INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FCSB

Ce dilemă pentru FCSB! Echipa lui Dică a ajuns la răscruce: ce alege Becali?

Articol de GSP - Publicat luni, 04 decembrie 2017 09:26

Banii sau adversarii? Locul 1 în grupa Europa League i-ar aduce FCSB-ului un surplus de măcar o jumătate de milion de euro, dar, paradoxal, i-ar putea scoate în cale un oponent mai de calibru în faza "16-imilor". 

FCSB e calificată în primăvara europeană, dar joi seară, după meciul cu Lugano, va afla de pe ce loc va merge în 2018 în Europa League.

Roş-albaştrii sunt pe primul loc şi depind doar de ei pentru a câştiga grupa, ceea ce ar însemna sigur o reţetă financiară mai bună şi, măcar teoretic, ar trebui să-ţi confere un avantaj la tragerea la sorţi fiindcă adversară se va alege un nume dintre formaţiile care vor termina pe locul 2 în UEL şi cele mai slab clasate 4 echipe de pe locurile 3 din Champions League.

Totuşi, dacă ambele competiţii s-ar termina cu configuraţia de acum, atunci, din perspectiva posibililor grupări cu care FCSB ar putea să joace în februarie,  mai degrabă ar fi mai indicat să termine pe locul 2 şi nu pe primul!

Măcar şi pentru că în momentul de faţă din UCL printre cele mai slabe cluburi de pe locul 4 sunt nişte nume grandioase, precum Napoli, Atletico Madrid, Dortmund. Chiar şi în Europa League, pe locurile 2, foarte probabil, vor termina alte nume importante ale continentului: Bilbao, Sociedad, Marseille, Lyon, Nice!

În schimb, privind financiar, locul 1 aduce un surplus important. În primul rând, dacă se va câştiga meciul cu Lugano, atunci se va încasa un bonus de 360.000 de euro, iar diferenţa dintre premierea de la UEFA, dintre locul 1 şi locul 2, e de 300.000 de euro. Un total de 660.000 de euro, bani cu care s-ar putea acoperi o lună de salarii, cu tot cu taxe şi impozite!

Adversare în "16-imi" dacă FCSB termină pe locul 1

INFERNAL
Napoli
Atletico Madrid
Dortmund
Lyon
            
GREU
Bilbao
Sociedad
Marseille
Nice
Celtic
Lokomotiv Moscova

ACCESIBIL
Slavia Praga
Partizan Belgrad
Steaua Roşie Belgrad
Ludogoreţ
AEK Atena

Adversare în "16-imi" dacă FCSB termină pe locul 2

INFERNAL
Arsenal
AC Milan
Lazio
Sporting

GREU
Villarreal
Atalanta
Zenit
Leipzig
Salzburg
TSKA Moscova
Spartak Moscova

ACCESIBIL
Ostersunds
Braga
Dinamo Kiev
Sheriff Tiraspol

11 decembrie,adică lunea viitoare, e ziua în care va avea loc tragerea la sorți pentru 16-imile Europa League

Cu cine a jucat Steaua primul meci în primăvara cupelor europene

Anul    Adversarul Rezultatul
2013    Ajax    Calificare
2012    Twente    Eliminare
2007    Sevilla    Eliminare
2006    Heerenveen    Calificare
2005    Valencia    Calificare
1993    Antwerpen    Eliminare
1989    IFK Goteborg    Calificare
1988    Glasgow Rangers    Calificare
1986    Kuusysi Lahti    Calificare
1972    Bayern Munchen    Eliminare

Deplasare între derby-urile cu CFR şi Dinamo?

O altă diferenţă între locul 1 şi locul 2 e ordinea meciurilor din faza "16-imilor" de finală. Dacă FCSB va câştiga grupa, atunci va evolua în returul dublei din primăvară pe teren propriu, în timp ce dacă nu va fi cap de serie la tragerea la sorţi, atunci va fi nevoită să joace prima manşă pe Arena Naţională.

Mai toate marile calificări din dublele ce au urmat fazei grupelor s-au obţinut cu returul acasă, exemple Valencia (2005), Heerenveen (2006), Rapid (2006), Ajax (2013), numai că programarea primei manşe din "16-imile" de finală de acum pică extrem de prost pentru FCSB. Se va juca pe 15 februarie 2018, în mijlocul unei săptămâni în care trupa lui Dică va juca derby-urile cu CFR (10 februarie) şi Dinamo (18 februarie). O eventuală deplasare între aceste jocuri i-ar îngreuna misiunea în campionat, unde foarte probabil va avea de recuperat distanţă faţă de CFR! Dacă va termina pe 2 grupa de UEL, atunci va juca tot în Bucureşti meciul european programat între disputele cu CFR şi Dinamo.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
ray51
ray51  •  05 Decembrie 2017, 09:18

Nu e deloc greu sa decizi (e greu pentru unii gesepisti). Trebuie luati banii pentru locul I in grupa. Dupa care urmeaza atentie marita la campionat. Poate fi pierdut extrem de usor. Cu CFR-ul nu e de glumit. Nici cu Craiova.

liverpool.de.romania
liverpool.de.romania  •  05 Decembrie 2017, 06:33

locul 4 din UCL? evident, vreti sa ziceti locul 3

1492194030818208
Sorin Septimiu Coman  •  05 Decembrie 2017, 00:42

Stiu eu ce alege Becali “alege oaia” :))))) precum a zis ministrul agriculturii !

Vezi toate comentariile (12)
Comentează