INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CFR CLUJ - KUPS, JOI, 18:30

Mai ușor de atât nu se putea! CFR Cluj, obligată să se califice în grupele Europa League

CFR Cluj, obligată să se califice în grupele Europa League
CFR Cluj, obligată să se califice în grupele Europa League

Articol de - Publicat miercuri, 30 septembrie 2020 08:33 / Actualizat miercuri, 30 septembrie 2020 08:41

CFR Cluj - KuPS. Lotul campioanei Finlandei are o cotă de piață de 4,23 milioane €, puțin sub Turris (Liga 2 din România), care valorează 4,3 milioane €.

  • CFR Cluj - KuPS, meci din play-off-ul Europa League, se va disputa joi, 1 octombrie, de la ora 18:30. Partida va putea fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro. Până în acest moment, nicio televiziune din România nu a cumpărat drepturile confruntării..

Chiar dacă a admis că CFR e favorită pentru meciul cu finlandezii de la Kuopion Palloseura, pentru că joacă acasă, Dan Petrescu a adăugat că „ne așteaptă un meci greu cu ei. Să nu facem greșelile din trecut, să nu ne bucurăm prea devreme". Mult mai apăsat și dur a fost discursul său ieri, în vestiar, înainte de antrenament, tehnicianul fiind extrem de nemulțumit de prestația echipei pe care a trimis-o pe teren la partida de campionat cu Chindia, 0-0.

„Bursucul" le-a reproșat elevilor săi că după această remiză de acasă s-a mărit distanța față de U Craiova la 4 puncte și i-a avertizat, în perspectiva play-off-ului de mâine seară: „Vedeți, nu vă culcați voi pe-o ureche, că sunteți mari favoriți. Finlandezii ăștia sunt de 10 ori mai buni decât Djurgarden! În ultimele 10 meciuri au făcut doar un egal, în rest au câștigat tot!".

CFR Cluj, obligată să se califice în grupele Europa League

Pe locul 2 în campionatul Finlandei, la un punct în spatele liderului HJK, însă cu două meciuri mai puțin disputate, KuPS a câștigat în ultima rundă, în deplasare, 2-0 cu Mariehamn. N-a mai pierdut din 19 august, când a cedat în Norvegia, cu Molde, 0-5, în primul tur preliminar al Ligii Campionilor.

Totuși, ardelenii, cotați la 24,05 milioane de euro, n-ar trebui să aibă probleme cu nordicii, al căror lot este evaluat la numai 4,23 milioane euro! Făcând o comparație, cele mai slab cotate echipe din Liga 1, din punctul de vedere al valorii loturilor, sunt Chindia și Poli Iași, cu 4,7 milioane euro.

În „B", cel mai valoros lot îl are Petrolul (5 milioane €), iar pe locul următor este Turris, cu 4,3 milioane €, deci comparabil cu KuPS. Mai mult, suedezii de la Djurgarden, pe care CFR i-a eliminat în turul precedent, valorează de 4 ori mai mult decât finlandezii, adică 12,85 milioane €.

Iar cei de la KuPS nu au deloc experiență la acest nivel. Ei sunt la prima prezență în play-off-ul unei competiții europene. Ragel e cel mai periculos. Cel mai bine cotat jucător din lotul pregătit de Arne Erlandsen este atacantul brazilian Ragel (25 de ani), golgeterul echipei, care are o valoare de piață de 400.000 €, conform siteului de specialitate transfermarkt.com. Următorii sunt mijlocașul Pennanen și portarul Virtanen, fiecare câte 350.000 €.

La CFR, cel mai scump jucător rămâne Billel Omrani, cu 2,8 milioane €, urmat de Burcă (1,8 mil. €) și de Păun (1,5 mil. €). Doar ei trei sunt mult peste lotul de 29 de jucători ai finlandezilor!

9 jucătoridin lotul de 29 al celor de la KuPS sunt evaluați pe transfermarkt.com la câte 25.000 de euro, cea mai mică valoare, în timp ce maltezii de la Floriana, învinși de CFR cu 2-0 în primul tur preliminar UCL, aveau numai unul

CFR Cluj - KuPS. Brigadă din Croația

Meciul de mâine seară din play-off-ul Europa League, dintre CFR și KuPS, va fi condus de o brigadă de arbitri din Croația, cu Ivan Bebek la centru, care va fi asistat de Goran Pataki și Bojan Zobenica. Bebek (42 de ani) i-a arbitrat pe finlandezii de la KuPS anul trecut, în turul doi preliminar EL, când au pierdut în deplasare, 0-1 la Legia Varșovia.

Citește mai multe știri despre CFR Cluj:

S-a schimbat ora la CFR Cluj - KuPS! Când se joacă meciul decisiv pentru echipa lui Dan Petrescu

Dan Petrescu a renunțat la fluier și la treningul de antrenament și a intrat pe platourile de filmare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
markksson
markksson  •  30 Septembrie 2020, 16:57

Credeam ca bocitoarea profesionista si-a mai revenit, dar vad ca a inceput iar sa bata campii. Nu stiu cum poti sa fii favorit in fata unei echipe care este de ... 10 ori mai buna decat alta in fata careia plecai cu sansa a doua. Imi lasa mereu impresia ca vrea sa fie "acoperit" in caz ca pierde. Pacat de cat fotbal stie, atitudinea asta si accesele de manie il vor tine departe de visul lui dintotdeauna (antrenor in Premier League).

1165169533513579
Toros Aurelianus  •  30 Septembrie 2020, 13:10
Postat de clujcampion pe 30 Septembrie 2020, 10:18

Cand va mai dti detepti cu Dudelange, ia uitati-va ce a facut Dudelange prin Europa in ultimii 3 ani si ce facut behehe.... Apoi vorbiti.

Behehe de 3 ani se uită la tv la cupele europene iar de 5 se uită cum câștigă alții campionatul. Sa continue tot asa

parpalache
parpalache  •  30 Septembrie 2020, 11:25

Sa fi vazut ce ton de inmormantare aveau alde Ionutz Anghelutza si colegul lui-in timpul transmisiei meciului cu Djungarden de la GIGI SPORT1- si cum ii implorau pe suedezi sa ii elimine pe CFR...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează