INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  SIGURANȚĂ

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Cu defibrilatorul pe marginea terenului » UEFA, reguli stricte pentru a evita un nou caz Eriksen

Articol de , - Publicat joi, 13 iunie 2024 11:55 / Actualizat joi, 13 iunie 2024 16:48

O echipă medicală este prezentă nonstop la terenul de antrenament pe care jucătorii echipei naționale își desfășoară antrenamentele: „Suntem pregătiți să intervenim în orice moment, dar sperăm să nu fie cazul”.

Echipa națională a României are două zile cu antrenamente în Würzburg, iar până în acest moment nu a existat nicio problemă medicală. În prima zi, Nicușor Bancu s-a lovit la cap, dar a fost o mică sperietură, nimic grav.

Primele probleme pentru Edi Iordănescu! Selecționerul și-a băgat în ședință colaboratorii
PROBLEME
Primele probleme pentru Edi Iordănescu! Selecționerul și-a băgat în ședință colaboratorii

Staff-ul medical al naționalei are opt oameni

Iar Nicolae Stanciu a avut o intrare la limită asupra lui Darius Olaru, dar jucătorul campioanei de la FCSB s-a ridicat imediat și a continuat ședința de pregătire. În rest, n-au existat niciun fel de probleme, iar Iordănescu speră ca așa să rămână până la final.

+5 FOTO

În Germania, medicul echipei naționale, Claudiu Stamatescu, are un staff medical format din șapte persoane: Toma Vasilescu, Ovidiu Blendea, Adrian Gherovăț, Vivian Negoiță, Dragoș Paraschiv, Alin Burileanu, Cristian Tănase. Sunt prezenți mereu pe teren, dar și la hotel, gata să acorde ajutor jucătorilor.

O echipă medicală din Germania e nonstop la antrenament

Pe lângă personalul specializat al Federației Române de Fotbal, UEFA și-a luat măsuri serioase de precauție. Iar la fiecare echipă, la toate antrenamentele există o echipă medicală gata să intervină.

O targă stă pregătită pentru orice intervenție, un defibrilator de top, aparat de resuscitare, dar și o mască de oxigen automat pentru intervenție rapidă.

„Suntem pregătiți să intervenim în orice moment, dar sperăm să nu fie cazul”, a spus unul dintre medicii prezenți la teren.

Niciun meci UEFA nu ar trebui să înceapă fără un defibrilator automat și o mască de oxigen

Zoran Bahtijarević, ofițer medical șef al UEFA

Workshop de urgențe medicale înainte de Euro

În perioada 11-12 mai, la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia a avut loc cel de-al treilea workshop de urgențe medicale și traumă organizat de FRF pentru staff-urile medicale de la loturile naționale, cu sprijinul UEFA.

Cu defibrilatorul pe marginea terenului » UEFA, reguli stricte pentru a evita un nou caz Eriksen

Timp de două zile, cinci medici (trei de medicină de urgență, un medic sportiv și un medic neurochirurg) au susținut cursuri în cadrul acestui workshop pentru medicii și kinetoterapeuții de la loturile naționale de fotbal.

În total, 16 medici și 32 de kinetoterapeuți au beneficiat de acest program intensiv coordonat de medicii de la SABIF (Serviciul de Ambulanță București - Ilfov), cei care sunt alături de națională la toate meciurile disputate acasă.

UEFA: „Jucătorii trebuie să fie în siguranță!”

Misiunea forului european în domeniul medicinei fotbalului urmărește să se asigure că toți cei implicați în fotbalul profesionist, dar în principal jucătorii, trebuie să fie în siguranță din punct de vedere medical.

Reglementările medicale sunt la cele mai înalte standarde pentru sănătatea și siguranța tuturor celor implicați în fotbalul european. „Activitățile noastre medicale nu se opresc atunci când sună fluierul final”, anunță cei de la UEFA.

Christian Eriksen, stop cardiac la Euro 2020

La Euro 2020 defășurat în iunie 2021, Christian Eriksen s-a prăbușit pe gazon în minutul 43 al meciului Danemarca - Finlanda, la scorul de 0-0. A fost resuscitat chiar pe gazon și dus cu ambulanța la spital.

Când ieșea de pe teren pe targă, fotbalistul a fost fotografiat și s-a putut observa că își revenise. Acesta a suferit un stop cardiac.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Antrenorul din Superliga și-a desființat șefii și amenință că pleacă: „Poate iei bani și pe antrenor, cine știe?!”
Superliga
Antrenorul din Superliga și-a desființat șefii și amenință că pleacă: „Poate iei bani și pe antrenor, cine știe?!”
Ianis Hagi schimbă campionatul după Euro 2024?! » Ar fi transferul verii: are ofertele pe masă
Stranieri
Ianis Hagi schimbă campionatul după Euro 2024?! » Ar fi transferul verii: are ofertele pe masă
Transfer la FCSB » Mihai Stoica a confirmat mutarea: „Vine! E bătut în cuie”
Superliga
Transfer la FCSB » Mihai Stoica a confirmat mutarea: „Vine! E bătut în cuie”

Tricolorii l-au uimit pe fostul campion mondial: „România a captat magia Euro 2024: acum trebuie să le urmăm exemplul”

Rugămintea bizară a regelui Charles pentru jucătorii Angliei » Numai Nicolae Ceaușescu a mai avut o idee similară


Comentarii (4)
monika.
monika.  •  13 Iunie 2024, 19:39

Tocmai am aflat despre o campanie UEFA& ERC ( Get trained save lives)/ un video interactiv, cu Ruud Gullit & altii, de cateva minute, pt educarea fanilor/ oricui, in resuscitare, in caz de stop cardiac. get- trained.com

bimbaq
bimbaq  •  13 Iunie 2024, 13:04

Un defribilator sigur si eficient!

monika.
monika.  •  13 Iunie 2024, 12:24

PS De ce scrieti: Pt a evita un nou caz E.”? Acolo, s-a facut exact ce trebuia, imediat, inclusiv folosirea defibrilatorului.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close