INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  RACING LUXEMBOURG - VIITORUL, JOI, 21:00, GSP.RO, TVR 1

Corespondență GSP din Luxemburg » FOTO Racing Union - Viitorul, start în patria Ducilor // Ce au făcut azi jucătorii de la Viitorul și ce au declarat Ianis și Gică Hagi

FOTO: Ionuț Coman +8   FOTO
FOTO: Ionuț Coman

Articol de - Publicat joi, 12 iulie 2018 12:54

FC Viitorul își începe aventura europeană din actualul sezon al Europa League în această seară, în fieful luxemburghezilor de la Racing FC Union.  Meciul care contează pentru turul I preliminar din Europa League, începe la ora 21:00 și este liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TVR 1.

Marele Ducat al Luxemburgului i-a întâmpinat pe băieții lui Gică Hagi cu o atmosferă perfectă pentru fotbal. 20 de grade, multă verdeață, aer curat și multă liniște. Constănțenii au sosit în capitala micuțului stat din Benelux după o escală la Bruxelles și s-au cazat la Hilton, un stabiliment de patru stele care domină orașul de la înălțimea sa. 

A treia prezență consecutivă în cupele europene îi aduce pe jucătorii Viitorului în fața unei premiere absolute: aventura lor în Europa League în acest an deschide oficial sezonul în fotbalul românesc. Drept urmare, s-au "bucurat" de o vacanță extrem de scurtă, mai ales că mulți dintre ei au fost angrenați în acțiunile loturilor naționale, finalelor pentru titlu din competițiile de juniori sau au susținut examenul de bacalaureat. 

O săptămână de antrenamente la propria bază sportivă și alte două de cantonament în Polonia au reprezentat întreaga pregătire de vară. Iar prima ținta este clară: să treacă de turul inaugural al Europa League. Misiunea grupării de pe Litoral pare facilă, sorții scoțându-le în față o echipă micuță, Racing FC Union, dintr-un campionat modest al Europei, cel din Luxemburg. 

Turul are loc în această seară, de la ora 21.00 (în direct la TVR 1), în deplasare, și pornește cu oaspeții în postura de mari favoriți. Dar "Regele" și-a avertizat deja discipolii să-și ia misiunea în serios. "Când crezi că ești favorit, când totul pare să te avantajeze, trebuie să fii foarte atent. Ne așteaptă două meciuri dificile și trebuie să tratăm totul foarte serios", a avertizat Hagi. 

Miza pe ofensivă

Plecările lui Cristi Ganea și Alex Cicâldău produc efecte asupra formulei de start din acest sezon. Una care va avea probabil cea mai scăzută medie de vârstă printre participantele în cupele europene. Marea surpriză vine din ofensivă, unde constănțenii vor miza pe o tripletă aproape adolescentină. Cu Ianis Hagi în prim-plan, căpitanul de nici 20 de ani al Viitorului, flancat de Alex Mățan și Denis Drăguș, ambii proaspeți absolvenți de liceu, marile promisiuni pentru acest sezon. Avem un adversar facil, dar trebuie să fim atenți și să ne calificăm", a spus Drăguș. 

Conduși de o femeie

Racing Football Club Union Luxembourg, așa cum este numele complet al adversarului constănțenilor, are o poveste inedită. S-a format în 2005, după fuziunea a trei cluburi, CA Spora Luxembourg, Union Luxembourg și CS Alliance 01. De la înființare, a avut un parcurs sinuos, cu o clasare pe locul secund, cea mai bună performanță din istoria clubului, dar și cu o retrogradare. În sezonul trecut, a încheiat doar pe locul 7, dar s-a calificat în Europa League, după ce a cucerit Cupa Luxemburgului.

Întreg lotul este evaluat la suma de 1,25 milioane euro și are în componență un singur internațional, luxemburghezul Daniel da Mota. În mod normal, își desfășoară meciurile de pe teren propriu pe stadionul Achille Hammerel, însă partida cu Viitorul va avea loc pe principala arenă din Luxemburg, Josy Barthel, cu o capacitate de 7.983 de locuri. În fruntea clubului se află o femeie, Karine Reuter, de profesie notar, numită președinte în urmă cu doi ani. 

Echipa probabilă FC Viitorul: Cojocaru – Lima, Țîru, Hodorogea, De Nooijer – Vl. Achim, Băluță, Vînă – I. Hagi, Drăguș, Mățan

6 meciuria adunat FC Viitorul în istoria sa în cupele europene, înregistrând o singură victorie

azi au ieșit la plimbare

În această dimineață, jucătorii de la Viitorul s-au relaxat. Elevii lui Gică Hagi au ieșit la o plimbare în pădurea de lângă hotelul unde sunt cazați. Ziariștii luxemburghezi l-au întrebat pe Ianis cum se simte presiunea numelui și dacă Gică Hagi e mai sever cu el ca antrenor pentru că este și tatăl său.

"Am avut această presiune încă de când eram mic, mă motivează și sunt mândru să port numele Hagi. Nu este nicio diferență, suntem toți tratați la fel, fiecare are aceleași șanse. Aici nu suntem acasă, în familie. Cine dă randament joacă!", a spus Ianis Hagi.

"Știu că toate țările se dezvoltă, că și în fotbalul de aici se dorește performanță, că se muncește mult la loturile naționale, că aveți 14 echipe în prima liga, așa cum este și în România, o țară mult mai mare"Gică Hagi

"Mi-am dorit să dau ceva înapoi fotbalului și am ales să fac academia în zona în care m-am nascut. Vreau să le dau oportunități tinerilor talentați. Filosofia mea este să devenim din ce în ce mai buni, să nu ne mulțumim cu puțin, pentru că iubesc performanța"Gică Hagi

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  13 Iulie 2018, 08:21
Postat de kilimanjaro pe 12 Iulie 2018, 14:41

Haide Racing. Echipa blatistului *** reprezinta in fotbal ceea ce e dancila in politica.

petit cerveaux o neuron unique?

1048432045196571
Neculaescu Mircea  •  12 Iulie 2018, 15:37

toti astia cu emblema ID sunteti dinamovistisecuristi. sa stie toti cei ce vad asa ceva. descoperiti-le identitatea.

kilimanjaro
kilimanjaro  •  12 Iulie 2018, 14:41

Haide Racing. Echipa blatistului *** reprezinta in fotbal ceea ce e dancila in politica.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close