INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CFR CLUJ - DINAMO MINSK 0-2 (0-1 ÎN TUR)

Daţi jos din tren » CFR Cluj a pierdut calificarea pe mîna arbitrului: 0-2 cu Dinamo Minsk

Gautier a inventat o eliminare care a decis soarta calificării
Gautier a inventat o eliminare care a decis soarta calificării

Articol de - Publicat vineri, 08 august 2014 00:00 / Actualizat joi, 07 august 2014 23:31

Deşi au dominat aproape tot meciul în inferioritate numerică, clujenii nu au reşit să întoarcă înfrîngerea de la Minsk şi au primit două goluri pe final.

Dinamo Bucureşti le-a cumpărat bilete pentru călătoria europeană, CFR a mers cu "naşul" şi Gautier a jucat rolul controlorului. Ideea unei revanşe a formaţiei lui Miriuţă a eşuat încă din prima jumătate de oră. Insistenţa şi dorinţa de a ţine echipa pe şine i-au făcut pe clujeni să nu mai gîndească limpede în faţa porţii.

Stăpîni la ei acasă
CFR domină clar o echipă fadă, fără substanţă, dar prudentă. Camora îl angajează excelent pe Negruţ (19), dar acesta trage direct în portar din 6 metri. Trei minute mai tîrziu, Monroy şi Costea îi iau şi ei la ţintă pe fundaşii bieloruşi cu două şuturi consecutive din interiorul careului.

Neputincioşi în faţa arbitrului
Clujenii nu concep să coboare la a doua staţie, forţează, domină mijlocul terenului, dar francezul Antony Gautier nu e de aceeaşi părere. Iertat după o intrare riscantă în startul partidei, Rada primeşte eronat roşu direct (25), după o intrare la care merita cel mult un galben. Ca să fie toate în grai, imediat după eliminare, "centralul" îi refuză CFR-ului un penalty clar la Tade (27).

Se pierd devreme
Enervat la maximum de deciziile "centralului", Miriuţă nu renunţă şi în debutul părţii secunde apelează la arma secretă: îl aruncă în luptă pe Guima, "responsabil" de unicul gol din dubla manşa cu Jagodina.

În zadar, deşi continuă să domine, CFR se loveşte mereu de zidul ridicat de apărarea bielorusă şi nici o minge nu ajunge la vîrful portughez. Disperarea acaparează totul, Miriuţă face toate schimbările cu jumătate de oră înainte de final, luciditatea se risipeşte complet şi ardelenilor nu le mai iese nimic.

Greşeala de final
Inevitabilul se produce şi bîlbîiala din linia mediană a clujenilor le oferă şansa oaspeţilor de a se impune, chiar dacă n-au arătat mare lucru. Stasevici îl anesteziază pe Felgueiras dintr-o lovitură liberă de la marginea careului (71) şi Gautier îi face lui Dinamo Minsk încă un cadou: acordă uşor un penalty la un fault comis de Camora, transformat fără probleme de Udoji (80).

Astra şi Petrolul nu vor fi cap de serie
Petrolul şi Astra îşi vor afla astăzi, de la ora 14:00, adversarii din play-off-ul Europa League, ultimul tur înaintea intrării în grupe. Nici una dintre cele două echipe nu va fi cap de serie şi ar putea întîlni formaţii extrem de tari ca Inter Milano, Tottenham sau Villarreal. Printre adversarii accesibili se numără Sheriff Tiraspol, Maccabi Tel Aviv sau Nacional Madeira. Meciurile din această fază vor avea loc pe 21 şi 28 august.

Mureşan acuză arbitrajul
Preşedintele Iuliu Mureşan nu a mai rezistat şi la pauză s-a dus la vestiare să discute cu jucătorii CFR-ului.La final, şeful din Gruia a acuzat dur arbitrajul. "Suferim la faza de finalizare. Ca în multe partide am avut ocazii şi ratăm. La pierderea acestei partide a contribuit din păcate şi brigada de arbitri. Au fost multe greşeli care chiar m-au mirat.

În prima fază am fost foarte supărat pe Rada, dar după aceea, discutând cu specialişti, sînt mai puţin supărat. La cartonaşul roşu, arbitrul iar s-a pripit puţin. A fost penalty la Tade, iar la ei nu cred că a fost", a spus Mureşan la Look Plus.

"Asta e viaţa, am avut ocazii mari de gol, e mare păcat că nu ne-am calificat. La Minsk puteam conduce cu 2-0 la pauză, aici la fel, n-am ce să le reproşez jucătorilor. Vreau doar să felicit Petrolul şi Astra pentru performanţa din această seară" (Vasile Miriuţă, antrenor CFR)

629225-cfr-cluj-minsk.jpg

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
haideusicfr
haideusicfr  •  10 August 2014, 09:08
Postat de mihai231 pe 08 August 2014, 10:09

ba dar muresan asta parca-i doctor de meserie......de ce drequ nu profeseaza,,...fotbalul nu.i de el.....mai bine sta sa scoata masele stricate sau sa controleze femeile in pasarica.....decat sa isi bata capu cu fotbalu

A iesit la pensie.

haideusicfr
haideusicfr  •  10 August 2014, 09:05
Postat de dcblsavu pe 08 August 2014, 19:19

bravo Dinamo Minsk!!!!! frana=faliment

Ma copile nu fi rau.Mi-e imi pare rau ca a plecat Lemnaru si tin si cu U. Nu te lua dupa altii.Daca vrei..

daniaania
daniaania  •  08 August 2014, 23:17
Postat de reghemeister pe 08 August 2014, 11:02

Steaua s-a calificat pt. a 11a oara consecutiv in grupele unei competitii europene. CheFuRa a demonstrat inca o data INTAMPLAREA celor asa zise 11pct. din CL si va demonstra inca o data ca a furat 2 campionate. b.o.z.g.o.r.i. mici si pitici. Muahahahaha

Las ca sunteti voi breji...oricum ma bucur ca va pasa de CFR, vai de oamenii ce nu au dusmani!!!!!!Comentariul tău...

Vezi toate comentariile (15)
Comentează