INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  COEFICIENT UEFA

CALCULE Sezon ratat? » Dinamo ne trage în jos, CFR şi Steaua ne menţin speranţele

Dinamo a fost eliminată din nou din Europa încă din tururile preliminare.
Dinamo a fost eliminată din nou din Europa încă din tururile preliminare.

Articol de - Publicat sambata, 01 septembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 23 iulie 2013 13:53

Am urcat un loc în clasamentul coeficienţilor, dar sînt şanse mici să ajungem pe 15, poziţie care ne-ar garanta două echipe în grupele Ligii Campionilor din 2014.

România a început sezonul 2012-2013 pe locul 22 în clasamentul coeficienţilor, cel mai slab din ultimii 7 ani. În urma rezultatelor din preliminarii am urcat o singură poziţie, prea puţin să putem spera că am termina sezonul pe locul 15, primul care ne-ar garanta mai multe formaţii începînd din 2014. Foarte probabil vom termina undeva în jurul locului 20, ceea ce înseamnă că peste doi ani vom avea acelaşi număr de echipe în Europa ca în 2013: una în Champions League şi 3 în Europa League.

Cine e în faţa noastră
Cum am rămas în competiţie doar cu CFR şi cu Steaua, iar numărul punctelor strînse de acestea se va împărţi la 5, sînt şanse mici să depăşim toate cele 6 ţări care ne despart de locul 15. Înaintea noastră se află:

1. Danemarca (coeficient 24,300) - ca şi noi, are o echipă în Liga Campionilor (FC Nordsjaelland) şi una în Europa League (FC Copenhaga). A pierdut tot 3 echipe în preliminarii.

2. Elveţia (23,175) - mai are două echipe din patru în competiţie, ambele în Europa League (FC Basel şi Young Boys).

3. Israel (21,625) - mai are două echipe din patru în competiţie, ambele în Europa League (Hapoel Kiryat Shmona şi Hapoel Tel-Aviv).

4. Polonia (20,750) - a rămas fără nici o echipă în grupe.

5. Belarus (19,625) - are trei echipe eliminate şi doar o reprezentantă în grupele CL (BATE Borisov).

6. Croaţia (19,333) - are trei echipe eliminate şi doar o reprezentantă în grupele CL ( Dinamo Zagreb).

19,224 este coeficientul României pe ultimele 5 sezoane

Avem nevoie de minimum 13 victorii!
Pentru a ajunge pe 15, CFR şi Steaua ar trebui să aducă României minimum 26 de puncte, adică să obţină 13 victorii, avînd în vedere că un succes valorează două puncte. Chiar şi în acest caz, trebuie ca ţările din faţa noastră să nu mai strîngă puncte, scenariu aproape imposibil. Însă cele două echipe româneşti pot strînge puncte pentru sezoanele următoare, cînd am putea ajunge din nou în primele 15 ţări din Europa. Mai mult, cu cît ne clasăm mai sus, cu atît vom juca mai puţine tururi preliminare.

3 tururi pentru campioană
Toată discuţia de mai sus e valabilă pentru ediţia 2014-2015. Pentru sezonul viitor, lucrurile sînt clare şi nu depind de rezultatele din această stagiune. Campioana actualei ediţii a Ligii 1 se va califica în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, adică trebuie să treacă de 3 echipe pentru a ajunge în grupe. Avantajul e că intră pe un tablou cu formaţii mai slab cotate, de nivelul nostru, aşa cum a avut CFR-ul în această vară. Şi echipele din Europa League vor juca multe tururi pentru a ajunge în grupe: cîştigătoarea Cupei şi locul 2 vor juca 3 tururi, iar ocupanta locului 3, 4 tururi!

Unde vom juca la anul
Campioana: Turul 2 prel. CL
Cîştigătoarea Cupei: Turul 2 prel. EL
Locul 2: Turul 2 prel. EL
Locul 3: Turul 1 prel. EL

Steaua şi CFR au adus jumătate din puncte
Trupa din Ghencea rămîne în continuare formaţia din România care a obţinut cele mai multe puncte în ultimele 5 sezoane, deşi performera acestui an este CFR, cu 8 puncte cîştigate (4 după victoriile din preliminariii şi 4 bonus de intrare în grupe). Dinamo a dezamăgit din nou. Deşi au participat de fiecare dată în ultimii 5 ani în competiţiile europene, "cîinii" au strîns doar 10,5 puncte în total, cîte două puncte pe sezon! Chiar şi Unirea Urziceni a obţinut mai multe puncte (12), deşi are doar 3 sezoane în cupele europene.

517541-cifre-5-ani.jpg

70 e locul ocupat de Steaua în clasamentul coeficienţilor (24,844), cel mai bine clasată echipă din România. Următoarele sînt: CFR (76), Urziceni (98), Vaslui (108), Dinamo (126), Timişoara (156) şi Rapid (167)

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (156)
liviuvarciu
liviuvarciu  •  02 Septembrie 2012, 05:51
Postat de pav_elos pe 02 Septembrie 2012, 01:28

care circ,nu vezi ca dinamo e varza,cit va fi boneti nu vom juca nimic,pai steaua si cfr fac puncte,noi nu producem nimic,o fi borcea mai fericit acum,ca ia lasat pe astia sa se joace cu dinamo,badea na avut jucarii cind a fost mic,isi bate joc de noi cu boneti asta.vai mama noastra de dinamovisti ce suntem,am ajuns bataia de joc a tuturor,uite ce frumos joaca pandurii,asta da antrenor.

Prietene esti pe langa subiect total.Cum plm ai gasit tu vinovatul Boneti? Dinamo e praf de ani de zile si asta se datoreaza clanului Becali, cand in sfarsit a venit unul care nu canta cum vor libidinosii machidoni, voi va treziti sa aruncati cu noroi. Ba eu sunt fan stelist dar va asigur de un lucru daca il tineti pe Boneti macar 3-4 sezoane veti ajunge pe primul loc ca valoare si veti performa si in Europa. Omul asta face primul 11 dupa valoare si strategii prin care incearca sa tina lotul in priza!

pav_elos
pav_elos  •  02 Septembrie 2012, 01:28
Postat de alexmihai92 pe 01 Septembrie 2012, 16:34

nu-s interesat de circ, ci de adevar si corectitudine

care circ,nu vezi ca dinamo e varza,cit va fi boneti nu vom juca nimic,pai steaua si cfr fac puncte,noi nu producem nimic,o fi borcea mai fericit acum,ca ia lasat pe astia sa se joace cu dinamo,badea na avut jucarii cind a fost mic,isi bate joc de noi cu boneti asta.vai mama noastra de dinamovisti ce suntem,am ajuns bataia de joc a tuturor,uite ce frumos joaca pandurii,asta da antrenor.

ycman
ycman  •  02 Septembrie 2012, 01:00

astia din groapa ar trebui sa joace in alta tara, ne-am saturat sa ne tot faca de ras prin Europa

Vezi toate comentariile (156)
Comentează