INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  SPARTAK TRNAVA - STEAUA (ÎN TUR 1-0), AZI, ORA 20:30, ÎN DIRECT PE ANTENA 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Antrenorul de la Spartak Trnava: "Regret că nu jucăm pe nisipul de la Bucureşti!"

Hoftych, în ciuda gabaritului său, s-a antrenat ieri ca şi cum ar fi jucător activ +2   FOTO
Hoftych, în ciuda gabaritului său, s-a antrenat ieri ca şi cum ar fi jucător activ

Articol de GSP - Publicat joi, 09 august 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 08 august 2012 18:53

Antrenorul celor de la Spartak Trnava, Pavel Hoftych, se teme că gazonul prea bun îi va ajuta pe stelişti. "Ce bine a fost pe nisip în România!", a explicat acesta.

Steliştii aşteaptă cu interes maxim revanşa cu Spartak Trnava, după ce în urmă cu o săptămînă, la Bucureşti, au pierdut cu 1-0 prima manşă. Mult mai relaxat decît Reghe şi compania pare a fi antrenorul slovacilor, Pavel Hoftych, care ieri dimineaţă era la stadion, unde se antrena.

Îmbrăcat lejer, tricou de bumbac şi şort, tehnicianul de 45 de ani este cel care a coordonat pînă şi felul în care era tuns gazonul. După cîteva discuţii cu îngrijitorul arenei, cehul de pe banca lui Spartak şi-a început antrenamentul. Cîteva ture de teren, urmate apoi de cîteva serii de alergări pe treptele peluzei unde stă la meciuri galeria gazdelor.

După ce şi-a terminat anternamentul a coborît lîngă bancă. "Ce faceţi, sînteţi ziarişti români, nu?". După ce a primit confirmarea, a venit o replică şocantă pentru reporterul din România: "Vreţi să mă întrebaţi ceva? Vă stau la dispoziţie, chiar dacă sînt transpirat".

A urmat un dialog de cîteva minute cu un om relaxat şi bine dispus, pentru care pare că urmează un concediu prelungit, nu un retur care decide o calificare într-un play-off.

- Ce faceţi, mister Hoftych, vă antrenaţi şi dumneavoastră, intraţi cumva pe teren mîine?
- Şi antrenorul trebuie pregătit, nu doar jucătorii, asta e una dintre filosofiile mele în fotbal.

- Aşteptaţi cu emoţii partida cu Steaua?
- De ce cu emoţii? Am cîştigat în tur şi o putem face şi la noi acasă.

- Dar Steaua a dominat şi antrenorul nostru spune că echipa lui e favorită la calificare pentru că e echipa mai bună.
- Am recunoscut şi după meciul de la Bucureşti că Steaua a avut ocaziile mari, că a dominat, dar asta nu înseamnă că noi nu avem şansele noastre şi că nu vom face totul să ne calificăm. Ia, să vă întreb şi eu ceva. Vă place gazonul?

- Da, e bun, chiar foarte bun.
- De asta mă tem cel mai tare.

- Poftim?
- Da, da, mă tem că e prea bun, iar asta e în avantajul vostru, deoarece Steaua e echipa mai tehnică.

- Deci regretaţi gazonul de la Bucureşti?
- Sincer? Enorm (rîde). Acolo ne-a ajutat mult acea combinaţie cu nisip, s-a văzut că aţi avut probleme la construcţie. Dar avem şi noi atuurile noastre.

- Ni le puteţi spune?
- Da, sigur. Dorinţa, dar mai ales publicul. Ştiţi ce va fi aici? Nebunie! (îşi duce ochii spre scaunele goale). E sold out, 18.000 de oameni vor crea o atmosferă fantastică.

- OK, mulţumim frumos!
- Eu vă mulţumesc. Ne vedem mîine seară, la meci, acum îmi reiau antrenamentul, mai am de făcut cîteva ture de scări.

Pavel Koftych revine la seriile sale, pregătindu-se atît de intens încît ai crede că el va fi în această seară pe gazon contra lui Bourceanu şi compania. N-are nimic din încrîncenarea tehnicienilor din Liga 1, dovadă că fotbalul se trăieşte mult mai frumos la 1.100 de kilometri vest de România. Şi nu numai fotbalul.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (38)
kellovictor
kellovictor  •  09 August 2012, 14:41

După ce a primit confirmarea, a venit o replică şocantă pentru reporterul din România: "Vreţi să mă întrebaţi ceva? Vă stau la dispoziţie, chiar dacă sînt transpirat".Si ma rog,de ce era asa socat reporterul???Chiar sunt curios,domnule jurnalist.Daca ati putea,ne oferiti o explicatie?

unu947
unu947  •  09 August 2012, 11:39
Postat de rsalexander pe 09 August 2012, 08:10

Stadion de un sfert de miliard de dolari, cu gazon de liga a 2 a. Doar in Romania...

Tre sa "mananca" si gura lui nea Sorin ceva... :|

alpin
alpin  •  09 August 2012, 11:29

Mai, slovacilor, bagati cateva tractoare sa se plimbe pe teren vreo ora si veti juca pe un teren ca cel de pe National Arena!!! Stiu ca distrugerea terenului costa ceva. Noi il distrugem gratis!

Vezi toate comentariile (38)
Comentează