INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  LAZIO - FCSB, JOI, 20:00, TELEKOM, PROTV, GSP

Ce sumă va primi FCSB dacă trece de Lazio: 50% din bonus merge la jucători + Echipele probabile pentru diseară

Lazio e văzută favorită de casele de pariuri, având o cotă între 1,60 şi 1,70 pentru calificare Foto: Raed Krishan
Lazio e văzută favorită de casele de pariuri, având o cotă între 1,60 şi 1,70 pentru calificare Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 22 februarie 2018 09:00

Dacă va obţine calificarea, FCSB va primi din partea UEFA o recompensă de 750.000 de euro, jumătate din această sumă urmând să fie împărţită fotbaliştilor şi antrenorilor, prima maximă fiind de 20.000 de euro.

"Aş da oricând victoria din turul cu Lazio pe una în derby-ul pe care tocmai l-am jucat cu Dinamo". Declaraţia îi aparţine lui Mihai Stoica, directorul sportiv al FCSB, şi ea confirmă strategia clubului lui Becali: toată miza pe titlul intern. Chiar dacă în această seară performanţa sportivă ar fi una importantă: accesul în "optimile" Europa Leaugue şi eliminarea în premieră a unei echipe din Italia.

Bonusul pe care UEFA îl pune la bătaie pentru cele 16 echipe ce vor ajunge în faza următoare nu se compară cu ce există în Champions League. Dacă se va califica, Steaua va încasa 750.000 de euro.

Din acest bonus, Gigi Becali oferă jumătate pentru recompensarea fotbaliştilor şi a antrenorilor. Cea mai mare primă va fi de 20.000 de euro. Dică şi cei care vor bifa ca titulari ambele manşe vor primi maximum dacă Steaua va fi în urne la tragerea la sorţi de mâine.

Din punct de vedere financiar, acest pot nu se compară cu ce ar fi încasat jucătorii pentru o calificare în grupele Champions League. Becali le promisese în vara trecută nu mai puţin de 150.000 de euro de om, sumă pe care jucătorii au încasat-o în vara lui 2013, atunci când Steaua a trecut de Legia Varşovia şi a evoluat în grupele UCL.

Ce reprezintă 20.000 de euro la FCSB

  • salariul lunar net pe care îl încasează Alibec şi Budescu
  • salariul pe două luni pe care îl are Andrei Vlad
  • contractul pe 3 luni şi jumătate al lui Lucian Filip
  • costul închirierii unui charter pentru o deplasare
  • 20% din prima de instalare pe care Becali i-a dat-o lui Teixeira

Ce bonusuri a încasat deja FCSB de la UEFA

Sursă / Sumă (euro)
Play-off UCL 3.000.000
Grupe UEL 2.600.000
Puncte grupă UEL 1.200.000
Locul 2 în grupă 300.000
Calificare "16-imi" 500.000
TOTAL 7.600.000

30.000 €a fost prima pe care Becali a plătit-o în toamna trecută pentru calificarea în grupele Europa League, în timp ce Dică a luat 50.000

5.000 €a fost recompensa pentru fiecare victorie obţinută în grupe, în toamnă, iar FCSB a reuşit 3 succese

ECHIPELE PROBABILE:

Lazio: Strakosha - Bastos, De Vrij, Caceres - Basta, Parolo, Lucas Leiva, Luis Alberto, Lulici - Anderson, Immobile

FCSB: A. Vlad - R. Benzar, Găman, Planici, J.Morais - Nedelcu, Cr. Tănase - Man, Budescu, Fl. Tănase - Gnohere

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
907852196049660
Costel Anton  •  22 Februarie 2018, 22:42

siau luato italienii au crezut ca joaca cu steaua ......nu cu o echipa de cartier........

montgomerry
montgomerry  •  22 Februarie 2018, 16:12

Si tu Craitoiule, tu ce comision iei? Te plateste bine Becali,nu?

zorro5
zorro5  •  22 Februarie 2018, 11:42

Nu inteleg politica acestui club ; Gigi Becali un afon al fotbalului,...milionar prin conjuctura revolutiei,...il vinde inaintea meciurilor cele mai importante din campionat si Europa Ligue pe cel mai valoros si fiabil portar din campionatul intern - Nita,...de ce?,...ca afirma mereu ca nu-l intereseaza banii !!! ;il baga pe Vlad,...care are inca cas la gura,...TITULAR,..cand il are pe Stancioiu,..care este un portar foarte bun si cu experienta ; Mihai Stoica si cu Dica,...sant niste marionete,...care nu-l contrazic pe Becali,..ca sa nu-si piarda posturile !!! ; mi-as dori enorm sa ne calificam mai departe in Europa si sa luam campionatul,...dar asta e doar un VIS,...sa nu ne bazam doar pe inteligenta lui Budescu si a lui Teixeira,..ca nu tine !!! ; daca luam azi 5 - 0 sa nu mire pe nimeni,...iar sansa sa pierdem campionatul atata timp cat la rivala este Dan Petrescu ,..care joaca doar la rezultat,..este extrem de mare !!! ; ce a facut Gigi,...oierul,...a luat ,...dupa cultura lui cei mai buni jucatori de la Astra si de la Viitorul,...dar acestea cu ramasitele ramase au castigat ultimele campionate din Ro !!! ; politica ca vrem cei mai in forma romani in echipa,..nu tine,...e ceva care seamana a Corea de Nord,...si Gigi seamana cu presedintele Nord Corean si la moaca si la apucaturi,....bine ca nu are insa puterea nord-coreanului,...ca era dezastru in Romania !!! ; la Chelsea,...in primul meci cu Barcelona,...nu era un singur englez in primul 11 !!!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează