INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  KOSOVO

Vedat Muriqi, golgheterul all-time Kosovo, îl vede pe noul transfer de la Rapid drept urmașul său la națională

Vedat Muriqi (centru), golgheterul all-time Kosovo, și Albion Rrahmani (stânga). Foto: Instagram
Vedat Muriqi (centru), golgheterul all-time Kosovo, și Albion Rrahmani (stânga). Foto: Instagram

Articol de - Publicat luni, 11 septembrie 2023 12:01 / Actualizat luni, 11 septembrie 2023 12:20

Cel mai prolific jucător din istoria Kosovo, 26 de goluri în 49 de selecții, vârful Vedat Muriqi (29 de ani) anunță înaintea meciului cu România cine i-ar putea depăși recordul. Albion Rrahmani (23), patru reușite în primele două partide la Rapid.

  • România continuă parcursul din preliminariile Euro 2024. Jucăm marți, 12 septembrie, de la 21:45, cu Kosovo (Antena 1)
  • La jumătatea preliminariilor, România e pe loc calificabil, doi, cu un punct deasupra Israelului și la două lungimi distanță de liderul Elveția

Vedat Muriqi, 29 de ani, este marele pericol kosovar. La el trebuie să fim atenți, să-l marcăm agresiv, să nu-l lăsăm să miște în careul nostru, să-l ținem cât mai mult cu spatele la poartă.

Înalt și puternic, 1,94 m/92 kg, buldozerul naționalei albastre încearcă să distrugă apărările adverse, intrând direct în ele. Odată ce s-a întors cu fața la poartă, e greu de oprit.

Ion Țiriac și Ilie Năstase nu renunță  » Promisiunea lui Nasty: „Până mor, le luăm înapoi, vă garantez eu!”
ȚIRIAC FOUNDATION TROPHY
Ion Țiriac și Ilie Năstase nu renunță » Promisiunea lui Nasty: „Până mor, le luăm înapoi, vă garantez eu!”

Vedat Muriqi, golgheterul all-time Kosovo: „Îmi doresc să înscriu și contra României”

În fața celei de-a 50-a selecții pentru Kosovo, atacantul de la Mallorca vrea să continue și la București ce a reușit cu Elveția. Dar, după „dubla" de sâmbătă (2-2), de la Priștina, nu se mulțumește cu un egal împotriva „tricolorilor”, ca în meciul-tur (0-0).

„Îmi doresc să înscriu și contra României”, anunță Muriqi în presa locală. „Întotdeauna am spus, am dat atâtea goluri, însă aici, în tricoul Kosovo, simt o bucurie de o mie de ori mai mare. De fiecare dată când marchez pentru națională sunt fericit. 

În România nu avem altă variantă, trebuie să învingem, astfel vom oferi valoare punctului câștigat în fața Elveției. Un succes acum ne-ar readuce în lupta pentru calificare”. Ar fi prima victorie a echipei lui Primoz Gliha în actuala campanie, pentru Euro 2024.

În România, mergem la victorie. Chiar dacă egalul cu Elveția nu a fost rău, avem nevoie de trei puncte în România, știind pe ce loc suntem și ce meciuri mai avem de jucat. 

- Milot Rashica, atacant Kosovo

Vedat Muriqi: „Recordul meu poate fi depășit de Albion Rrahmani”

Cel mai prolific jucător din istoria Kosovo, cu 26 de goluri, Muriqi vede și urmașul său la albaștri: „Cred că recordul meu poate fi depășit de Albion Rrahmani, un atacant foarte bun”.

Albion, 23 de ani, e debutant la națională, dar e în plină formă. Transferat luna trecută de la Ballkani la Rapid (prima oară când evoluează în afara țării sale), pentru 600.000 de euro, cea mai mare sumă plătită vreodată în campionatul Kosovo, Rrahmani a impresionat în Giulești.

Vedat Muriqi, golgheterul all-time Kosovo, îl vede pe noul transfer de la Rapid drept urmașul său la națională
Albion Rrahmani. Foto: Facebook @FC Rapid 1923
  • „Dublă" în 45 de minute la 5-3 cu FCU Craiova.
  • „Dublă" în 90 de minute la 4-0 cu Dinamo.

Rrahmani e viitorul fotbalului din Kosovo. 

Sunt atacant, dar nu m-am gândit niciodată în primul rând la goluri, pentru că sunt un vârf căruia îi place să-și ajute colegii. Totuși, dacă marchez și câștigăm puncte, e perfect. 

- Vedat Muriqi, atacant Kosovo

Citește și:

Antrenorul din Superliga, discurs în antiteză cu cel al foștilor internaționali: „Trebuie să fim cu toții alături de echipa națională”

Ce s-a întâmplat duminică seara la antrenamentul „tricolorilor” » Decizia luată de Edi Iordănescu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
magic4ever
magic4ever  •  11 Septembrie 2023, 15:23

La cat de mult ne-a dominat Kosovo la ei nu vad bine Romania...Edi Iordanescu nu are nici o idee tactica,tot jocul Romaniei este o intamplare si asteapta o sclipire de la un jucator sau un gol norocos...

parachioara5
parachioara5  •  11 Septembrie 2023, 13:34

...gata ...Kosovo a castigat meciul cu Romania ...ca au nevoie de 3 puncte ...cu andorra n au fost in stare ...hai la noi ca la noi este pomana...

luker
luker  •  11 Septembrie 2023, 12:25

Plin de tacticieni in redactia voastra. Auzi, sa il tinem cu spatele la poarta. Am inteles, il avem pe *** antrenor pus de Raducu, dar si voi cu solutii pentru Kosovo? Si asa la modul asta foarte serios? Credeam ca i/ati un interviu lu *** ????

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close