto: Imago

A continuat șirul poveștii: „Sâmbătă, cu câteva ore înaintea partidei cu Austria, Tedesco ne-a chemat pe mine și pe Lukaku. Când ne-a anunțat că Romelu era căpitan cu Austria, iar eu cu Estonia. Ceva s-a petrecut în interiorul meu. Nu mai funcționam. Ceva a explodat, simțind că federația și selecționerul nu mă mai apreciază".

Thibaut Courtois: „Tedesco mi-a explicat în șapte moduri diferite de ce a fost căpitan Romelu Lukaku”

A erupt după confruntarea cu austriecii. „Am jucat și, la sfârșit, m-am dus la antrenor și i-am zis că e o problemă. La Tubize, a fost o discuție cu Tedesco și cu directorul tehic Franky Vercauteren. Mi-am expus încă o dată povestea. Amândoi au încercat să-mi spună că Lukaku a fost căpitan pentru finala Ligii Campionilor. Sincer, Tedesco mi-a explicat în șapte moduri diferite de ce a fost căpitan Romelu. De fiecare dată era altfel. Că a decis joi, că a decis vineri, că a decis în ziua ce a urmat finalei Champions...".

L-a enervat că „nu m-a anunțat la Tubize încă de la începutul săptămânii. Voiam să-i zic că era o partidă specială pentru mine, apoi el ar fi făcut alegerea. Dar Tedesco nu s-a gândit la acest lucru nicio clipă. Ceea ce înseamnă că nu a existat acel feeling sau că nu mă apreciază".

„Selecționerul a plecat după 15-20 de minute. Atât a vrut să discute cu mine”

A mai fost ceva care nu i-a plăcut: „Am stat atunci de vorbă cu Vercauteren până la ora 4:30 dimineața. Despre echipa națională, despre lucruri petrecute la club, despre sistem, despre tot. Însă Tedesco a plecat după 15-20 de minute. Atât a vrut să discute cu mine”.

Mai mult: „Selecționerul nu a făcut niciun efort să găsească o soluție. M-a anunțat simplu că va spune totul presei. Voia să pună presiune pe mine să nu plec, m-a amenințat. Voia să dezvăluie o discuție privată, ceea ce era imposibil de acceptat. O ruptură în încrederea dintre jucător și antrenor".

„Domenico Tedesco m-a atacat. A greșit față de mine”

Courtois nu s-a oprit. Voia să facă totul public în interviul pentru Sporza: „După meci, i-am mai zis lui Tedesco de faptul că sunt epuizat psihic. Mi-a fost foarte dificil, nu știam cum să reacționez. Când unui selecționer nu-i pasă ce simți și vrea doar să joci... A greșit față de mine. Tedesco a susținut că a vorbit sincer în fața jurnaliștilor, dar nu a fost adevărat. Încă o dată. A fost o eroare din partea mea să plec. Dar, ca antrenor, ar trebui să păstrezi un jucător important lângă tine, nu să-l dai exemplu negativ. Tedesco m-a atacat. «OK, continuă așa», mi-am spus. Asta nu ajută, creează o ruptură de încredere. Mai ales că, a doua zi, au apărut detalii în presă, detalii oferite de el".

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

George Pușcaș ar putea deveni coleg cu alți români! Ultima variantă apărută pentru atacantul lui Genoa
ITALIA
George Pușcaș ar putea deveni coleg cu alți români! Ultima variantă apărută pentru atacantul lui Genoa
Barcelona, iar în pericol! Are nevoie urgent de 40 de milioane de euro! » Ar putea fi obligată să vândă jucători în ianuarie! „Situația e dificilă”
SPANIA
Barcelona, iar în pericol! Are nevoie urgent de 40 de milioane de euro! » Ar putea fi obligată să vândă jucători în ianuarie! „Situația e dificilă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
itidaunana
itidaunana  •  20 Decembrie 2023, 08:03

Multumim Courtulush! Ne bucuram ca ramai acasa.Tine l si pe Buruyana kevin

BindenDanDat
BindenDanDat  •  20 Decembrie 2023, 00:10

Lasa bai gatosule, ca te luam al noi. #CourtoisDeRomania #aVenitNebunu'DeCourtois

Vezi toate comentariile (2)
Comentează