INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  INTERVIU

Atacantul dorit de FCSB le va fi adversar roș-albaștrilor în grupele EL și face dezvăluiri: "MM a vrut să mă păcălească!"

Tony (dreapta), 28 de ani şi jumătate, mai are contract cu Beer Sheva încă 2 ani şi are un salariu anual de peste 200.000 de
Tony (dreapta), 28 de ani şi jumătate, mai are contract cu Beer Sheva încă 2 ani şi are un salariu anual de peste 200.000 de

Articol de - Publicat sambata, 26 august 2017 09:00

Atacantul lui Hapoel Beer Sheva, nigerianul Tony, care face senzaţie în campionatul din Israel, rememorează momentul în care Steaua l-a refuzat acum 4 ani.

Împotriva campioanei Israelului, trupa lui Nicolae Dică va avea de înfruntat un atacant în mare formă. E vorba despre nigerianul Tony, pe numele său complet, Anthony Nwakaeme Nuatuzor. Fotbalistul a evoluat în România între 2009 şi 2013, la U Cluj, Arieşul Turda şi Petrolul.

După ce a rămas liber de contract, în vara lui 2013, Tony a intrat în atenţia Stelei, care l-a dorit, însă mutarea a căzut atunci fiindcă şefii roş-albaştrilor au invocat că i-au descoperit jucătorului de culoare probleme la genunchi.

"Steaua nu m-a respectat"

Totuşi, Tony are o altă variantă şi a dezvăluit-o pentru site-ul actualdecluj.ro: "M-am întâlnit cu Mihai Stoica. Mi-a zis să dau teste medicale, am zis că dau teste fără nici un fel de probleme. Apoi am simțit că vrea să mă păcălească. Mi-a spus că am probleme la picior, că sunt slăbit din punct de vedere fizic, dar cu toate astea mi-a oferit un contract. Punea problema în felul următor: tu ai probleme, dar uite, noi chiar și așa, te vrem la echipă. Era ca și cum mi-ar fi făcut ei un favor mie. Mi-au dat un contract undeva pe la 5000 de euro. Am zis că nu rămân. Nu mi-a plăcut, în primul rând, cum au pus problema. Aveam de gând să semnez cu ei pentru că e o echipă importantă în România și Europa de Est, îmi doream să joc și în Liga Campionilor, dar am simțit că nu mă respectă. Am o carieră, avem o meserie și muncim inclusiv pentru bani. Ce fotbalist nu se gândește la traiul său?".

E în mare formă în Europa în acest sezon

După acel episod, Tony a ajuns în Israel şi a semnat cu Hapoel Raanana. A marcat 13 goluri în primele două sezoane, după care a trecut la Hapoel Beer Sheva. A fost şi mai bun aici, a reuşit 26 de goluri în două campioane, ambele câştigate de Beer Sheva, care a reuşit să detroneze supremaţia impusă de Maccabi Tel Aviv.
Şi în actualul sezon Tony a fost printre cei mai buni. Are 7 meciuri disputate, dintre care 6 în preliminariile Champions League şi a marcat de 5 ori: două cu Honved, unul cu Ludogoreţ şi unul, absolut fabulos, cu Maribor.

Tony, 28 de ani şi jumătate, mai are contract cu Beer Sheva încă 2 ani şi are un salariu anual de peste 200.000 de euro

21 de goluria marcat Tony în ultimul an calendaristic, în tricoul lui Beer Sheva, dintre care 4 sunt în Europa: cu Inter Milano, Ludogoreţ, Maribor şi Beşiktaş

122 de meciuriexclusiv în campionat, a jucat Tony din momentul în care Steaua a spus că-l refuză fiindcă are probleme medical şi până azi

47 de goluria marcat Tony în Israel în ultimii 4 ani, în tricoul lui Hapoel Raanana şi Hapoel Beer Sheva

100%e procentajul de minute jucate de Tony în actualul sezon european pentru Hapoel Beer Sheva, care a disputat 6 meciuri, toate în preliminariile Champions League

A pierdut de două ori cu Steaua

În sezonul 2011-2012, când se afla la U Cluj, Tony a evoluat în ambele partide de campionat împotriva roş-albaştrilor. Şi de fiecare dată a fost învins. Pe Ghencea a fost 2-1, cu Tony jucând primele 65 de minute, iar la retur a fost 1-0 pentru Steaua, pe Cluj Arena, cu atacantul nigerian bifând ultimul sfert de oră.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
masinameaeata
masinameaeata  •  26 August 2017, 22:51
Postat de zarqa pe 26 August 2017, 13:21

FCSB-iștii sunt arhicunoscuți în minciuni și țepe. MM, cunoscut și sub pseudonimul de Mița Biciclista, este tartorul țepelor. Dacă i-ar minți numai pe jucători (la diferite transferuri) nu ar fi nimic, dar cel mai dureros este că îl minte și pe Gigi ”lucrându-l” la bani. Este atât de versat la asemenea chestii încât poate scrie și cărți. Un pervers și hoț.

Tocami asta este problema ca mita nu scrie carti sa afle si altii cum il face pe cioban.

zarqa
zarqa  •  26 August 2017, 13:21

FCSB-iștii sunt arhicunoscuți în minciuni și țepe. MM, cunoscut și sub pseudonimul de Mița Biciclista, este tartorul țepelor. Dacă i-ar minți numai pe jucători (la diferite transferuri) nu ar fi nimic, dar cel mai dureros este că îl minte și pe Gigi ”lucrându-l” la bani. Este atât de versat la asemenea chestii încât poate scrie și cărți. Un pervers și hoț.

balauru48
balauru48  •  26 August 2017, 11:59

Neseriozitatea fecesebistilor este proverbiala!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează