INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CFR CLUJ - LAZIO

CFR CLUJ - LAZIO 2-1 // VIDEO + FOTO Ce campioană avem! CFR revine incredibil și o învinge pe Lazio la Cluj

Articol de - Publicat joi, 19 septembrie 2019 10:22

CFR Cluj a învins-o pe Lazio, scor 2-1, și conduce grupa E din Europa League.

Doamne, ce fotbaliști îmbrăcau tricoul biancocelestilor la trecerea între milenii! Nesta, Simeone, Salas, Mancini, Sergio Conceicao, Veron, Mihajlovici, Stankovici, Nedved, Boksici, Almeida, Ravanelli, Sensini. Era și Simone Inzaghi printre ei, mai degrabă trăind din câteva reușite și din faima lui Pippo. Visele expansive ale lui don Sergio Cragnotti făcuse din Lazio una dintre superputerile lumii. După două decenii, capitolinii au sosit în Gruia cu garnitura a doua, lăsând vedetele acasă, Immobile, Radu, Luis Alberto, alte staruri, Lulici și Luis Felipe, fiind pe bancă. Chiar și așa, trupa romană arată ca una de armăsari pur sânge, cu fotbaliști voinici care știu bine și cu mingea.  

Nu e de mirare că oaspeții au trecut la butoanele partidei încă din start. Milinkovici-Savici este pe lista marilor puteri, a desenat cum a vrut printre niște adversari ale căror cotă adunată în grup este de cel puțin două ori mai mici decât cea a lui. Lazzari, mai tânăr, mai vivace, i-a luat la viteză pe elevii lui Petrescu. Italienii au încercat să joace cu capul sus, semeț, clujenii punând osul la treabă. Bastos (25) a deschis scorul, logic, impresionând: și venit singur-singurel la gol, și reluare cu genunchiul, ca-n curtea școlii. Fost jucător în Italia, Djokovici și-a pus ambiția la lucru. După o tentativă de foarfecă, a avut inteligența și șansa de a scoate un penalty, forțând decisiv la Leiva. A fost și inteligent să nu riște și să-l lase pe Deac (41) să bată penalty-ul, perfect, și să aducă golul ce-a echilibrat balanța și-a încălzit tribunele. 

Traore a trăit doar din golurile trecutului, unul apreciat și pe site-ul oficial UEFA. SuperDan a introdus prezentul după pauză, pe Omrani, care a dat puls unei echipe ce-a jucat un fotbal frustrant în prima repriză. Lăudat de Inzaghi, Bilel (52) a scăpat impetuos spre zona lui Strakosha, doar că a tras enervant de slab dintr-o superpoziție. Totuși, golgeterul campioanei a vrut să se remarce, a dorit să tragă din orice poziție, dovedind că are caracter de fotbalist ce-și asumă jocul. 

Francezul nu a mai iertat a doua oară! În minutul 85 a lovit bara, a fost atent pe recuperare și a punctat decisiv. 

CFR Cluj e primul ider al grupei E. În celălalt meci, Rennes și Celtic au remizat, scor 1-1. 

FINAL » CFR Cluj - Lazio 2-1

min: 90: Arlauskis blochează incredibil, cu brațul la nivelul ierbii, șutul trimis din voleu de Cataldi.
min. 90: Cătălin Golofca intră în locul lui Ciprian Deac.
min. 88: Deac e aproape de 3-1! „Decarul” clujenilor nu reușește să devieze suficient mingea venită din flancul stâng.
min. 85: Arlauskis vede un cartonaș galben pentru întârzierea repunerii balonului. E primul avertisment din tabăra campioanei României.
min. 83: Culio intră în locul lui Alexandru Păun. 
min. 75: GOL CFR CLUJ, 2-1! Omrani primește o pasă excelentă de la Păun. În prima fază trimite în bară, din zona punctului de la 11 metri.. Mingea revine la el și, iar lovitura de cap nu poate fi respinsă de Strakosha, prins ieșit..
min. 74: Mike Cestor rezistă excelent în fața lui Correa. Culio e trimis la încălzire de Dan Petrescu.

2 victoriiau obținut formațiile românești în ultimele 22 de jocuri cu echipele din Italia: cea obținută de CFR la Roma, scor 1-2 în grupele Ligii Campionilor, și cea din FCSB - Lazio, scor 1-0.

min. 70: Cataldi vede cartonașul galben pentru un fault comis asupra lui Camora. Intrase pe teren în minutul 67.
min. 65: Campioana României ratează trei șanse în aceeași fază. Carambolul se termină cu un posibil henț. Protestele „feroviarilor” nu îl înduplecă pe arbitrul polonez. 
min. 64: Arlauskis are o nou intervenție decisivă în fața lui Jony.
min. 52: Omrani beneficiează de o gafă copilărască a lui Bastos și rămâne singur cu portarul. Șutul francezului trece milimetric pe lângă stâlpul din dreapta porții lui Strakosha. 
min. 50: Bordeianu avansează cu mingea la picior până la marginea careului advers. Încearcă să șuteze, dar e blocat în ultima instanță de un apărător.
min. 46: Dan Petrescu face prima schimbare. Bilel Omrani intră în locul lui Lacina Traore.

A început repriza secundă!

min. 45: Prima repriză se încheie cu o șansă mare ratată de Milinkovic-Savic.
min. 41: GOL CFR, 1-1! Lucas Leiva îl trage pe Djokovic în careu. „Centralul” Daniel Stefanski dictează lovitură de la 11 metri. Ciprian Deac transformă cu mult sânge rece lovitura de pedeapsă!

+14 FOTO

min. 38: Burcă faultază inutil la marginea careului de 16 metri. Sârbul Milinkovic-Savic trage prost, în zid. 
min. 30: Lazzari aleargă incredibil printre Cestor și Camora, reușește să ia prim-planul, dar șutează mult peste poartă.
min. 25: GOL LAZIO, 0-1! Jony pasează filtrant către Correa. Boli intervine sigur. Bastos deschide scorul din cornerul rezultat, după ce a scăpat din marcajul lui Bordeianu.
min. 23: Deac centrează periculos, mingea cade în careu și creează pericol. Djokovic cade în prima fază, apoi mingea revine la el și încearcă o reluare din „foarfecă”. Lovitura nu e cadrată.
min. 20: Djokovic centrează înalt, spre Traore, dar Strakosha iese decis.
min. 14: Portarul lituanian reține un șut slab trimis de Correa de la 16 metri.
min. 11: Arlauskis are o intervenție absolut senzațională în fața lui Milinkovic-Savic! Portarul campioanei României respinge în lateral lovitura de cap venită din 6 metri. 
min. 9: Lacina Traore se luptă cu fundașii adverși și obține o lovitură liberă de la 30 de metri. Ciprian Deac centrează mult prea puternic.
min. 6: Jony centrează periculos din flancul stâng. Cestor domină spațiul aerian din careul „feroviarilor” și respinge.
min. 2: Camora pasează bine pentru Păun. Mijlocașul campioanei face o preluare lungă, iar defensiva italienilor respinde în afara terenului.
min. 1: Cestor îl izbește pe Milinkovic-Savic. Arbitrul lasă jocul să meargă.

Echipele de start

CFR Cluj: Arlauskis - Peteleu, A. Burcă, Boli, Cestor, Camora - Bordeianu, Djokovic, A. Păun - L. Traore, C. Deac 
Rezerve: J. Fernandez - Pașcanu, Luis Aurelio, Omrani, Susic, Culio, Golofca
Antrenor: Dan Petrescu 

Lazio: Strakosha - Vavro, Acerbi, Bastos - Lazzari, Milinkovic-Savic, Lucas Leiva, Berisha, Jony - Correa, Caicedo 
Rezerve: Proto - Luis Felipe, Patric, Parolo, Lulic, Cataldi, Adekanye
Antrenor: Simone Inzaghi

Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu”, Cluj
Arbitru: Daniel Stefanski // Asistenți: Marcin Boniek, Dawid Igor Gollis (Polonia)

UPDATE ORA 18:00

Italienii au ajuns la stadion!

Match preview CFR Cluj - Lazio

Conferință Dan Petrescu

Conferință Simone Inzaghi

PROGRAMUL COMPLET AL CAMPIOANEI ROMÂNIEI, GRUPA E:

  • CFR Cluj - Lazio, 19 septembrie, ora 19:55 (celălalt meci e Rennes - Celtic)
  • Celtic - CFR Cluj, 3 octombrie, ora 22:00 (celălalt meci e Lazio - Rennes)
  • Rennes - CFR Cluj, 24 octombrie, ora 22:00 (celălalt meci e Celtic - Lazio)
  • CFR Cluj - Rennes, 7 noiembrie, ora 19:55 (celălalt meci e Lazio - Celtic)
  • Lazio - CFR Cluj, 28 noiembrie, ora 22:00 (celălalt meci e Celtic - Rennes)
  • CFR Cluj - Celtic , 12 decembrie, ora 19:55 (celălalt meci e Rennes - Lazio)

VEZI ȘI:

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (267)
andrei.f
andrei.f  •  20 Septembrie 2019, 17:23

cfr a câştigat cu echipa a doua a lui Lazio doar cu un 11 m inexistent. Cică djokovici a fost inteligent !

mosvasile
mosvasile  •  20 Septembrie 2019, 17:15
Postat de mario_rdfe pe 19 Septembrie 2019, 20:57

rennes si celtic imi par mai periculoase decat lazio...! alea doua trateaza mult mai serios competitia.Daca Petrescu revine la asezarea obisnuita si cu omrani pe teren, pot lua toate punctele...oricum, ma astept sa vedem o rep secunda mult mai echilibrata, cu cfr vioara intai. asa sa fie !

Pai Dan Petrescu declarase mai inainte,ca dupa parerea lui, Rennes este cea mai tare echipa din grupa si ca daca isi va baga prima echipa, va castiga grupa la pas!

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  20 Septembrie 2019, 16:57

I-am vazut-la tv- pe Lazio in meciul de duminica cu Spal!La fel ca in meciul cu CFR!In prima repriza au jucat bine si au deschis scorul,iar in repriza a doua au fost de nerecunoscut!Cat despre CFR ...Chiar ca a fost salvata de arbitraj-la penalty-si de...caderea inexplicabila a adversarului dupa pauza!Iar Petrescu?Cum sa joci cu Peteleu?!Si cum sa-l ti-ii pe banca pe Omrani?

Vezi toate comentariile (267)
Comentează