INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  COPENHAGA - STEAUA, MÎINE, ORA 20:00, ÎN DIRECT PE PROTV, DOLCESPORT, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Cine e Steaua faţă de FC Copenhaga?! » Analiza detaliată a celor două adversare din ultimul meci al echipei lui Reghe în grupele EL

O echipă din Est, dintr-o capitală a unei ţări în care cîştigul mediu lunar e puţin peste 300 de euro, versus o echipă din Nord, dintr-o capitală a unei ţări unde salariu mediu e de 5.000 de euro
O echipă din Est, dintr-o capitală a unei ţări în care cîştigul mediu lunar e puţin peste 300 de euro, versus o echipă din Nord, dintr-o capitală a unei ţări unde salariu mediu e de 5.000 de euro

Articol de - Publicat miercuri, 05 decembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 05 decembrie 2012 15:56

Trupa din Ghencea e mai veche cu 45 de ani, are aproape de 3 ori mai multe trofee, însă din punct de vedere financiar, gruparea daneză are cifre mai bune şi performanţă europeană recentă mai bună.

Steaua versus FC Copenhaga. Pînă la începutul anilor '90 această comparaţie nu exista din simplul motiv că gruparea daneză nu era înfiinţată. Deşi are doar 20 de ani vechime, de 3 ori mai puţin ca Steaua, club care s-a născut în iunie 1947, o comparaţie actuală între cele două echipe care mîine seară vor juca avînd calificarea pe masă oferă capitole importante, inclusiv de performanţă sportivă, nu doar de ordin financiar, la care danezii sînt peste clubul patronat de Gigi Becali.

541784-c1.jpg

18-18 e scorul dintre Steaua şi Copenhaga la totalul trofeelor cîştigate începînd din 1992, atunci cînd s-a înfiinţat clubul danez

Conducem la calificări consecutive în grupe...
Un duel de la distanţă între cele două se duce la numărul de calificări succesive în grupele unei competiţii europene. Steaua are nu mai puţin de 9, serie începută în 2004, în timp ce Copenhaga are doar 7.

... dar ei sînt în faţă la coeficientul UEFA
În schimb, Copenhaga e mult peste Steaua în privinţa coeficientul european. E pe locul 44, faţă de doar poziţia 64 ocupată de roş-albaştri.

541785-c2.jpg

Semifinala de UEFA sau primăvara de Ligă?
În ultimii 6-7 ani, cele două au reuşit cîte o performanţă notabilă în Europa, însă în competiţii diferite şi, de aici, se naşte următoarea întrebare: care rezultat e mai mare, al danezilor sau al steliştilor?

Steaua a jucat semifinală de Cupa UEFA în sezonul 2005-2006, fiind eliminată de Middlesbrough, după ce a trecut de faza grupelor, în care le-a întîlnit pe Sampdoria, Lens, Hertha Berlin şi Halmstad, şi apoi de Heerenveen, Betis Sevilla şi Rapid.

În schimb, Copenhaga în 2010-2011 s-a calificat în primăvara Champions League în felul următor: le-a eliminat pe BATE Borisov şi pe Rosenborg în tururile preliminare şi a terminat pe 2 într-o grupă din care au mai făcut parte Barcelona, Rubin Kazan şi Panathinaikos.

2. CAPITOLUL FINANCIAR

Buget aproape dublu pentru danezi
Copenhaga e un club cu mult peste Steaua din punct de vedere financiar. Are un buget care e undeva în jur de 25 de milioane de euro, aproape dublu faţă de cel al grupării din Ghencea.

Top 3 salarii la Copenhaga
Jucător: Salariu lunar (euro)
Santin: 500.000
Jacobsen: 400.000
Claudemir: 350.000

Top 3 salarii la Steaua
Jucător: Salariu lunar (euro)
Tătăruşanu: 180.000
Bourceanu: 150.000
Cr. Tănase: 150.000

300 de mii de euro e salariul anual pe care îl are belgianul Ariel Jacobs la Copenhaga, dublu faţă de cît cîştigă Reghecampf la Steaua

Au investit mai mult, au vîndut mai bin

Cel mai scump fotbalist cumpărat de Steaua:
Cristi Tănase, 1,8 milioane de euro, de la FC Argeş

Cel mai scump fotbalist cumpărat de Copenhaga:
Ailton Almeida, 3 milioane de euro, de la Orgryte

Cel mai mare transfer realizat de Steaua:
Bogdan Stancu, 5,2 milioane de euro, la Galatasaray

Cel mai mare transfer realizat de Copenhaga:
Christian Poulsen, 7,7 milioane de euro, la Schalke 04

3. CAPITOLUL SUPORTERI

Steliştii le dau KO danezilor
La capitolul fani există o diferenţă foarte mare în favoarea Stelei. La un număr aproximativ egal de jocuri acasă, atît în întrecerea internă, cît şi în cupele europene, în acest sezon, trupa lui Reghe stă mult mai bine, avînd o medie de peste două ori mai mare la partidele din Europa.

541787-c3.jpg

4. CAPITOLUL STADIOANE

Ambele joacă pe superarene
Steaua şi Copenhaga se află în aceeaşi situaţie atunci cînd vine vorba despre stadionul pe care evoluează. Nu deţin o arenă proprie, însă au la dispoziţie una de 5 stele pe care să-şi dispute jocurile de pe teren propriu. Steaua joacă pe Arena Naţională, care a fost inaugurată în 2011 şi care a costat 240 de milioane de euro, în timp ce Copenhaga joacă pe Parken Arena, inaugurat acum 20 de ani, dar renovat în urmă cu 3 ani şi care a costat 85 de milioane de euro.

5. CAPITOLUL VEDETĂ

Ei îl au pe Cornelius, Steaua pe Rusescu
Ambele echipe au în componenţă doi supergolgeteri. Copenhaga îl deţine pe Cornelius, un atacant de doar 19 ani, considerat una dintre cele mai mari speranţe ale fotbalului danez, în timp ce Steaua îl are în curte pe Rusescu. Ambii conduc clasamentul golgeterilor în Danemarca şi în România şi mîine seară sînt anunţaţi titulari.

541788-c4.jpg
Sînt aproape campioane
Steaua şi Copenhaga au titlul în ţările lor în buzunar. Trupa lui Reghe are 7 puncte avans faţă de locul 2 cu 16 etape înainte de final, în timp ce Copenhaga are un avans şi mai mare, de 9 puncte, cu doar 14 runde înainte de finiş. Copenhaga a cîştigat ultima dată campionatul în 2010-2011, în timp ce Steaua nu l-a mai luat din 2005-2006.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
tigruzzu
tigruzzu  •  05 Decembrie 2012, 20:04
Postat de ralffy_mr pe 05 Decembrie 2012, 16:14

Mi se pare mult mai important Meciul lui CFR din aceasta seara...decat analiza asta a stelei care putea sa mai astepte 1zi... Deci chiar nu avem nimic despre sansa CFR-ului de a ajunge in primavara CH League??? unde sunt toate calculele si analizele si interesul pentru Ch League??? Forza CFR!!!!

Perfect de acord cu tine.

tigruzzu
tigruzzu  •  05 Decembrie 2012, 20:02

VOI DE LA GSP SUNTETI PE INVERS???!!!!!... DIN CATE STIU AZI SE JOACA UN ALT MECI UNDE O ECHIPA"ROMANEASCA"... PARTICIPA INTR-O COMPETITIE MULT MAI IMPORTANTA (iar voi scrieti despre meciul de maine)... STIU CA LA CALENDAR SUNTETI IN URMA CU VREO 25 DE ANI ... DAR LA SEXUALITATE CUM STATI ??... TOT PE INVERS? Atunci... MU... ST...!

zeidas
zeidas  •  05 Decembrie 2012, 19:02

Avem ce se cere : presa damboviteana gen tabloid cu stiri de mahala, scandaluri ca la piata, de fapt singura legatura cu economia de piata. Miticii sunt in elementul lor, sunt valori reprezentative pentru ei.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează