INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CFR CLUJ - RENNES

CFR CLUJ - RENNES // „Egoistul” Grenier se întoarce! Jucătorul exclus pentru că era individualist și indolent ar putea fi titular diseară

Articol de - Publicat joi, 07 noiembrie 2019 09:26

Grenier, exclus din lotul lui Rennes chiar înaintea turului cu CFR, pentru că juca slab, era individualist și indolent la pregătire, a fost rechemat la echipă de antrenorul Stéphan. Și n-ar fi exclus să fie titular astăzi.

Multe probleme la Rennes. Poate prea multe pentru un antrenor atât de tânăr ca Julien Stéphan, 39 de ani. După confruntarea cu CFR, 0-1, avea zece meciuri la rând fără victorie în toate competițiile, serie negativă încheiată cu patru înfrângeri.  

„Nu mai putem găsi scuze la nesfârșit”

Era deja sub presiune, mai ales de când directorul sportiv al clubului, Sylvain Armand, l-a avertizat chiar pe site-ul roș-negrilor: „Nu ne mai putem ascunde și găsi scuze la nesfârșit". Tehnicianul, numit pe 3 decembrie 2018, risca să fie concediat după nici un an.  

Succesul în fața lui Toulouse, 3-2 (gol decisiv în prelungiri), așteptat din 25 august, i-a adus un pic de liniște, dar orice pas greșit îl poate pune în mare pericol.

„S-a izolat de grup” 

Cel puțin, Stéphan e mulțumit că a rezolvat situația dificilă a lui Clément Grenier. Mijlocașul în vârstă de 28 de ani, crescut la Lyon, care era anunțat în urmă cu un deceniu drept un viitor mare nume al fotbalului francez, a jucat foarte bine sezonul trecut. Însă, în primele luni ale acestei stagiuni, nimeni nu s-a mai înțeles cu el. Nu mai era liderul așteptat de bretoni. 

Grenier nu doar că juca slab, dezamăgindu-i pe cei din club, dar se izola de grup, prin egoism și indolență la antrenamente”, a aflat L'Équipe. Și, chiar înaintea turului cu CFR, a fost scos din lot! 

Joacă în locul lui Camavinga? 

Potrivit L'Équipe, excluderea urma să dureze o lună. Totuși, gândindu-se că îl are suspendat pe Camavinga (16 ani) la Cluj în centrul liniei mediane, Stéphan l-a readus la echipă, explicând, oficial, că îndepărtarea sa a fost cauzată doar de prestațiile mai puțin bune, nu de comportamentul de la antrenamente: „Concurența îi vizează pe toți, el trebuie să atingă din nou nivelul pe care îl avea sezonul precedent. Clément știe exact ce cred despre el".  

Astăzi, Grenier ar putea fi titular la Rennes, a speculat cotidianul local Ouest-France. Stéphan nu a confirmat acest plan la conferința de presă. Dar nici nu a negat: "Am mai multe variante pentru mijloc. Clément poate juca. Gélin, la fel. Și Léa-Siliki. Veți vedea la startul meciului".

„E simplu de explicat absența mea. A fost o alegere sportivă, cum a spus antrenorul la conferință, cum mi-a zis-o și mie. Am acceptat această decizie, chiar dacă nu mi-a plăcut” 
Clément Grenier, mijlocaș Rennes 

Nu mai apără copilul de 16 ani 

Eliminat chiar în startul meciului tur, portarul Mendy e suspendat astăzi. Dar nu va mai fi înlocuit cu adolescentul Bonet, 16 ani, cum s-a întâmplat pe 24 octombrie. Puștiul a fost foarte speriat, fiind ghidat din spatele plasei de antrenorul de portari, Olivier Sorin. Bonet va sta pe bancă azi. Apără veteranul Salin, 35 de ani, în mod normal rezerva lui Mendy.

„Petrescu, vulcanul Carpaților" 

Așa este numit antrenorul lui CFR în portretul realizat de Ouest-France: „Vulcanul Carpaților". Cotidianul breton a descoperit un „personaj enigmatic și foarte imprevizibil, care visează la banca lui Chelsea, fosta sa mare echipă. Dar care se vede, într-o zi, selecționerul unei țări pentru care a jucat de 95 de ori, disputând un sfert de finală la Mondialul din 1994. Gură mare, însă și un adevărat lider, un tip extrem de muncitor". 

Peste 500 de fani francezi. Unul e prieten cu Cioloș 

Rennes are o galerie importantă la Cluj. Peste 500 de fani. Ouest-France a dezvăluit că unul dintre suporteri, Alain Grosset, 55 de ani, este prieten cu Dacian Cioloș. 

„În ultimii ani ai lui Ceaușescu, dictatorul voia să radă satele române pentru a face câmpii întinse de grâu. S-a aflat la noi și comuna în care locuiam, Trévé, a susținut satul Călata, din Transilvania. De-a lungul timpului, mai mulți studenți sau profesori au venit aici și cu unii ne-am împrietenit", a povestit Grosset. 

„Unul dintre ei era Dacian Cioloș, devenit ulterior comisar european pe Agricultură și premierul României. Suntem cu adevărat prieteni cu el și familia lui". 

Cioloș și-a luat masterul la Școala Națională Superioară de Agricultură din Rennes (1997) și doctoratul la Universitatea din Montpellier (2007). 

Match preview CFR Cluj - Rennes

Vezi și:

CFR CLUJ - RENNES // Toate reacțiile lui Dan Petrescu înaintea returului cu francezii: „Bugetul vorbește, restul e vrăjeală!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
1_0_1_0
1_0_1_0  •  07 Noiembrie 2019, 15:12
Postat de Danezul Gramada pe 07 Noiembrie 2019, 10:34

Successssss Rennes!Scoateti fotbalul din cap blatistilor care nu sunt in stare sa marcheze cu doi eliminati. Arbitraj corect si Rennes va spulbera mosnegilor.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

411193213115437
Vlad Muresan  •  07 Noiembrie 2019, 11:20

Daca francezii nu mai au 2 eliminați vor bate lejer cfr-ului cu 3-0 sau 4-0, în tur cu 8 jucători de câmp aproape o repriza au dominat la toate capitolele numai norocul tradițional a cfr-ului a făcut să câștige meciul.

411193213115437
Vlad Muresan  •  07 Noiembrie 2019, 11:16

Pe cine interesează că unul e prieten cu ciolos ? Ce campanie electorală mascata face gsp-ul.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează