INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA

Cît te costă să vezi Steaua în cele trei deplasări din Europa League

Articol de - Publicat miercuri, 24 septembrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 23 septembrie 2014 23:41

Fanii trebuie să facă un efort financiar însemnat dacă vor să-şi susţină favoriţii la cele trei meciuri din deplasare pe care campioana României le va disputa în Europa League.

Tragerea la sorţi din grupele UEFA n-a fost una bună pentru suporterii roş-albaştrilor! Chiar dacă echipa a nimerit bine, avînd şanse importante de a ajunge în primăvara europeană, fanii ei nu pot fi pe deplin bucuroşi. Steaua nu are nici un meci în deplasare programat aproape de Bucureşti. Kievul e situat la cea mai mică distanţă, 1.000 de kilometri.

Dacă la Kiev se poate merge cu maşina, pentru celelalte deplasări e nevoie de o deplasare cu avionul. Însă nici pentru Aalborg şi nici pentru Rio Ave nu există o variantă low-cost. În plus, nici unul dintre zboruri nu este direct, iar cei care vor dori să meargă vor fi nevoiţi să petreacă cel puţin 10 ore pe drum.

Kiev - 2 octombrie
E cea mai la îndemînă deplasare pentru fanii stelişti. Distanţa pînă în capitala Ucrainei este de 960 de kilometri, dacă drumul este făcut prin Moldova, pe la Huşi. Cei care vor să evite acest traseu pentru a nu petrece prea mult timp în vamă o pot face prin Suceava - Cernăuţi, dar drumul se lungeşte astfel cu aproape 300 de kilometri!

Ambele variante sînt sigure din punct de vedere al securităţii, fanii netrecînd prin zone de conflict. Astfel, pe cei care vor să vadă meciul pe stadion numai transportul i-ar costa aproximativ 200 de euro, în cazul în care acesta se face cu o maşină diesel.

Suma ar putea ajunge la aproximativ 400 de euro dacă adăugăm o noapte de cazare, taxele de drum, banii de cheltuială şi biletul de intrare la meci.

Rio Ave - 6 noiembrie
Echipa îşi are casa la Vila do Conde, o localitate aflată lîngă Porto. Biletul de avion pînă în cel de-al doilea oraş ca mărime al Portugaliei costă aproximativ 300 de euro, dacă e procurat acum.

Aşadar, o astfel de deplasare ar putea ajunge pînă la aproape 500 de euro dacă socotim cazarea, biletul de meci şi banii de cheltuială. Totuşi, în Portugalia se află, conform ultimului recensămînt, 7.651 de români, iar elevii lui Gâlcă ar putea fi susţinuţi de un număr însemnat de fani, mai ales că aceştia ar putea veni şi din Spania.

Aalborg - 27 noiembrie
Ultimul joc în deplasare e cel din Danemarca, de la Aalborg, oraş situat în nordul ţării. Costul drumului cu avionul este tot undeva la 300 de euro, ceea ce înseamnă că suma necesară unui suporter stelist pentru a asista din tribună la meci e similară cu cea pentru partida din Portugalia, adică aproximativ 500 de euro.

Din nefericire pentru elevii lui Gâlcă, în Danemarca nu se află foarte mulţi români. Conform recensămîntului, legal, în această ţară lucrează puţin peste 3.000 de români.

5.340 de kilometri vor fi nevoiţi steliştii să zboare pentru cele trei meciuri din deplasare programate în faza grupelor

380 de euro este salariul mediu în România

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (5)
djeurofighter
djeurofighter  •  24 Septembrie 2014, 10:35

Ca sa ajungi cel mai usor la Kiev o iei prin vama Siret, Cernauti, Kamyanets-Podilsk. Este mai lung doar cu vreo 60 de km decat daca o iei prin Moldova si treci printr-o singura vama. Baliverne cu petrecut cel putin 10 ore pe drum de la Bucuresti la Vila do Conde. Exista de exemplu zborul LH1423 de la Otopeni la Frankfurt si de acolo cu TP6680 (TAP Portugal) la Porto, plecare la 07:10 si ajungi in Portugalia la 11:45. Faci in total 6 ore si jumtate. In afara de asta in Portugalia se afla vreo 30 de mii de romani. De la Otopeni la Aalborg faci tot vreo 6 ore si jumatate si cea mai buna varianta este cu escala la Amsterdam

galeriakvsc
galeriakvsc  •  24 Septembrie 2014, 10:16
Postat de blatistu49 pe 24 Septembrie 2014, 10:11

mi si scirba sa vad INFECTIA U R I N a ra in mocirla cu mortaciuni care stau de capra cu o echipa serioasa se fac de ris

Alpin nu ceda si gura lui compulsiv hahaia, asiaticii din satul Gruia, groahaia si autonomie cerea, dar romanul nu se lasa si la 2 m sub gazon mongolii baga.

blatistu49
blatistu49  •  24 Septembrie 2014, 10:11

mi si scirba sa vad INFECTIA U R I N a ra in mocirla cu mortaciuni care stau de capra cu o echipa serioasa se fac de ris

Vezi toate comentariile (5)
Comentează