INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  MACCABI - STEAUA 5-0

Certat de Gigi, Ilie Stan tremură » 3 decizii greşite în meciul cu Maccabi

Ilie Stan îşi joacă postul la Steaua în derbyul de luni cu Rapid
Ilie Stan îşi joacă postul la Steaua în derbyul de luni cu Rapid

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 octombrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 21 octombrie 2011 14:51

Ilie Stan a avut primul mare şoc de la venirea ca antrenor pe banca Stelei, cu înfrîngerea, 0-5, contra israelienilor de la Maccabi Haifa. Chiar dacă a spus la finalul partidei că acest rezultat a fost doar un accident, Ilie Stan a luat cîteva decizii care au dus la acest deznodămînt dramatic

3 greşeli comise de Ilie Stan pentru meciul cu Maccabi:

1. A folosit un sistem de joc în premieră pentru Steaua în acest sezon. Ilie Stan şi-a trimis echipa într-un sistem 4-2-3-1, pe care Ronny Levy nu l-a folosit niciodată de la începutul sezonului. În primele partide ca antrenor la Steaua, 2-1 cu Oţelul şi 0-0 la Vaslui, Stan a preferat să joace 4-4-2, ca şi antrenorul israelian.

2. I-a luat de sus pe israelieni. Narcis Răducan a văzut-o pe Maccabi la ultimul meci din campionat şi nu a fost deloc impresionat de potenţialul echipei lui Elisha Levy. Ilie Stan a plecat de la premisa că adversarul este unul modest şi a trimis 4 atacanţi în primul "11": M. Costea, Tatu, Fl. Costea şi Nikolici. În această situaţie, singura şansă prin care cei 4 puteau fi puşi în valoare era ca Steaua să domine clar adversarul, să aibă o posesie foarte bună şi să-i aducă pe cei patru atacanţi cu mingea la picior cît mai aproape de poarta adversă.

3. Noul sistem de joc i-a adus pe unii dintre jucători în poziţii în care nu se simt deloc bine. Mihai Costea a jucat în banda dreaptă, postul lui preferat fiind de atacant stînga. Tatu a jucat în spatele lui Nikolici, poziţie care ar fi fost ideală pentru un jucător cu stilul lui Tibi Bălan, fără drept de joc pentru acest meci. Brazilianul e un jucător de explozie, cu viteză şi care preferă spaţiile. Aseară, în poziţie centrală, Tatu a fost departe de a-şi îndeplini sarcinile pe care acest post le cere. Ca o comparaţie, la Vaslui, brazilianul Wesley joacă în această poziţie.

Ce scuze ar avea Ilie Stan:
- a avut mulţi absenţi pentru meciul cu Maccabi. Lotul lui Ilie Stan a fost unul decimat de accidentări. Tănase, Prepeliţă, Tătăruşanu sau Gardoş au fost indisponibili, accidentaţi, în timp ce Brandan a fost suspendat.

- A fost nevoit să facă improvizaţii din lipsa soluţiilor. Pentru meciul cu Maccabi, Ilie Stan n-a avut în lot nici un mijlocaş dreapta şi a ales să schimbe sistemul de joc folosit în primele 2 meciuri de la venirea la Steaua, cînd pe acest post a fost folosit Prepeliţă.

"La cum a pregătit şi cum a făcut primul 11 Ilie Stan, nu puteam cîştiga niciodată acest meci. Fotbalul nu e la întîmplare, aşa cum a crezut antrenorul nostru"
Gigi Becali, patron Steaua

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (24)
eugenrc
eugenrc  •  21 Octombrie 2011, 15:47

Din pacate prin modul in care a pregatit meciul cu Haifa , I. Stan a dovedit ca este un antrenor care trebuie sa mai capete experienta pana cand va fi capabil sa gaseasca cele mai bune solutii in functie de conjunctura fiecarui meci . Se pare ca nu va face multi purici pe banca Stelei . E posibil ca increderea oarba in fratii Costea sa il coste foarte scump. La Steaua , de la an la an raman din ce in ce mai putini fotbalisti de caracter . Cu infatuati si vedete nu faci o echipa . Un Real Madrid cu zece C. Ronaldo si un portar nu ar face mare branza in campionatul spaniol.

adytzu2009
adytzu2009  •  21 Octombrie 2011, 13:50
Postat de mircea_cjn pe 21 Octombrie 2011, 13:10

Iti vine sa razi de cioban! Cica la felul cum a pregatiti meciul, nu-l puteam CASTIGA !! Baaaaa, ciobane cu echipa ta de stransura, ati luat-o cu 5-0 ! Puteati sa mai luati vreo 3-4 goluri, da le-a fost jena la evrei sa mai marcheze, da? Deci ciobane, daca aveai o echipa cat de cat perdeai si tu onorabil , nu erai umilit, priceput? Si bine zice cineva, echipele valahe (Steaua si Dinamo) sunt impinse sus artificial in campionatul romanesc. Mai ales ca acuma a venit escrocul de Craciunescu. Cum ies afara se fac de ras.

Ba, tu esti mai prost ca puiu de magar!...

piciu
piciu  •  21 Octombrie 2011, 13:49
Postat de csa21 pe 21 Octombrie 2011, 12:09

Ciobane inainte sa comentezi cumpara si tu jucatori adevarati, lepra ordinara ce esti. Ai strans numai jucatori de la echipe retrogradate. Tu nu cunosti limita in prostie. Aduci preoti la hotel de parca Dumnezeu te va favoriza pe tine in detrimentul altuia. Esti futut la creier si tu si neamul tau de ordinari. Fututi gatu matii, mori.

Frumos mesajul tau ptr nea gigiuca...mi-a placut si ma impresionat pana la lacrimi :))

Vezi toate comentariile (24)
Comentează