INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  BARCELONA

Barcelona și-a aflat posibilele adversare în „șaisprezecimile” Europa League » Catalanii pot da de Ianis Hagi și Rangers

Xavi Hernandez
Foto: Imago
Xavi Hernandez Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 decembrie 2021 20:23 / Actualizat vineri, 10 decembrie 2021 20:57

După ce a fost eliminată din Champions League, unde a terminat grupa E pe locul 3, Barcelona va evolua în „16-imile” de finală din Europa League, acolo unde poate întâlni echipe dificile.

În urma eliminării rușinoase din Ligă, Barcelona speră că se poate reinventa în Europa League, competiție a cărei finală se dispută aproape de casă, pe „Ramón Sánchez Pizjuán” din Sevilla. Pe 13 decembrie, trupa lui Xavi își va afla adversara din șaisprezecimile competiției.

Pe Marco Asensio l-a pufnit râsul când a fost întrebat de eliminarea Barcelonei din UCL: „Nu prea-mi pasă”
real madrid
Pe Marco Asensio l-a pufnit râsul când a fost întrebat de eliminarea Barcelonei din UCL: „Nu prea-mi pasă”

Catalanii pot întâlni 6 formații în această fază a competiției, printre ele aflându-se și Rangers, echipă la care evoluează Ianis Hagi.

Posibilele adversare ale Barcelonei:

  • Rangers
  • Napoli
  • Olympiacos
  • Lazio
  • Dinamo Zagreb
  • Braga

Barcelona va disputa prima manșă pe teren propriu, pe 17 februarie, în timp ce returul va fi programat o săptămână mai târziu, pe 24 februarie, în deplasare. 

Catalanii se întorc în cea de-a doua competiție continentală după o pauză de două decenii. În ediția 2000-2001 din Champions League, Barcelona încheia pe 3 o grupă din care au mai făcut parte AC Milan, Leeds United și Beșiktaș. 

Rivaldo, Pep Guardiola, Xavi, Marc Overmars sau Patrick Kluivert făceau parte atunci din lotul Barcelonei, care a mers în Cupa UEFA și s-a oprit în semifinale, învinsă de Liverpool.

Un eventual triumf al Barcelonei în Europa League ar avea dublă semnificație: câștigarea trofeului ar fi sinonimă și cu un loc în ediția viitoare din Champions League, mai ales că situația echipei în campionat e una îngrijorătoare pentru fani (locul 7 după 15 etape).

Xavi, realist: „Un moment de cotitură pentru Barcelona!”

Antrenorul Barcelonei a vorbit după eșecul cu Bayern din Liga Campionilor și spune că Europa League nu este o competiție pentru catalani, iar aceștia vor face tot ce se poate să nu mai ajungă într-o astfel de situație.

„Suntem Barcelona, iar acesta trebuie să fie un punct de cotitură pentru noi. Aceasta este realitatea, asta e situația din prezent, pe care o confruntăm cu demnitate, chiar dacă mă enervează. Începe o nouă eră, o nouă etapă. 

Trebuie să facem față. E momentul să începem de la zero. Obiectivul nostru e Champions League, nu Europa League și trebuie să muncim din greu. Nu-mi place cuvântul «eșec»”, a spus Xavi, conform Marca.

Este un sentiment de neputință, dar trebuie să încercăm să punem Barcelona acolo unde merită, iar acel loc nu e Europa League. Vom muncim mai mult să nu mai ajungem în situația asta.
- Xavi, antrenor Barcelona

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Imagini fabuloase din Argentina: antrenorul a cântat cu fanii, președintele și managerul au plâns! Discurs emoționant: „Închideți ochii și imaginați-vă”

Momente incredibile de euforie cu Dejan Stankovic, după ce a calificat Steaua Roșie în primăvară: „Precum Mourinho!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
fibra
fibra  •  11 Decembrie 2021, 08:56

Vai de soarta lor si a lui Xavi.

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  11 Decembrie 2021, 07:16

leeds united? :)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează