INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ADVERSARI EURO 2024

N-am scăpat de Courtois la Euro? Apropiații portarului neagă informația că nu joacă împotriva României la turneul final: „Vorbe-n vânt” + Ce se întâmplă cu De Bruyne!

Thibaut Courtois, numărul 1 al naționalei Belgiei Foto: Guliver/GettyImages
Thibaut Courtois, numărul 1 al naționalei Belgiei Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 07 decembrie 2023 13:59 / Actualizat joi, 07 decembrie 2023 15:01

Thibaut Courtois, 31 de ani, portarul naționalei Belgiei, în recuperare după ruptura de ligamente încrucișate suferită în august la genunchiul stâng, ar putea prinde totuși Euro 2024 și meciul contra României, din grupele turneului final. Persoane din anturajul goalkeeperului au dezmințit ceea ce a anunțat Radio Marca, absența lui sigură la competiția din Germania.

Accidentat grav în luna august, fiind operat la genunchiul stâng după o ruptură la ligamentul încrucișat anterior, Thibaut Courtois urma să lipsească minimum șapte luni, dar este posibil ca recuperarea în asemenea cazuri să dureze și mai mult. Prezența sa la Euro 2024, împotriva României (22 iunie), era incertă.

Scandal uriaș: „Te vei alătura trădătorilor!”. Joao Felix, atacat dur pentru „sărutul” de la golul care a adus victoria Barcelonei
SPANIA
Scandal uriaș: „Te vei alătura trădătorilor!”. Joao Felix, atacat dur pentru „sărutul” de la golul care a adus victoria Barcelonei

Radio Marca a susținut că Thibaut Courtois a informat Real Madrid că nu participă la Euro!

Teoretic, portarul Belgiei și al lui Real Madrid ar putea reveni în cel mai bun caz în primăvară, aprilie sau mai, au susținut specialiștii inițial.

În urmă cu câteva zile însă, jurnalistul spaniol Roberto Gomez, de la Radio Marca, anunța că portarul ar fi luat o decizie și ar anunțat deja clubul său că nu va participa la turneul final continental, preferând să nu riște nimic și să reia pregătirea gradat la Madrid, alături de Luis Llopsis, antrenorul de portari al madrilenilor, pentru a fi gata de startul sezonului 2024-2025.

Apropiații lui Thibaut Courtois: „Acel comentator de la Radio Marca doar aruncă vorbe-n vânt”

Numai că Het Nieuwsblad a aflat altceva. Reporterii cotidianului belgian i-au contactat pe apropiații lui Courtois, iar aceștia au negat informația oferită de Gomez.

Mesajul lor: „Acel comentator de la Radio Marca doar aruncă vorbe-n vânt. Are o reputație de erori. Odată, a susținut într-o emisiune că Alvaro Morata va pleca, revenind și afirmând în același show că atacantul rămâne".

Potrivit Het Nieuwsblad, federația de la Bruxelles (RBFA) crede că varianta oferită de anturajul lui Courtois e mai apropiată de realitate. RBFA nu a fost informată de jucător despre un plan de a renunța la Euro 2024.

Thibaut Courtois s-a certat cu selecționerul Domenico Tedesco

La ultima convocare la națională, în vara trecută, Thibaut Courtois a părăsit lotul furios. Pe 17 iunie, portarul a fost titular la 1-1 cu Austria, în preliminariile Euro. Apoi, stupefiant, Courtois a plecat din cantonament, anunțându-l pe selecționer că nu mai face deplasarea la Tallinn pentru partida cu Estonia (3-0).

102selecții are Thibaut Courtois la naționala Belgiei, pentru care joacă din noiembrie 2011

Motivul aflat de jurnaliștii belgieni: goalkeeperul era supărat că, în absența căpitanului Kevin De Bruyne, tehnicianul Domenico Tedesco nu i-a oferit lui banderola, ci lui Romelu Lukaku.

Thibaut Courtois, înlocuit de Matz Sels și de Koen Casteels

După accidentarea lui Courtois, selecționerul Domenico Tedesco a folosit doi portari, niciunul nereușind să se stabilizeze ca numărul 1 indiscutabil. De atunci, Belgia a jucat șapte meciuri, șase oficiale, unul amical, patru apărate de Matz Sels (31 de ani, Strasbourg, 6 selecții) și trei de Koen Casteels (31 de ani, Wolfsburg, 8 selecții).

Kevin De Bruyne, în lot pentru Mondialul Cluburilor

Victima unei grave rupturi musculare, pe 11 august, la meciul cu Burnley, în prima etapă din Premier League, Kevin De Bruyne nu a mai evoluat deloc din acel moment. S-a speculat la un moment dat că leziunea este atât de serioasă încât nici prezența la Euro nu e garantată. 

Totuși, căpitanul naționalei Belgiei ar putea reveni chiar în această lună la Manchester City. 

Managerul „cetățenilor", Pep Guardiola, l-a convocat în lotul pentru Mondialul Cluburilor. City va juca în turneul de la Jeddah (Arabia Saudită) pe 19 decembrie (semifinală) și 22 decembrie (finală).

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Dennis Man și Valentin Mihăilă, lăudați și după eliminare! Ce note au primit românii de la Parma după „optimea” Cupei Italiei cu Fiorentina
ITALIA
Dennis Man și Valentin Mihăilă, lăudați și după eliminare! Ce note au primit românii de la Parma după „optimea” Cupei Italiei cu Fiorentina
Palmă pentru fostul jucător al lui Dinamo » Antrenorul l-a pus la punct în presa din Spania
SPANIA
Palmă pentru fostul jucător al lui Dinamo » Antrenorul l-a pus la punct în presa din Spania

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează