INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  MACCABI - STEAUA, AZI, 20:00, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Atenţie, stelişti! Maccabi marchează două goluri pe meci, iar golgeterul Amasha, titular diseară, are 7 reuşite în campionat

MM Stoica
MM Stoica

Articol de - Publicat joi, 20 octombrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 20 octombrie 2011 11:13

Cunoscător al fotbalului internaţional, cu informaţii recente despre cel israelian, în mod special, fostul şef al Stelei, Mihai Stoica, afirma miercuri seară la Contraatac la GSP TV faptul că dacă ar fi rămas în Ghencea ar fi fost mulţumit cu 4 puncte din "dubla" cu Maccabi Haifa. Afirma chiar "prima ligă israeliană este mult mai puternică decît cea din România, iar fotbaliştii lor sînt mai buni acum decît ai noştri şi joacă la echipe de top din Europa".

Revenind la meciul direct, de diseară, dintre Maccabi şi Steaua, foarte important pentru roş-albaştri de a rămîne în cursa pentru calificare în primăvară europeană, să facem o comparaţie sumară între cele două grupări ţinînd cont de prezentul şi trecutul apropiat.

Ambele, ciuca bătăilor în Champions League
În ediţia 2009-2010, evreii jucau în grupele Champions League, însă şi-au cam dat cu stîngul în dreptul. Au fost ciuca bătăilor în grupa A, nemarcînd nici un gol, neluînd nici un punct, încasînd 8, în schimb, contra celor de la Bayern Munchen, Juventus Torino şi Bordeaux. Steaua, cu un sezon mai devreme, a bifat ultima prezenţă în grupele Ligii, unul nefast. Ultimul loc în grupa cu Bayern, Lyon şi Fiorentina, doar o remiză, golaveraj 3-12.

Steaua, la secunde de primăvara europeană
În ediţia trecută, participantă în grupele Europa League, roş-albaştrii au fost la cîteva zeci de secunde de primăvara europeană, dar golul lui Cavani, de la Napoli, le-a frînt speranţele. Au terminat pe locul 3 în grupa cu Liverpool, Napoli şi Utrecht, cu 6 puncte dintr-o victorie şi 3 remize. Golaverajul a fost negativ, 9-11. Anul trecut, Maccabi Haifa n-a ajuns în nici o grupă, fiind eliminată prematur, în turul 3 preliminar al Europa League, de către Dinamo Minsk.

Echilibru în octombrie
Prezent. Nefast pentru ambele grupări. Dar, atenţie Geraldo, atenţie Iliev! Israelienii au o medie de 2 goluri pe meci în competiţia internă, avînd 16 goluri marcate în 8 etape. Şi iau, în medie, cîte un gol pe partidă. Luna octombrie a fost cea a egalurilor pentru evrei. Două de 1-1 la Maccabi Tel Aviv, respectiv Hapoel Be"er Sheva, cu ambele reuşite în prima repriză! Aşa, că, din nou, atenţie! Bonus: golgeterul echipei, Amasha, a marcat de 7 ori în campionat, jumătate din golurile Stelei în Liga 1 în 10 runde! În ceea ce priveşte grupa J a EL, Maccabi are un punct în faţa roş-albaştrilor, din victoria de acasă cu AEK Larnaca. Steliştii, cu 2 puncte în grupă, din remizele cu Schalke şi AEK, par să-şi fi revenit, ca joc, în ultima lună. În octombrie, au bifat un succes acasă, 2-1, cu campioana Oţelul şi-au scos un punct, 0-0, la Vaslui. Mihai Costea şi Rusescu, fiecare cu cîte 3 goluri, sînt puncherii din Liga 1 ai roş-albaştrilor.

Care este părerea voastră, trebuie să se mulţumească Steaua cu un egal sau să atace victoria?

Maccabi
Aşezare: 4-4-2
1. Davidovich - 27. Meshumar, 3. Buliat, 4. Dagani, 13. Twath - 6. Siedu, 21.Tamir Cohen, 20. Katan, 15. Golasa - 14. Amasha, 9. Dvalishvili
Antrenor: Elysha Levy
Rezerve: 22. Saranov, 2. Falach, 7. Boccoli, 11. Vered, 16. Ghadir, 18. Ali Osman, 28. De Jesus

Steaua
Aşezare: 4-2-3-1
1. R. Stanca - 18. Martinovici, 4. Iliev, 23. Geraldo, 14. Latovlevici - 55. Bourceanu, 26. Bicfalvi - 77. Tatu, 24. Rusescu, 7. Fl. Costea - 9. M. Costea
Antrenor: Ilie Stan
Rezerve: 95. V. Cojocaru, 8. Raduţ, 11. Prepeliţă, 19. V. Lupu, 22. Galamaz, 27. Năstăsie, 90. Nikolici
Absenţi: D. Popa, G. Matei, Gardo?, Cr. Tănase, Emeghara (accidenta?i), Brandan (suspendat), T. Balan (fara drept de joc)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
mihai_s
mihai_s  •  20 Octombrie 2011, 20:26

este incredibil cat de exact este acest articol :)))

46and2
46and2  •  20 Octombrie 2011, 16:08

faina echipa are steaua... pffffffhahaahahahahhaha. Hai Maccabi! Steaua daca nu ia mai mult de 3 goluri poate sa zica ca a facut un rezultat pozitiv pentru istoria ei.

zadkiel
zadkiel  •  20 Octombrie 2011, 14:59
Postat de the_cezar pe 20 Octombrie 2011, 14:53

hai rapidul,hai vasluiul!

Cezare, Hai Romania! Cezare, Cezare, daca toate echipele romanesti ar incepe ca echipa lui Arpad Paszkany meciurile cu un singur jucator roman pe teren, unde puii mei ne-am duce? Daca toate echipele romanesti ar avea un singur jucator roman pe teren, ce s-ar inampla Cezare? Chiar nu vezi ca CFR este o echipa anti-romaneasca?

Vezi toate comentariile (22)
Comentează