INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CFR CLUJ - FC SEVILLA

CFR CLUJ - FC SEVILLA // Dobrin i-a scos acum 53 de ani, Dan Petrescu i-a învins cu Urziceni » Cum arată palmaresul echipelor românești cu FC Sevilla

Articol de - Publicat luni, 16 decembrie 2019 15:03

CFR Cluj - FC Sevilla // Sorții nu le-au zâmbit clujenilor la Nyon. Ardelenii o vor înfrunta pe FC Sevilla în șaisprezecimile de finală ale Europa League, adică unul dintre cei mai dificili adversari pe care puteau să-i întâlnească. 

  • Prima manșă va avea loc la Cluj, pe 20 februarie, în timp ce returul va avea loc o săptămână mai târziu, la Sevilla!

Confruntarea din februarie va fi cea de-a cincea dublă manșă pe care FC Sevilla o dispută contra unei echipe românești, același Dan Petrescu fiind ultimul tehnician român care a dat piept cu formația andaluză.

Dinamo Pitești, actuala FC Argeș, a fost prima echipă de la noi care s-a duelat cu FC Sevilla. Se întâmpla în 1966, în Cupa Orașelor Târguri, precursoarea Europa League. Cu Dobrin în echipă, argeșenii câștigau la Pitești cu 2-0, obținând un egal eroic în returul din Spania, 2-2. 

Au urmat decenii la rândul în care FC Sevilla n-a mai venit în România. Pauza a luat sfârșit în sezonul 2006-2007, când FCSB pierdea în fața spaniolilor ambele meciuri din șaisprezecimile Cupei UEFA, 0-2 și 0-1.  

Doar un an mai târziu, FC Sevilla venea din nou în Ghencea, de această dată în grupele Champions League. Gruparea andaluză a câștigat din nou ambele manșe cu FCSB, 2-0 și 2-1.  

Ultima oară când ne-am „ciocnit” cu FC Sevilla a fost în sezonul 2009-2010 din grupele UCL. Unirea Urizceni, o altă „creație” a „Bursucului”, câștiga în Ghencea în fața ibericilor, scor 1-0, pierzând însă returul de pe Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, 0-2. Sevilla avea să câștige grupa, în timp ce ialomițemii au terminat pe 3. 

Vezi și: 

CFR CLUJ - FC SEVILLA // Prezentarea adversarei din „16-imile” Europa League: specialistă a competiției, multe vedete și o cotă de piață uluitoare 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
andrei.f
andrei.f  •  17 Decembrie 2019, 03:47

Cfr are ocazia sa se ridice la nivelul fcsb care a eliminat in primavara europeana Valencia, Ajax !

1793351307363295
Badita Eusebiu  •  16 Decembrie 2019, 17:04

Turul a fost în Spania și returul in Romania, un pic invers decât știe d-l Manolache.

magic4ever
magic4ever  •  16 Decembrie 2019, 16:20

Doar cu cei de la FCSB a castigat Sevilla toate cele 4 meciuri fara probleme...Arges si Urziceni au castigat cu Sevilla

Vezi toate comentariile (4)
Comentează