INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  EKRANAS - STEAUA

Atenţie la pariurile pe Ekranas - Steaua! » Adversara Stelei din Europa League e în vizorul UEFA pentru un meci suspect de acum 5 ani

Şi
Şi "dubla" cu Anderlecht, din turul 3 preliminar, a ridicat semne de întrebare prin prisma scorurilor mari la care Ekranas a cedat: 0-5 şi 0-6

Articol de - Publicat miercuri, 15 august 2012 00:00 / Actualizat marti, 14 august 2012 18:51

Jucătorii grupării lituaniene, care sînt recunoscuţi că joacă la pariuri inclusiv pe meciurile echipei lor, au pierdut în 2007 returul cu Valerenga, scor 0-6, după ce în tur a fost 1-1.

Dubla întîlnire dintre Steaua şi Ekranas, din play-off-ul Europa League, va propune şi o altă miză în afară de calificarea în grupe. Roş-albaştrii vor da peste o adversară care are bulină roşie din partea UEFA în privinţa formaţiilor implicate în mafia pariurilor.

Chiar la nivel oficial, forul european a deschis o procedură împotriva celor de la Ekranas pentru un meci jucat în turul 2 preliminar al Cupei UEFA, în sezonul 2007-2008. Lituanienii au disputat turul cu Valerenga pe teren propriu, meciul a fost extrem de echilibrat şi s-a terminat 1-1. La retur însă, prestaţia balticilor a fost catastrofală, iar partida s-a terminat cu un astronomic 6-0 pentru norvegieni.

Evoluţia penibilă a oaspeţilor a ridicat mari semne de întrebare, iar cei de la UEFA încă anchetează pe marginea acelei confruntări.

Au avut şi alte rezultate dubioase
Nu doar acea "dublă" cu Valerenga a ridicat semne de întrebare. Şi în ultimii doi ani dinaintea acelor jocuri, Ekranas a avut meciuri terminate cu scoruri surprinzătoare. În 2005-2006, în primul tur preliminar al Cupei UEFA, lituanienii au pierdut pe teren propriu, 0-2, cu irlandezii de la Cork City, iar în deplasare, la retur, a cîştigat cu 1-0. Apoi, în 2006-2007, în turul 2 preliminar al Champions League, a înregistrat un scor general astronomic cu Dinamo Zagreb: 3-9.

Acuzaţi că au blătuit şi meciuri interne
Mai mult, cu cîţiva ani mai devreme faţă de aceste jocuri europene, Ekranas a fost implicată într-un imens scandal intern, legat tot de întîlniri aranjate. În 2004, a fost exclusă temporar de federaţia lituaniană înaintea finalului de campionat, dar recursul le-a fost acceptat şi au fost lăsaţi să joace, însă şi aşa au pierdut titlul în acel sezon.

Reghe, probleme în Bundesliga
Şi antrenorul Stelei s-a aflat în mijlocul unei anchete legate de suspiciuni de pariuri pe vremea cînd era jucător activ în Germania. Echipa sa, Allemania Achen, a fost acuzată la vremea respectivă, s-a declanşat o investigaţie şi toţi jucătorii au fost nevoiţi să ofere declaraţii procurorilor, printre aceştia fiind şi Reghecampf, însă actualul tehnician din Ghencea nu a avut calitate de învinuit şi nici la terminarea anchetei nu a fost găsit vinovat.

1,10 e cota pe care o are Steaua la bwin pentru a trece de Ekranas şi a ajunge în grupele Europa League

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Cu Ceahlăul, în Ghencea
Meciul din etapa următoare, pe care Steaua îl va disputa pe teren propriu, împotriva celor de la Ceahlăul Piatra-Neamţ, nu se va disputa pe Arena Naţională, ci în Ghencea. De două săptămîni, suprafaţa de joc de pe stadionul Steaua a intrat într-un proces de refacere, iar firma care se ocupă de gazon dă asigurări că duminică seara, cînd a programat meciul, se va prezenta în condiţii bune. Steaua - Ceahlăul va începe la ora 22:00.

Bălan e pe făraş
După fraţii Costea, un alt nume cu greutate din lotul lui Reghecampf se pregăteşte de plecare. E vorba despre Tibi Bălan. "Nu e cel pe care îl doream eu. Pasează bine, vede bine jocul, însă eu vreau un mijlocaş care să urce cu mingea la picior, să dribleze, iar Bălan nu face asta. M-am convins şi de el", a declarat Becali. Bălan (31 de ani) e cel mai bătrîn fotbalist de cîmp din lotul actual al Stelei.

"Voi ţine jucătorii în teroare"
Gigi Becali a comentat declaraţia lui Piţurcă, care a spus că "Tătăruşanu nu greşeşte deloc la echipa naţională, dar la Steaua o face, probabil că e din cauza presiunii şi a criticilor de acolo". "Să fie linişte şi relaxare la «naţională», la Steaua va fi încontinuu presiune şi îi voi ţine pe jucători în teroare! Numai aşa poţi face performanţă, am învăţat chestia asta de la Dan Petrescu", a declarat Becali.

Nilă, refuzat şi de Hagi
După ce a fost propus la Pandurii Tg. Jiu, nefiind însă dorit acolo de Grigoraş, Mihai Costea a fost oferit de Becali şi la Viitorul Constanţa. "Eu am văzut meciurile Viitorului şi mi-am dat seama că n-au atacant. I-am zis lui Gică faptul că îi plătesc eu jumătate din salariu, numai să-l ia să-l joace, însă mi-a spus că n-are nevoie de el", a explicat Gigi.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
danibozovici1
danibozovici1  •  15 August 2012, 12:58
Postat de mvradulescu pe 15 August 2012, 09:59

Interesant articol, indeosebi prin momentul publicarii si prin legatura "subtila" intre suspiciunile ce plutesc deasupra echipei lituaniene si banuielile legate de echipa din Germania in care juca antrnorul din Ghencea inainte de a se naste acest reporter. Am si eu doua intrebari: cine a comandat acest subiect si ce valoare a avut "sponsorizarea"!

calm nene...omul l-a scris dimineata dupa ce a baut cafeaua si l-au luat necesitatile....sigur atunci i-a venit inspiratia

unu947
unu947  •  15 August 2012, 12:29

Cica "Atentie la pariuri!". La scor sau nu, Steaua tot ii bate pe astia! De ce ar trebui sa fim atenti? E vreun prost care sa parieze pe Ekranas?

botizan
botizan  •  15 August 2012, 10:47

Jenant articol ... nu am auzit in Lituania pana acum blaturi cu pariuri ... era blat la Valerenga daca se termina 6-2 , 6-3 ...daca e 6-0 inseamna neputinta , destepti jurnalisti

Vezi toate comentariile (26)
Comentează
Close