INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ANTRENAMENT UCRAINA

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Ucraina învață să zâmbească din nou, alături de Mudryk și Zinchenko » Am asistat la primul antrenament al adversarei: chiote de bucurie în locul sirenelor și al războiului blestemat

Aproximativ 2000 de fani au asistat în tribune la primul antrenament al Ucrainei în Germania. Foto: Ionuț Iordache (GSP) +48   FOTO
Aproximativ 2000 de fani au asistat în tribune la primul antrenament al Ucrainei în Germania. Foto: Ionuț Iordache (GSP)

Articol de , , - Publicat joi, 13 iunie 2024 13:29 / Actualizat joi, 13 iunie 2024 15:43

Gazeta Sporturilor a asistat la primul antrenament al Ucrainei în Germania, adversara noastră de luni, de la Munchen, oferind o întâlnire cu propriii fani în această dimineață la Wiesbaden ♦ Aproximativ 2.000 de spectatori au asistat la sărbătoarea locală de pe stadion, amintindu-și de vremurile bune și liniștite, exacerbându-și orgoliul național și condamnând războiul lui Vladimir Putin ♦ Puștii cu tricouri cu Mudryk, scandând numele lui Zinchenko și Lunin, au avut bucuria de a-și întâlni live eroii de pe gazon

Ucraina a descins pe tărâm teuton și a efectuat în această dimineață primul antrenament de aici, înaintea startului Euro 2024. Luni, de la ora 16:00, la Munchen, „tricolorii” lui Edward Iordănescu vor da piept cu naționala lui Serghei Rebrov.

Delegația adversarei de pe "Allianz Arena" este cantonată la Taunausstein, dar s-a antrenat într-o sesiune deschisă total publicului la Wiesbaden. Capitala landului Hessa, în inima Germaniei. Aproximativ o oră și 40 de minute distanță de Würzburg, acolo unde este instalată naționala României.

Timișoreanul care repară oameni! » L-am găsit în Nurnberg pe doctorul fugit din România care l-a vindecat și pe starul lui Arsenal: „Nu sunt Harap-Alb, dar pot să ajut”
POVESTE
Timișoreanul care repară oameni! » L-am găsit în Nurnberg pe doctorul fugit din România care l-a vindecat și pe starul lui Arsenal: „Nu sunt Harap-Alb, dar pot să ajut”

GALERIE FOTO. Am asistat la primul antrenament al Ucrainei în Germania. Războiul care nu dă pace, nici pe front, nici acasă, nici departe de patrie

+44 FOTO

Primul impact. Multă poliție și securitate. Dar unele care să nu dea disconfort. Am asistat la un control ceva mai amănunțit decât la antrenamentul deschis al naționalei României.

Al doilea impact, mai sensibil. Emoție pură amplificată și de războiul oribil care a sfârtecat Ucraina sub cizma nemiloasă a Rusiei.

Copii cu ii sau înfășurați în drapelul național. Familii întregi de oameni simpli, cu mașinile simple lăsate în parcare, întrucât simplitatea este literă de lege în Germania. Oameni la costum interacționând cu alții din aceeași categorie.

Insigne, fundițe galben-albastre, motto-uri devenite îndemnuri de luptă de doi ani încoace: "Glorie Ucrainei! Glorie eroilor!". Sloganuri adnotate la fiecare afiș al starurilor formației naționale.

Al treilea impact, teribil. Detaliu care-ți trezește fiori, atunci când vezi la intrarea în stadion un grup de invalizi de război, ei asistând ulterior la eveniment dintr-un colț dedicat lor. De fapt, te izbești de mesaje cu tentă politică la tot pasul. Multe steaguri și bannere cu sloganuri explicite.

Comparație cu sărbătoarea României de acum două zile și o primă concluzie: e bine că avem pace!

Al patrulea detaliu. Nu este zumzăiala de la antrenamentul deschis al României. Oamenii au venit, mulți cu drapele sau cu ceva, orice, în culorile galben și albastru, au stat cuminți și încolonați la controlul de securitate, s-au așezat pe scaune în zonele dedicate ale celor două tribune, dar fără prea mult zgomot.

Fără exuberanța momentului, semn, probabil, că blestematul de război a lăsat urme adânci. Fie că l-au trăit direct, fie că au avut pe cineva implicat, fie că urmăresc zilnic și sunt bombardați de informații negative.

+44 FOTO

Monotonia e spartă de apariția eroilor de pe gazon, cum au fost denumiți cei ce au dus Ucraina la turneul final din Germania.

Numele lui Mudryk, starul lui Chelsea, se aude cu mai multă forță din câteva piepturi. Are cea mai mare priză la public. De asemenea, "Hala Madrid", pentru Lunin. Ce înseamnă să ai fotbaliști la marile puteri ale Europei...

Prin glasul oficialilor germani care s-au înghesuit la eveniment este condamnat războiul din Ucraina. Este acuzat frontal Vladimir Putin pentru ceea ce a făcut de cel puțin doi ani încoace. Discursurile se încheie cu nemții ce rostesc "Slavă Ucrainei!", iar publicul continuă pe același ton.

Chipuri emoționate, ochi în lacrimi, palme duse la inimă în momentul intonării imnului național. Chiar dacă sonorizarea a fost execrabilă, vocea interpretei auzindu-se abia la final.

Suporterii Ucrainei au intrat pe gazon

+10 FOTO

Când Misha Mudryk le-a făcut cu mâna puștilor veniți la stadion cu tricouri cu Chelsea sau când Zinchenko a salutat scurt asistența, a crescut nivelul decibelilor în arenă. Au fost aproximativ 2.000 de fani veniți pentru a încuraja echipa națională și a vâna suveniruri de la favoriți.

A fost sărbătoare în tribune, iar meciul copiilor s-a încheiat prin a-i atinge pe eroii lor și a obține o amintire de neuitat. I-au driblat elegant pe stewarzi şi-au intrat pe teren la doi paşi de idolii lor. Câteva poze şi autografe, apoi au fost luați pe “sus”. Până data viitoare sperând să se reîntâlnească undeva, cândva, acasă, în pace.

VIDEO. Echipa GSP a mers la antrenamentul Ucrainei » Chiote de bucurie și glasuri bucuroase de copii în locul războiului blestemat

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Transfer curios la Dinamo » Românul din Liga 3 care a dat probe în Olanda a semnat: „Mult succes!”
Superliga
Transfer curios la Dinamo » Românul din Liga 3 care a dat probe în Olanda a semnat: „Mult succes!”
„Suntem «blindați»!” » Viorel Moldovan numește obiectivul oficial al Rapidului: „Se vorbește despre câștigarea campionatului, dar...”
Superliga
„Suntem «blindați»!” » Viorel Moldovan numește obiectivul oficial al Rapidului: „Se vorbește despre câștigarea campionatului, dar...”
I-au luat numărul, acum îi forțează plecarea! Situație incredibilă la Barcelona, cu jucătorul abia adus pe bani mulți
Campionate
I-au luat numărul, acum îi forțează plecarea! Situație incredibilă la Barcelona, cu jucătorul abia adus pe bani mulți

Atenție, imagini horror » Glezna lui Messi, distrusă în finala Copa America: Leo a izbucnit în lacrimi pe bancă

Care sunt cele două mari conspirații privind tentativa de asasinare a lui Donald Trump: "Au venit ordinele"


Comentarii (1)
mr90
mr90  •  13 Iunie 2024, 16:21

Si ucainienii au infasurate ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează