INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FC VASLUI - INTER

Colos în tranziţie » Campioana Europei din 2010 trece printr-un schimb de generaţii

Tentat de un transfer în Anglia sau Rusia, olandezul Sneijder este liderul adversarei vasluienilor // Foto: Reuters
Tentat de un transfer în Anglia sau Rusia, olandezul Sneijder este liderul adversarei vasluienilor // Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 11 august 2012 00:00 / Actualizat vineri, 10 august 2012 21:57

Cu un antrenor tînăr şi orgoliul rănit după un sezon dezamăgitor, Inter îşi caută o formulă ce să închege experienţa sud-americanilor cu elanul noilor achiziţii, în jurul liderului Sneijder.

Obişnuită în ultimul deceniu cu caviarul Ligii Campionilor, pe care a cucerit-o în 2010, Inter trebuie să accepte "retrogradarea" în Europa League şi reducerea drastică a vacanţei. "E ca şi cum ai trece de la televizorul cu plasmă la cinemascop", mărturisea deunăzi preşedintele Massimo Moratti.

Comparaţia este şi consecinţa frămîntărilor şi schimbărilor de bancă tehnică şi de lot prin care trec "nerazzurrii" de la plecarea lui Mourinho. Achiziţii multe şi în majoritate neinspirate, antrenori ce nu au avut rezultate, plecînd repede, insistenţa obsedantă cu veteranii sud-americani, plus uzura lotului.

Antrenorul Stramaccioni e pariul patronului. El încearcă să facă tranziţia de generaţii, însă are de muncit să descopere formula magică. Apărarea remaniată face mari greşeli, vezi returul cu Hajduk, nefiind deloc conturată. Mijlocul aşteaptă regăsirea lui Sneijder din 2010 şi "explozia" lui Coutinho. Iar atacul pare o afacere argentiniană, după "mazilirea" lui Pazzini, cu Palacio în tandem cu Milito.

"Ce bine că vin la socri!"
Lovit la Split la al doilea deget al piciorului drept, Cristi Chivu revine în oraşul în care locuiesc părinţii Adelinei. "Vaslui a fost aproape de calificarea în grupele Ligii în 2011. I-au plecat piese importante, cum ar fi Papp si Wesley, dar au venit alţi jucători cu experienţă. E bine că joc la Piatra-Neamţ, am socrii acolo. Recuperarea decurge bine. Sper să mă pot antrena şi să prind returul. Vaslui e printre puţinele oraşe din România în care n-am ajuns niciodată. Le-am zis colegilor că e în Moldova", a declarat după tragerea la sorţi fundaşul de 31 de ani, care şi-a început al şaselea sezon la Inter.

Cine e Inter Milano
- Club fondat în 1908, singurul din Italia care n-a retrogradat
- Are în palmares 39 de trofee: 18 de titluri, 7 Cupe şi 5 Supercupe ale Italiei, 3 CCE/Ligă, 3 Cupe UEFA şi 3 Intercontinentale/Mondialul cluburilor
- Locul 12 în clasamentul Forbes al celor mai bogate echipe de fotbal din lume, cu 340 de milioane de euro. Are buget de 210 milioane
- 30 de milioane de euro a cheltuit Inter pentru Handanovici (Udinese), Palacio (Genoa) şi Silvestre (Palermo)
- Are cel mai tînăr antrenor din Serie A, Stramaccioni, 36 de ani, promovat de la tineret
- Căpitanul Zanetti, 39 de ani împliniţi joi, va juca meciul 800 la Inter în turul cu Vaslui
- A eliminat-o în turul 3 preliminar pe Hajduk Split, 3-0 în Croaţia, 0-2 la Milano
- Între manşele cu Vaslui debutează în Serie A, la nou-promovata Pescara

ECHIPA TIP
Handanovici - Jonathan, Chivu, Samuel, J. Zanetti - Guarin, Cambiasso - Coutinho, Sneijder, Palacio - D. Milito
Antrenor: Andrea Stramaccioni

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează