INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CFR CLUJ

CFR Cluj, la un meci de potul cel mare! Câți bani va încasa dacă ajunge în grupele Europa League

Reușita lui Vinicius din Suedia i-a adus pe +8   FOTO
Reușita lui Vinicius din Suedia i-a adus pe "feroviari" la numai un pas de grupele UEL // FOTO: Reuters

Articol de , - Publicat sambata, 26 septembrie 2020 10:09 / Actualizat sambata, 26 septembrie 2020 10:24

În cazul calificării în grupele Europa League, CFR Cluj va încasa o sumă ce va asigura jumătate din bugetul stagional: 5 milioane de euro.

  • CFR Cluj - KuPS, programat joi, 1 octombrie, de la ora 19:30, va putea fi urmărit pe GSP.ro în format liveTEXT;

După 9 ani, CFR e la numai un pas să repete o performanță istorică, o a doua calificare consecutivă în grupele unei competiții continentale, după victoria de joi seară, cu Djurgarden, 1-0 la Stockholm. Pentru ardeleni ar fi și o importantă gură de oxigen la buget, încă serios pe minus, în ciuda celor 3 titluri la rând și a unui parcurs de excepție în sezonul precedent de EL, când echipa a fost eliminată, fără să piardă, în "16-imile" competiție, de FC Sevilla (1-1, 0-0).

Bonus de 25.000-35.000 €, plus salariul pe aprilie

Miza este una foarte mare și pentru fotbaliștii lui Petrescu. Pentru o nouă calificare în grupe, CFR ar urma să încaseze, în două tranșe, aproape 3 milioane de euro de la UEFA. La acestea s-ar putea adăuga încă două milioane din market pool, dar și alți bani din eventuale victorii din grupă.

570.000 de euroeste bonusul de la UEFA pentru orice victorie în grupele UEL și 190.000 € pentru un egal

O bună parte din această sumă va ajunge la jucători. E vorba despre prima de calificare în grupe, care este de 25.000-35.000 de euro, în funcție de contractul fiecăruia. În plus, Deac și compania ar urma să recupereze și salariul pe luna aprilie, oprit de club din cauza stării de urgență. Condiția anunțată de atunci de conducere: luați banii pe aprilie dacă vă calificați în grupele europene! Singurul care nu a semnat acea clauză a fost Damjan Djokovici, care și-a cerut insistent drepturile salariale complete.

„Suntem favoriți, dar o să fie tare greu"

Pentru prima dată în ultimele două sezoane europene, Dan Petrescu admite că echipa sa este favorită în confruntarea care va avea loc joi, în Gruia, cu finlandezii de la KuPS. 

Tehnicianul avertizează însă: „După victoria din Suedia, băieții s-au bucurat puțin, apoi le-am spus că nu e timpul să sărbătorim, pentru că joia viitoare vom avea o partidă foarte dificilă cu campioana Finlandei. Nu îi cunosc deloc pe cei de la KuPS. O să fim favoriți de data asta, dar ați văzut și voi, când ești favorit poți să pierzi și când nu ești, să câștigi".

Un atu statistic: în cele 8 "duble" all-time în cupele europene, în care echipele românești au întâlnit formații din Finlanda, de fiecare dată s-au calificat ai noștri. În ultima dintre aceste confruntări, chiar KuPS a fost eliminată de Gaz Metan, în sezonul 2011-2012 al Ligii Europa.

4,23 milioane euroeste cota de piață a lotului celor de la KuPS (29 jucători), în timp ce toții jucătorii de la CFR (29) au o cotă totală de 24,05 milioane euro, conform transfermarkt

 Antrenament și ieri

Chiar dacă au ajuns acasă abia în jurul orelor 3:00, jucătorii de la CFR nu au scăpat de ședința de pregătire, care a fost programată la 18:00. Titularii din confruntarea cu Djurgarden au făcut recuperare, ceilalți s-au antrenat normal. Petrescu a anunțat deja că va schimba toată echipa pentru duelul de campionat, de mâine, cu Chindia. 

5 calificăriîn grupele europene are CFR până acum. Prima și ultima dată cu două consecutive, în sezoanele 2009-2010 (UEL) și 2010-2011 (UCL)

E foarte important că jucăm acasă cu finlandezii. Asta ne-am dorit cu toții, dar să nu facem greșelile pe care le-au făcut alții înainte, să ne bucurăm prea repede și să nu ne concentrăm. Îi voi studia foarte bine
- Dan Petrescu, antrenor CFR

VIDEO Dan Petrescu după calificarea în play-off-ul Europa League: „Nu cred că va fi diferență între campioana Finlandei și cea a Suediei”

Citește mai multe știri despre CFR Cluj: 

Antrenorul lui Djurgarden, despre CFR Cluj: „Mai slabă decât mă așteptam! Nicio șansă să ne dea gol din acțiune. Ferencvaros a fost mai bună”

EXCLUSIV Probleme mari la CFR Cluj: se cere falimentul clubului! „Am solicitat asta în instanţă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
mdg1
mdg1  •  26 Septembrie 2020, 19:09

Play-off-ul nu trebuia sa se joace în dublă manșa? Sau e valabil doar ptr cel de UCL?

894113170664848
Raul Bota  •  26 Septembrie 2020, 13:29

gresit, pana acum din tururile preliminare are asigurati 1 ,5 mil . daca intra in grupe mai primeste 2,9 mil. ,deci 4,4 mil. la care se mai adauga market pool-ul care poate varia. Sezojul trecut a luat 4 mil market pool.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează