INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  OLIMPIA BĂLŢI - DINAMO, AZI, ORA 19:00, LIVETEXT PE GSP.RO

Andone cere atenţie maximă diseară contra Olimpiei Bălţi: "Nu sîntem încă pregătiţi!"

Articol de - Publicat joi, 15 iulie 2010 00:00

"Fălcosul" spune că mai are nevoie de o lună şi jumătate pentru a-i aduce pe "cîini" la un nivel bun.

Ioan Andone revine cu Dinamo în cupele europene. Au trecut aproape 5 ani de la ultima partidă condusă de tehnicianul de 50 de ani în calitate de "principal" al roş-albilor.

Mintea antrenorului stă acum doar la întîlnirea de diseară: "Ar fi o tragedie pentru noi să nu ne calificăm. Jucătorii sînt profesionişti şi sper să conştientizeze că e vorba de imaginea României în Europa. Dacă eşti echipă cu pretenţii, nu poţi să nu te duci la Chişinău şi să nu dai totul. Olimpia Bălţi e o echipă care joacă fotbal, nu evoluează dur, încearcă să construiască, nu aruncă mingea la întîmplare. Trebuie să ne facem datoria, să nu-i ignorăm. Realitatea e că sîntem mai buni, dar mai trebuie să şi demonstrăm".

"Am nevoie de timp!"
Andone simte că echipa sa nu e încă la nivelul pe care şi-l doreşte: "Nu sîntem pregătiţi în totalitate pentru că am avut multe schimbări. Încă sînt semne de întrebare asupra lotului şi vor mai fi schimbări. Am căutat să facem şi pregătirea fizică, să-nchegăm şi o echipă, cred că prea mult pentru o lună de zile. Probleme sînt şi vor mai fi. Am nevoie de minimum şase etape ca să le pot rezolva, nu se poate de azi pe mîine".

"Sînt de atîţia ani în fotbal şi, sincer, nu auzisem de Olimpia Bălţi. E o echipă ce cu greu şi-ar găsi un loc în Liga I, dar nu trebuie subestimată sub nici o formă!"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

"Cred că i-am motivat pe băieţi. Le-am arătat meciul Olimpiei Bălţi cu Lankaran. La formaţia eliminată de moldoveni juca un brazilian care avea un salariu anual de 600.000 de euro"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

Dinamo şi Poli îşi află adversarii
Mîine, de la ora 14:30, este programată la Nyon tragerea la sorţi pentru turul 3 preliminar al Europa League. În această fază avem două echipe: Dinamo, dacă trece de Olimpia Bălţi, şi Poli Timişoara, calificată direct. Ambele formaţii româneşti vor fi capi de serie, iar meciurile din acest tur vor avea loc pe 29 iulie şi 5 august. Tragerea e live-text pe gsp.ro.

Posibili adversari pentru Dinamo şi Poli
FC Lucerna (Elveţia)
FC Nordsjaellan (Danemarca)
Viktoria Plzen (Cehia)
Hajduk Split (Croaţia)
Inter Turku (Finlanda)

Helder la AEK Atena?
Dinamoviştii s-ar putea despărţi în sfîrşit de Helder, fundaşul dreapta împrumutat de la Nancy ce n-a fost inclus nici măcar pe lista UEFA. Brazilianul de 22 de ani este în atenţia grecilor de la AEK Atena, care au transmis că ar fi dispuşi să ofere 1,5 milioane de euro. Francezii ar urma să încaseze un milion de euro, în timp ce Dinamo s-ar alege cu 500.000 de euro. Negocierile sînt în plină desfăşurare şi s-ar putea finaliza pînă la sfîrşitul săptămînii. (Andrei Crăiţoiu)

"Cu Dinamo în suflet"
Jucătorii lui Andone au fost primiţi la Chişinău cu simpatie şi aplauze de către fanii lor din Moldova. Un grup de 40 de suporteri localnici ai "cîinilor" au venit la aeroport dotaţi cu un banner imens pe care scria "Bucureşti - Chişinău, Dinamo în suflet mereu". Bonus: la vederea lui Ioan Andone, grupul de suporteri a pornit două reprize de aplauze puternice, apoi s-a scandat numele fiecărui fotbalist.

Dănciulescu, înapoi?
Ionel Dănciulescu ar putea deveni liber de contract, din cauza problemelor de la Alicante! Preşedintele lui Hercules, Valentin Botella Ros, a apărut ieri din nou în faţa instanţei, fiind anchetat pentru nişte afaceri suspecte. Dinamo îl vrea înapoi pe atacantul care mai are cîteva oferte din liga secundă a ibericilor. Aflat încă în România, Danciu-gol va pleca săptămîna viitoare în Spania pentru a afla care e situaţia sa. În aceste condiţii, şi transferul lui Pulhac la Hercules a picat.

Ofertă pentru "Săgeată"
Dinamoviştii au primit o ofertă de la Manisaspor: 200.000 de euro pentru un împrumut pe un an al lui Marius Niculae, plus 500.000 de euro în cazul unui transfer definitiv la anul. De "Săgeată" s-au mai interesat Bursaspor, Ankaragucu şi Eskisehirspor, echipe care însă n-au făcut propuneri concrete.

- Diseară, dinamoviştii nu vor fi susţinuţi de nici un şef. Cristi Borcea e în vacanţă cu familia şi cu prietenii, iar Nicolae Badea este prins cu afaceri în Bucureşti.
- Dragoş Grigore nu a făcut deplasarea la Chişinău. Stoperul resimte încă dureri la genunchi, nefiind complet refăcut.
- Stoperul bosniac Ajdin Maksumici a rămas în Bucureşti, întrucît a revenit în România marţi seară şi nu a avut timp suficient pentru a-şi procura viză de Moldova.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
rurik
rurik  •  15 Iulie 2010, 13:53

pronostic: Olimpia Bălți 2 - 1 Dinamo București goluri: Jean-Robens Jerome, Ibrahima Camara / Liviu Ganea omul meciului: Serghei Paşcenco (GK Bălți)

brod
brod  •  15 Iulie 2010, 12:33

lui borcea i se rupe... el e tot intr-un concediu. si mai radeau de adrian cristea.

v1ktor_md
v1ktor_md  •  15 Iulie 2010, 12:09

meciul e televizat in moldova,o sa fie si online,nu retraiti,vedem toti meciu

Vezi toate comentariile (21)
Comentează