INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ATHLETIC - DINAMO, JOI 3 AUGUST, TVR 1, 21:45, GSP.RO

Athletic Bilbao - Dinamo // Dinamoviștii speră în ”Minunea de la Bilbao” » De ce istoria e însă împotriva lor

Foto: fcdinamo.ro
Foto: fcdinamo.ro

Articol de - Publicat sambata, 29 iulie 2017 09:00

Dinamoviștii cred că pot obține o calificare spectaculoasă pe San Mames. Istoria e însă potrivnică atunci când echipa a făcut 1-1 în tur acasă.

"Curaj pe San Mames, altfel nu avem nicio șansă!", au spus șefii echipei, de la Contra până la Dănciulescu și Mutu. Dacă "Guriță" se gândește cu cine să abordeze meciul cu Viitorul și pe cine să menajeze în perspectiva returului de la Bilbao, de joi, jucătorii speră într-o calificare de răsunet după 1-1 cu Athletic.

"Putem realiza minunea în Spania. Ar fi un rezultat formidabil. Ne vor aștepta dueluri și mai aprige la retur, pe San Mames, unde vom avea un stadion ostil", a comentat Penedo.

"Avem șansa noastră acolo, chiar dacă e a doua", a completat Steliano Filip. A urmat Hanca: "Șansele de calificare sunt 60 la sută de partea lui Athletic, dar adversarul încă nu are ritmul necesar și sper să profităm".

"Nu rezist 90 de minute"

"Avem încredere că mai putem face un meci foarte bun. Deși va fi extrem de greu, întrucât s-a văzut clasa adversarilor. Trebuie să ne autodepășim", a spus și Salomao.

Albin, deși mai are de dat jos câteva kilograme, e optimist și el: "Știm că Athletic este foarte puternică acasă, însă noi avem armele noastre și vom merge cu multă încredere să câștigăm. În fotbal, nimic nu e sigur. Și eu sunt conștient că nu rezist 90 de minute, atât am putut să fac în meci, au fost primele mele minute după o perioadă îndelungată. Rivaldinho a făcut un meci mare, merită și sper să mai reușească să dea un gol în retur".

Nu s-au calificat niciodată după 1-1 în tur acasă

Sezon Competiție Adversar Rezultatul din retur
Ediția 1962/1963 CCE Galatasaray 0-3
Ediția 1968/1969 Cupa Cupelor West Bromwich Albion 0-4
Ediția 1974/1975 Cupa UEFA FC Koln 2-3
Ediția 1988/1989 Cupa Cupelor Sampdoria 0-0

"Am ieșit cu capul sus din meci. Poate i-am respectat cam mult. Băieții au fost extraordinari după acele momente de teamă din start. Dacă am mai avea meci cu ei peste o lună, n-am avea nicio șansă"
Ionel Dănciulescu, director sportiv Dinamo

"Bascii au jucat doar cu numele. Au arătat unele calități specifice fotbalului britanic, ca la faza golului, dar cam atât. Deocamdată, nu s-a văzut nicio diferenţă decât de evoluţie istorică între cele două ţări. Asta e, istoria ne învinge!"
Cornel Dinu, administrator Dinamo

"Mi-ați demonstrat de multe ori de când sunt antrenor aici că sunteți niște jucători curajoși. Jucători care nu au arătat niciodată că se tem de vreun adversar. Nu înțeleg de ce trebuie să vă temeți de Bilbao! Să ieșim și să arătăm cine este Dinamo!"
Cosmin Contra, la pauză în vestiar

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează