INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ALASHKERT - FCSB

ALASHKERT - FCSB // VIDEO+ FOTO Vicecampioana joacă pe cel mai mic stadion pe care a jucat vreodată în Europa!

FOTO: Andrei Crăițoiu +15   FOTO
FOTO: Andrei Crăițoiu

Articol de - Publicat joi, 25 iulie 2019 09:11

FCSB o înfruntă pe Alashkert în turul 2 preliminar al Europa League. Bucureștenii vor juca azi pe cel mai mic stadion pe care au evoluat vreodată în cupele europene.

  • Jurnalistul Gazetei Sporturilor Andrei Crăițoiu se află în Erevan (Armenia) de unde transmite cele mai noi informații legate de partida dintre  Alashkert și FSCB.
  • Meciul Alashkert - FCSB va avea loc azi, de la ora 20:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct la Protv.

Joacă în complexul Federației

Vicecampioana României va juca azi primul meci din istorie în Armenia. Partida se va juca pe o arenă micuță, asemănătoare cu un stadion un pic mai modern din ligile inferioare din România. O altă arenă decât cea pe care Alashkert o folosește la meciurile din campionat și care arată ca după bombardament. Cu doar o gradenă de scaune, restul fiind beton!

 

Stadionul are 6.850 de locuri și este situat în cartierul Shengavit pe malul stâng al râului Hrazdan, și este un real pericol. Îl puteți compara cu arena care stă să pice din Oradea sau cu vechiul stadion din Târgoviște, la care s-a început deja demolarea. UEFA nu le-a dat voie să joace aici. Tocmai de aceea partida din turul 2 al preliminariilor Europa League a fost programată de UEFA într-o bază sportivă ce aparține Federației de Fotbal din Erevan. Terenul principal pe care Man și Tănase vor încerca să-și obțină calificarea încă din tur are o singură tribună acoperită și doar 1.428 de locuri! Este cel mai mic stadion pe care FCSB a jucat vreodată în cupele europene. Construit în cartierul Avan, în nordul Erevanului, complexul sportiv a fost inaugurat în urmă cu șase de ani de către primarul capitalei Armeniei.

+16 FOTO

Slovenii au fost detronați

Până azi, cel mai mic stadion pe care FCSB evoluase în cupele europene a fost unul de 2.341 de locuri. E vorba despre arena OB Jezeru din Slovenia. Anul trecut, acolo s-a jucat confruntarea cu Rudar Velenje, 2-0 pentru FCSB, meci disputat tot în turul 2 din Europa League. 

189 de spectatorieste cea mai mică asistență la un meci al Stelei în cupele europene: 27 septembrie 1989, Fram Reykjavik - Steaua, 0-1, în sezonul european 1989-1990

120.000 de spectatoriau asistat la confruntarea dintre Benfica Lisabona și Steaua, 2-0, pe 20 aprilie 1988. Aceasta este cea mai mare asistență la un meci jucat de bucureșteni în cupele europene

Echipele românești vs echipele armene în Europa

Sezonul Competiția Meciul
2000-2001 Cupa UEFA Rapid - Mika Ashtarak 3-0 / 0-1
2001-2002 Cupa UEFA FC Brașov - Mika Ashtarak 5-1 / 2-0
2018-2019 Europa League Alașkert - CFR Cluj 0-2 / 0-5

Citește și:

EXCLUSIV Tot Gigi Becali dă cel mai mult! Cât a plătit din suma totală investită de CFR, FCSB și Craiova în transferuri

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
liviuemil
liviuemil  •  25 Iulie 2019, 16:20

Vezi ca o sa-ti vina perioada de la atita....efort !!!!

10155089819198329
Vlad Negrea  •  25 Iulie 2019, 16:15

Nu, nu-l puteti compara cu Oradea "care sta sa pice" doar in viziunea voastra de neinspraviti si neinformati, care scrieti pe chestii din auzite. For your info, mai exista pe youtube inregistrarea de la "Uniti pentru Mihai" - editia 2018, iar de 2 ani va asigur ca exista o echipa care joaca in competitiile de seniori pe stadionul "Iuliu Bodola". Daca voua va place sa generalizati ca un stadion sta sa cada pentru o tribuna pusa in conservare, atunci ramaneti la MamaLiga I si la celebrele stadioane "Nita Pintea" / g-ral "father chicken", ala din Sibiu aka ruina, Clinceni Arena sau marele stadion din Ovidiu. Pwp!

ticbis
ticbis  •  25 Iulie 2019, 15:26
Postat de Simion Ciochină pe 25 Iulie 2019, 13:34

Dragi ziariști. Dar de unde așa titlu? Sau poate ați uitat că săptămâna trecută FCSB a juca pe stadionul din Orhei, Moldova. Acest stadion are oficial 3023 locuri - https://ro.soccerway.com/teams/moldova/fc-viitorul-orhei/9133/venue/ Sau Moldova nu e Europa :D

Iarta-ma, dar ziaristii n-au nicio vina ca tu nu esti in stare sa citesti!:) Bre prostea, s-o fi jucat meciul cu Orhei pe un teren de 3000 de locuri; insa astazi in Armenia Steaua joaca pe un teren mult mai mic, de doar 1428 de locuri! Citeste cu atentie aricolul, abia apoi ai putea sa comentezi fara sa te faci de ras!:)))

Vezi toate comentariile (16)
Comentează