INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  BARAJ EURO 2024

S-au tras la sorți semifinalele și finalele barajelor pentru Euro 2024! Înfruntarea țărilor în război

Mykhailo Mudryk (dreapta) și Ucraina au mari șanse să se califice la Euro 2024 Foto: Guliver/GettyImages
Mykhailo Mudryk (dreapta) și Ucraina au mari șanse să se califice la Euro 2024 Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 23 noiembrie 2023 14:12 / Actualizat joi, 23 noiembrie 2023 15:11

Astăzi, 23 noiembrie, la sediul UEFA de la Nyon, s-au stabilit meciurile din semifinalele (o singură manșă, pe 21 martie) și finalele (26 martie) play-off-urilor CE, în urma cărora se vor afla ultimele trei participante la turneul final din Germania. Favorite sunt Polonia, Ucraina și Grecia.

Se știu 21 din cele 24 de echipe care vor participa la Euro 2024 (14 iunie-14 iulie). 20 venite din preliminarii, locurile 1 și 2 din cele zece grupe, plus gazda competiției, Germania.

Șansa echipelor din Liga Națiunilor pentru calificare la Euro 2024

Au rămas de stabilit ultimele trei naționale care obțin biletele pentru turneul final, toate beneficiind de parcursul din Liga Națiunilor.

Astăzi, 23 noiembrie, la sediul UEFA de la Nyon s-au tras la sorți meciurile celor trei trasee ale play-offului pentru CE. Primele selecționate extrase vor găzdui semifinalele și finalele, toate urmând să se joace în manșe unice.

  • Semifinale baraj A (21 martie): Polonia - Estonia, Țara Galilor - Finlanda. 
  • Semifinale baraj B (21 martie): Israel - Islanda, Bosnia-Herțegovina - Ucraina. 
  • Semifinale baraj C (21 martie): Georgia - Luxemburg, Grecia - Kazahstan. 
  • Finală baraj A (26 martie): Țara Galilor/Finlanda - Polonia/Estonia. 
  • Finală baraj B (26 martie): Bosnia/Ucraina - Israel/Islanda 
  • Finală baraj C (26 martie): Georgia/Luxemburg - Grecia/Kazahstan

PLAY-OFF A - POLONIA FAVORITĂ. Lewandowski a dat alarma

Pe traseul său de baraj, Polonia pare favorită. Demiterea selecționerului Fernando Santos și înlocuirea sa cu localnicul Michal Probierz au venit prea târziu, nu au permis echipei calificarea directă. Robert Lewandowski, 35 de ani, nu vrea să lipsească însă de la ultimul Euro.

S-au tras la sorți semifinalele și finalele barajelor pentru Euro 2024! Înfruntarea țărilor în război
Robert Lewandowski ar vrea să se înalțe și să înscrie golul calificării Poloniei la Euro 2024 Foto: Guliver/GettyImages

Lewa e asul roș-albilor (lot de 208 milioane, cu 27,2 ani medie de vârstă), „vânătorul" care se simte perfect în careu. Căpitanul îi trage după el pe coechipieri. Nu mai sunt la fel de performanți ca în ultimul deceniu (trei turnee finale continentale și două mondiale consecutive), jocul nu mai e solid, echilibrat, dar polonezii cedează întotdeauna greu.

Înfruntăm la Euro un jucător pentru istoria fotbalului » Așa a ieșit simularea GSP a tragerii la sorți a grupelor turneului final!
EURO 2024
Înfruntăm la Euro un jucător pentru istoria fotbalului » Așa a ieșit simularea GSP a tragerii la sorți a grupelor turneului final!

PLAY-OFF B - UCRAINA FAVORITĂ. Fotbal rapid, exploziv

O națională dintr-o țară devastată de război, obligată să evolueze în străinătate, cu un selecționer venit în vara trecută, Serhiy Rebrov, are toate atuurile să se califice la Euro. Și să joace bine. A fost atât de aproape de a învinge Italia în ultimul meci și de a câștiga biletele pentru Germania!

Ucraina (lot de 291,5 milioane, cu 26,4 ani medie de vârstă) creează pericol, generează un fotbal rapid, exploziv. Iar defensiva rezistă și ea. O formație are talent pentru a impresiona la turneul final.

PLAY-OFF C - GRECIA FAVORITĂ. Un uruguayan a reaprins spiritul grec

Numit selecționer în vara lui 2022, uruguayanul Gustavo Poyet, fostul coleg al lui Dan Petrescu la Chelsea, a reaprins spiritul Greciei, care nu s-a mai calificat la niciun turneu final de peste un deceniu (două Euro și două Mondiale ratate)

Cu Poyet, echipa evaluată la 148,5 milioane (medie de vârstă 27,7 ani) a reînvățat să lupte. Dar a avut ghinionul unei grupe aproape imposibile în preliminarii. Era extrem de greu să treacă de Franța și Olanda. Speră să ajungă la Euro prin baraj.

Citește și 

Au apărut primele cote la câștigarea EURO » Cum se compară România cu coloșii continentului
ROMÂNIA, LA EURO 2024
Au apărut primele cote la câștigarea EURO » Cum se compară România cu coloșii continentului
Mircea Lucescu a dezvăluit ce a vorbit cu Hagi în lojă, la România - Elveția
ROMÂNIA
Mircea Lucescu a dezvăluit ce a vorbit cu Hagi în lojă, la România - Elveția

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (9)
zb59
zb59  •  24 Noiembrie 2023, 05:01

De ce a trebuit sa repetati tarile pentru a srie si despre finale!? Nu era evident din insiruirea semifinalelor!? Sau va place imformatia de umplutura!?:))

Adriann_1
Adriann_1  •  23 Noiembrie 2023, 17:44

Sper sa treaca Polonia, Bosnia si Luxemburg. Mi se pare fascinant la ce nivel au reusit sa ajunga Luxemburg, care acum cativa ani jucau cu politistul, postasul si baiatul de la food delivery :))

contrabas3
contrabas3  •  23 Noiembrie 2023, 17:43

Polonia are traseu ușor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează