INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  VITESSE - VIITORUL, JOI, 21:00, LIVETEXT PE GSP.RO

CORESPONDENȚĂ DIN ARNHEM // Totul despre returul dintre Vitesse - Viitorul

FOTO: Ionuț Coman +8   FOTO
FOTO: Ionuț Coman

Articol de - Publicat miercuri, 01 august 2018 16:43

Cu o populație la jumătatea Constanței, Arnhem i-a întâmpinat pe constănțeni cu o liniște ciudată. Orășelul aflat aproape de granița dintre Olanda și Germania pare amorțit de căldura neobișnuită, care a ars iarba, transformând parcurile în covoare gălbuie.

Ici, colo, grupuri de tineri se îndreaptă spre terasele din centru, în timp ce oameni de vârsta a treia se plimbă liniștiți cu bicicletele. Nici nu ai zice că fanii lui Vitesse au aflat că echipa lor favorită joacă joi seară în Europa League. Dar este doar o iluzie. De undeva, din vitrina unui magazin, o minge cu însemnele grupării olandeze pare să ne zâmbească viclean. 

Venirea orelor de după amiază confirmă faptul că orașul e viu. Sute de oameni se înghesuie în centrul care îmbină savoarea stilului vechi olandez cu strălucirea magazinelor de firmă. Terasele sunt aproape pline, berea nu lipsește de pe masă. E agitație multă, într-o mare diversă de oameni. Turiști, localnici, emigranți. Doar pe străduțele lăturalnice care adăpostesc vestitele cofeeeshops este ceva mai liniște. Dar mâine, de la ora 21:00, toată forfota se va muta în jurul stadionului. 

Orașul este, de fapt, mereu conectat la viața echipei. Fiecare meci aduce în tribunele stadionului „Gelredome” în jur de 20.000 de suporteri. Iar împotriva Viitorului se anunță o asistență masivă, ținând cont că este primul joc oficial pe teren propriu din acest sezon.

Cu un nou manager, rusul Leonid Sluțki, cu mulți jucători veniți în această vară și cu o calificare pe masă. Una care nu pare deloc facilă, după ce olandezii au tremurat serios în tur, când au revenit spectaculos pe final, smulgând un egal, după ce au fost conduși cu 2-0. „În retur, ne-am propus să fim mai buni”, a avertizat Slutsky.

Presiune pe olandezi

Planurile rusului au însă o mare hibă. Dacă Viitorul va repeta prestația din prima oră a meciului din urmă cu o săptămână, Vitesse va fi nevoită să ridice mult nivelul pentru a trece turul.

Și Hagi pare decis să găsească din nou formula pentru a-l surprinde pe omologul său de pe banca olandezilor. Bazată cel mai probabil pe un presing agresiv, dar și pe o presiune în ofensivă, pentru că gruparea constănțeană are nevoie de victorie pentru a merge mai departe. Sau de un egal cu multe goluri.

"Plecăm cu speranța că ne vom ridica din nou la un nivel bun, de meci european, așa cum am făcut în tur. Deja ne cunoaștem adversarii, le-am simțit valoarea. Am văzut că dacă-i lași să joace, le dai timp de gândire și spațiu, devin periculoși.

Ne dorim să jucăm bine în retur pe tot parcursul jocului așa cum am făcut în prima oră a partidei de acasă. Așa am avea o șansă la calificare", a explicat "Regele", care are o singură problemă în lot. Nu-l va putea folosi pe Artean, suspendat după cartonașul roșu încasat în tur.

"Inițial, Vitesse ni s-a părut o echipă mai valoroasă, de aceea am și început turul mai timid. Treptat, ne-am impus jocul și am marcat. Din păcate, lipsa de experiență și neatenția ne-au costat. Clar, ne așteaptă un joc de două ori mai dificil în retur, dar nu avem nimic de pierdut. Mergem să jucăm și să încercăm să câștigăm" Srgian Luchin

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează