INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CFR CLUJ - AS ROMA

CFR Cluj - AS Roma. Dan Petrescu nu se plânge degeaba! Suma cu care a scăzut valoarea lotului CFR-ului față de sezonul trecut

Dan Petrescu
Dan Petrescu

Articol de - Publicat joi, 26 noiembrie 2020 10:04 / Actualizat joi, 26 noiembrie 2020 10:04

Dan Petrescu (52 de ani) nu se plânge degeaba, lotul celor de la CFR chiar a scăzut numeric, dar mai ales valoric, față de anul precedent.

Azi, CFR o întâlnește pentru a 6-a oară pe AS Roma în cupele europene, dar tot într-un moment delicat pentru echipa lui Dan Petrescu. Al cărei efectiv e iar decimat de coronavirus, dar și de mai vechile accidentări ale unor titulari. Iar italienii nu sunt doar liderii grupei de Europa League și cei care le-au administrat ardelenilor cea mai severă înfrângere din ultimii ani, 5-0 pe "Olimpico", în tur. Au și cel mai bine cotat lot dintre cele 4 echipe din serie.

Au plecat mulți, au venit mai puțini

De câteva luni, Dan Petrescu a declanșat un război public cu conducerea, plângându-se că, față de sezonul precedent, nu are jucători și că nici n-au venit alții de valoarea celor plecați. Iar siteul transfermarkt.com îi dă dreptate tehnicianului. În sezonul anterior, lotul echipei din Gruia valora 27,8 milioane de euro și avea 35 de jucători. Acum sunt doar 30 și, împreună, sunt evaluați la numai 23,8 milioane euro.

Printre cei mai importanți și mai valoroși jucători pierduți de CFR, raportat la anul trecut, se numără Arlauskis (1,6 milioane euro), Țucudean (1,4), Bordeianu (1) și Boli (0,9).

337 milioane de euroeste valoarea lotului celor de la AS Roma, conform transfermarkt.com, de peste 3 ori mai mare decât restul echipelor din grupă: Young Boys (58,9), CFR (23,8), ȚSKA Sofia (19,53)

Top 5 cel mai bine cotați jucători care au venit la CFR în acest sezon

NumeCotă (euro)
Cristian Bălgrădean1.000.000
Ben Youssef725.000
Gabriel Debeljuh700.000
Jakub Vojtus550.000
Nicolae Carnat450.000

VIDEO Dan Petrescu, înainte de CFR Cluj - AS Roma: „Jucătorii știu să se mobilizeze pentru astfel de jocuri”

CFR Cluj, pe locul 3 în Grupa A Europa League

Citește mai multe știri despre CFR Cluj:

CFR Cluj - AS Roma » EXCLUSIV Dan Petrescu, taxat de o legendă a clubului: „Ce ai de pierdut? Undeva s-a greșit!”

CFR Cluj, în fața revanșei! Andrei Burcă știe cum pot învinge Roma: „Trebuie să uităm ce a fost în trecut”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
1_0_1_0
1_0_1_0  •  26 Noiembrie 2020, 11:38
Postat de mitralieraluidorel pe 26 Noiembrie 2020, 10:41

1 milion euro pentru Cristian Balgradean ? hai ma, ce naiba ?

Păi așa crește cota unui jucător. Cu transfer la echipa campioană și jocuri în Europa, nu umflat și coafat de presă.

martipan1
martipan1  •  26 Noiembrie 2020, 11:03

DP se plange degeaba ,90% din transferuri au fost facute la cererea lui (si tandemul Bilasco si nu demult Mara) vinovat de aceasta situatie e chiar el care in ultimii 2-3 ani a avut 47 de jucatori dintre care multi nici nu au apucat sa joace vreun meci ,a scapat de cei tineri si a adus toti jucatorii de 32 + ani la CFR ,si asta nu ca o spun eu dar se poate vedea ca din lotul actual mai mult de jumatate au peste 32 de ani sa nu mai vorbim de ultimele 2 transferuri facute zilele trecute ambii peste 32 de ani ,in aceste conditii e normal ca mai apar accidentari si mai ales cu pandemia si jucatori pozitivi asa ca e normal sa aiba ceva dificultati dar sa joace cu ce are ( si are multi pe banca ,altii ar putea alcatui linistit inca o echipa de liga 1 decenta) si sa nu se mai planga atata ca nici conducerii nu pica banii din cer iar in ultimii 3 ani a facut mai multe cheltuieli decat banii intrati de la uefa si drepturi tv , daca nu-i convine poate sa plece nu il tine nimeni cu forta ,numai ca contractul nu permite nimanui sa cedeze ,CFR nu dispune de bani (si asa au datorii mari) ca sa-l dea afara iar DP nu renunta ca atunci trebuie sa scoata el banii (si sunt multi la mijloc) .

mitralieraluidorel
mitralieraluidorel  •  26 Noiembrie 2020, 10:41

1 milion euro pentru Cristian Balgradean ? hai ma, ce naiba ?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează