INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  AUSTRIA VIENA - ASTRA 1-2

Banii europeni o revigorează » Astra speră la un nou sezon de excepție. Condiția pusă de Niculae pentru a face investiții

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 noiembrie 2016 00:00

Campioana a învins aseară spectaculos pe terenul Austriei Viena, 2-1, și mai speră să bifeze încă un sezon de excepţie. Condiţia e să intre în play-off, caz în care vor exista şi investiţii.

Astra stă mai bine decât a lăsat să se vadă în a doua parte a acestui an. Echipa şi-a revenit în ultima vreme şi s-a apropiat de play-off.

Clubul e stabil din punct de vedere economic şi e posibil să apară şi investiţii, după câteva luni în care s-a urmărit doar profitul.
Condiţia pentru ca Astra să consume din banii pe care îi va încasa din Europa League: să prindă un loc în play-off.

Participarea la turneul pentru titlu ar aduce minimum un transfer de marcă. Marius Şumudică e convins că trebuie să-l înlocuiască pe Denis Alibec şi are mai multe variante în minte.

Probabil un atacant străin va veni în locul golgeterului vândut deja la Steaua. Şumi are relaţii şi informaţii despre fotbalişti brazilieni şi portughezi. El şi-a folosit sursele în două afaceri importante din ultimii ani: Junior Moraes şi Boldrin. Pe primul l-a adus la Bistriţa, pe al doilea l-a luat la Chiajna.

Trebuie convins Buduru

Astra a încasat 3,3 milioane de euro de la Steaua pentru patru jucători: Enache, Boldrin, De Amorim şi Alibec. Plus 3-4 milioane de euro ca urmare a participării în grupele Europa League. O reţetă graţie căreia a reuşit să-şi plătească jucătorii. Şi are posibilitatea să rupă o bucăţică din încasări pentru întăriri în iarna asta.

"S-ar putea să mergem în Europa League în sezonul viitor şi de pe locul 7", crede Şumudică. Antrenorul calculează în funcţie de insolvenţele din campionat. Gaz Metan şi CFR, ambele cu şanse mari la primele şase locuri, nu au drept de participare în Europa din cauza statutului economic.

Play-off-ul rămâne însă un scop. Preşedintele Buduru, reprezentantul în club al lui Ioan Niculae, ar fi mai uşor de înduplecat să aloce bani pentru transferuri în cazul în care echipa va participa pentru al doilea an consecutiv în "minicampionatul" pentru titlu.

"Să ajungem noi iar în play-off şi o să vedeţi ce o să se întâmple! O să se convingă şi Steaua că Astra e bună şi fără Alibec!"
Marius Şumudică, antrenor Astra

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
martinpen
martinpen  •  25 Noiembrie 2016, 11:46

Clubul e stabil economic ? Tocmai a avut sechestru si conturile blocate de ANAF, noroc cu Gigi ca l-a cumparat pe Alibec...

1581870215401957
Andronic Popovici  •  25 Noiembrie 2016, 11:15

felicitari Sumi. impreuna cu intrega echipa inclusiv cea tehnica ,la mai mare.

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  25 Noiembrie 2016, 10:25
Postat de sexilian pe 25 Noiembrie 2016, 10:03

felicitariSUMI,alibec la tarla v-a fi zero barat,o printesa in vraji i-a facut farmece platite de unu mic de stat si mare la buzunar,vom vedea.....

Sexi ne-a dovedit ca este si ”v-a” fi zero barat si ca (normal...) e specialist in vraji si farmece, obiceiul locului...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează