INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CFR CLUJ - AS ROMA 0-2

FOTO+VIDEO. CFR Cluj - AS Roma 0-2 » Campioana, umilită de italieni în dublă manșă! Clasamentul grupei

AS Roma a învins-o pe CFR Cluj în Gruia, scor 2-0, în etapa #4 a grupei A Europa League. +25   FOTO
AS Roma a învins-o pe CFR Cluj în Gruia, scor 2-0, în etapa #4 a grupei A Europa League.

Articol de , - Publicat joi, 26 noiembrie 2020 23:47 / Actualizat vineri, 27 noiembrie 2020 00:07

AS Roma a învins-o pe CFR Cluj în Gruia, scor 2-0, în etapa #4 a grupei A Europa League și s-a calificat matematic în primăvara europeană. 

Ce șanse mai are CFR Cluj la calificare? GSP are calculele!

Programul complet din Europa League

CFR Cluj - AS Roma 0-2. Cronică de Remus Răureanu: „Toate drumurile ne scot din Europa”

Roma e prea bună, CFR nu a avut nici o șansă deși italienii nu s-au omorât cu firea. Trupa lui Petrescu mai are, teoretic, șanse de calificare, dar s-a convins că e departe de valoarea adversarilor serioși

+21 FOTO

Norocul a diferențiat talentul. Roma este o echipă cu mult mai bună decât e CFR, chiar dacă a câștigat datorită unui autogol și unui penalty controversat. Italienii sunt mai tehnici, mai puternici, mai experimentați. Ei sunt buni într-un campionat în care nici un jucător din campionatul românesc nu mai este ofertat ca un om important. 

Clujul a păstrat partida echilibrată în prima repriză, în care desfășurarea a fost una plictisitoare. Roma a marcat prima dată grație unei greșeli a lui Debeljuh. Veretout a centrat dintr-o lovitură liberă și croatul a uitat la care poartă se afla, a trimis mingea în plasă. Bălgrădean l-a faultat mai târziu pe Mkhitaryan și a produs penalty-ul pe care l-a transformat Veretout. 

Diferența pare nedreaptă, fiindcă echipa lui Petrescu a luptat serios, însă e just rezultatul. În afara ambiției, CFR nu i-a mai opus adversarului nici o armă. Dan s-a plâns de lipsa lui Vinicius, dar absența brazilianului se simte mai mult în atac decât în apărare, chiar dacă el este un fundaș central. Campioana României nu are nici un plan de atac și caută în continuare faze fixe la care nu mai apare stoperul sud-american, un expert al unor astfel de momente. 

În jocul deschis, Clujul nu știe cum să ajungă la poarta oaspeților. Nu e o impresie cauzată de duritatea adversarilor, CFR suferă și în campionat când nu este în stare să marcheze din cornere sau din lovituri libere. Roma pasează mai curat, mută mai ușor mingea inclusiv în momentele în care arată că nu e foarte preocupată de partida aceasta. Italienii joacă dintr-o inerție, în condițiile în care ei sunt ca și calificați în faza următoare din Europa League. 

Fonseca îi rulează și pe veteranii de top Dzeko și Mkhitaryan, care au parte de un antrenament pentru meciurile viitoare, mai importante și mai grele. Clujul forțează de pomană după ce scorul devine 0-2. Vișiniii au golaveraj 0-7 din două întâlniri cu AS Roma, ceea ce nu constituie numai problema lor. Întâlnirile europene ale campioanei subliniază slăbiciunea campionatului și a întregului fotbal românesc. Naționala pierde încontinuu, campioana arată ca o formație din „B" atunci când dă peste un adversar serios la nivelul continental.

Clasamentul Grupei A din Europa League

FINAL » CFR Cluj - AS Roma 0-2

Live+Statistici

Final: CFR Cluj pierde cu AS Roma, 0-2
min. 64: GOL AS ROMA. Veretout face 2-0 dintr-un penalty controversat
min. 56: Bruno Peres accelerează periculos în flancul drept. Este blocat foarte bine de Manea, chiar înainte să tragă
min. 49: AUTOGOL CFR Cluj. Debeljuh își introduce mingea în propria poartă, în urma unei faze fixe executate de italieni
min. 46: Start în actul secund
Pauză în Gruia: 0-0
min. 32: Bălgrădean își salvează echipa la șutul din interiorul careului expediat de Mayoral
min. 25: Prima ocazie a meciului. Camora centrează pefect din banda stângă, mingea ajunge la Debeljuh, care finalizează extrem slab cu capul, pe lângă
min. 15: Nicio ocazie de gol în primul sfert de oră. Partida este echilibrată
min. 1: A început partida

  • Etapa #4 din grupele Europa League

Cristi Manea, recuperat în extremis de CFR Cluj

Ca și la Roma, fundașul dreapta Cristi Manea a fost mutat în centrul defensivei, de această dată alături de Andrei Burcă, absent la partida tur de pe „Olimpico". A fost primul meci pentru tănărul internațional de la partida de campionat cu FC Argeș, din 8 noiembrie. 

Convocat de Mirel Rădoi pentru meciurile din această lună, Manea nu a jucat deloc la națională, acuzând probleme musculare, rezolvate însă în ultimele zile de cei de la CFR.

50 de meciuriîn cupele europene a adunat bosniacul Mateo Susici în carieră, dintre care 24 pentru CFR

CFR Cluj - AS Roma. Echipe

CFR Cluj (4-3-3): Bălgrădean - Susic, Manea, Burcă, Camora - Djokovic, Itu, Păun - Rondon, Debeljuh, Pereira
Rezerve: Sandomierski, Ciobotariu, Latovlevici, Haiduc, Chipciu, Vojtus, Joca, Carnat
Antrenor: Dan Petrescu 

AS Roma (3-4-2-1): Pau Lopez - Spinazzola, Cristante, Juan Jesus - Peres, Villar, Diawara, Calafiori - Pellegrini, C. Perez - Mayoral
Rezerve: Berti, Mirano, Karsdorp, Dzeko, Pedro, Veretout, Ciervo, Milanese, Tripi, Mkhitaryan
Antrenor: Paulo Fonseca 

Arbitru: Harald Lechner. Asistenți: Andreas Heidenreich, Maximilian Kolbitsch (toți din Austria) 
Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu" (Cluj)

Citește mai multe știri despre CFR Cluj:

Vinicius nu joacă nici contra lui AS Roma! Pe cine va miza Dan Petrescu

CFR Cluj, în fața revanșei! Andrei Burcă știe cum pot învinge Roma: „Trebuie să uităm ce a fost în trecut”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (484)
goggu.mecanicul
goggu.mecanicul  •  27 Noiembrie 2020, 02:41

Sanse doar teoretice mai sunt, pe hartie, pe teren mi-e greu sa cred asta. Urmeaza meciu cu bulgarii de la Sofia, greu sa-i bati pe Tska, am inteles ca si-au schimbat si antrenoru, au adus un antrenor ce a antrenat in Premier League multe meciuri si multe echipe importante. Alan Pardew de la Newcastle si Southampton, iar in Elvetia pe Young Boys nu prea as crede. Aia n-au mai pierdut un meci oficial de 1 an de zile pe teren propriu. M-as bucura ca CFR sa bata in cele 2 meciuri ramase, am ajunge in primavara europa si de acolo poate sa inceapa ceva frumos pt Clujeni. Multa bafta, dar o sa va trebuiasca muuuuulta sansa +3 jucatori noi ( pe langa cei care revin de dupa accidentare).

napocarepublic
napocarepublic  •  27 Noiembrie 2020, 02:34
Postat de johnwick pe 27 Noiembrie 2020, 02:18

chiar, ce-a făcut kvsc :))mwho cares?

bun e spirtul gurguliu ..gal,gal,gal..la sibiu ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

johnwick
johnwick  •  27 Noiembrie 2020, 02:18
Postat de randoomstar. pe 27 Noiembrie 2020, 02:13

le-am generat astora trafic pe un articol cu cfr discutand 90% din timp de Steaua din liga 1:)) wtf?

chiar, ce-a făcut kvsc :))mwho cares?

Vezi toate comentariile (484)
Comentează