INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  DINAMO - METALIST HARKOV

Dinamo a dat iar peste ucrainieni, dar e optimistă: "Staţi liniştiţi, ne putem califica!"

Dinamoviştii speră să aibă mai multe motive de bucurie decît anul trecut, cînd au fost scoşi de Poltava
Dinamoviştii speră să aibă mai multe motive de bucurie decît anul trecut, cînd au fost scoşi de Poltava

Articol de - Publicat sambata, 11 august 2012 00:00 / Actualizat vineri, 10 august 2012 21:10

Dinamoviştii îşi fac curaj în privinţa "dublei" cu Metalist, spunînd că trebuie să încerce să învingă la Bucureşti, fără să ia gol, apoi să forţeze calificarea la Harkov.

Dinamo nu scapă de ucraineni! Soarta i-a scos în cale acum, la porţile grupelor Europa League, pe Metalist Harkov, una dintre cele mai tari formaţii în ediţia precedentă a competiţiei continentale. Anul trecut, "cîinii" s-au făcut de rîs cu Vorskla Poltava (1-2 şi 2-3), o anonimă în fotbalul european, sezonul acesta dau peste o forţă în devenire.

Antrenorul Dario Bonetti a avut un discurs decent: "Încercăm să jucăm cu entuziasm. Noi vrem să ne îmbunătăţim jocul şi să avem continuitate în rezultate bune. Dorim să creştem, ne gîndim doar la noi înşine, nu la adversari. Chiar dacă sînt alte formaţii mai puternice decît noi, vom încerca să ne îmbunătăţim jocul, să devenim competitivi".

Fotbaliştii sînt conştienţi că au o misiune dificilă pentru a ajunge, după 3 ani, din nou, în grupele EL. "Eu cred că dacă vom juca atent, concentraţi, dacă stadionul va fi plin în tur, cu zeci de mii de oameni care să ne dea forţă, reuşim calificarea. Se putea şi mai rău, dar şi mai bine. Acum nu se mai schimbă nimic, trebuie să mergem pe teren şi să încercăm să învingem", a declarat Cătălin Munteanu.

Căpitanul a fost completat de un alt veteran, Ionel Dănciulescu: "Cu toţii sîntem conştienţi că va fi o «dublă» de foc. Întîlnim o formaţie tare, cu mulţi jucători de calitate, trebuie să luptăm pentru calificare, fără frică".

Laudă Steaua
Dario Bonetti a uitat de rivalitatea dintre Dinamo şi Steaua, felicitînd echipa din Ghencea: "Am văzut meciul de la Trnava. Steaua a obţinut un rezultat mare, felicitări! Cu cît merg mai multe echipe din România tot mai departe în cupele europene cu atît este mai bine pentru toţi din ţară".

Turul, pe 23 august, pe Naţional Arena
Aşa cum ediţia print a Gazetei a anunţat de ieri, prima manşă a play-off-ul Europa League se va juca pe Naţional Arena. Roş-albii speră ca partida de pe 23 august să se dispute cu "casa închisă", mai ales că ar putea cîştiga 1,5 milioane de euro din vînzarea biletelor. Returul e pe 30 august, la Harkov.

Rapid nu i-a ţinut piept în iarnă
Ultima echipă din România care a întîlnit-o pe Metalist a fost Rapid, giuleştenii avînd un amical, iarna trecută, cu ucrainenii, în Antalya. Pancu şi compania a pierdut finala Cupei Kadîrov, 0-1, cei din Grant avînd mari probleme cu Metalist, care ar mai fi putut marca de cîteva ori.

"Coşmarul" Rebenok se-ntoarce
Chiar în această vară, cei din Harkov l-au transferat pe atacantul ucrainean Pavlo Rebenok, 27 de ani, de la Vorskla Poltava. Ultimul coşmar al dinamoviştilor, o echipă necunoscută ce i-a eliminat pe "cîini", anul trecut, din Europa League. Mai mult, Rebenok a marcat în poarta lui Dinamo golul de 2-1 din manşa tur, în minutul 89, care a cîntărit decisiv în perspectiva meciului retur.

1,3 milioane de euro încasează fiecare echipă ce intră în grupele Europa League. Acolo, o victorie e recompensată cu 200.000 euro, iar egalul cu 100.000 euro

400.000 de euro va lua fiecare formaţie care cîştigă o grupă EL. Locul secund aduce 200.000 euro

11 meciuri au jucat echipele din România împotriva celor din Ucraina, în cupele europene, ai noştri avînd 4 victorii. În rest, au mai fost 4 remize şi 3 eşecuri

2 victorii are Dinamo împotriva echipelor din Ucraina în cupele europene, ambele cu Şahtior Doneţk (2-0, 3-2), în 2003. Şi mai sînt două eşecuri, ambele cu Vorskla Poltava, 1-2 şi 2-3, anul trecut, în preliminariile Europa League

Cine este Metalist:

- club fondat în 1925, joacă partidele de acasă pe stadionul Metalist, cu o capacitate de 38.600 de locuri
- Antrenor e Miron Markevici, 62 de ani
- Pe lîngă jucătorii ucraineni, unii experimentaţi, precum Vorobei, Şelaiev, Rebenok şi Goriainov, formaţia din nord-estul Ucrainei mai are numeroşi străini: 6 argentinieni (Villagra, Torsiglieri, Sosa, Torres, Cristaldo şi Blanco), 6 brazilieni (Edmar, Cleiton, Taison, Fininho, Marlos şi Willian), un sîrb (Obradovici) şi un senegalez (Gueye)
- Vedeta echipei este Taison, brazilianul cumpărat în 2010 cu 6,3 milioane de euro de la Internacional
- În campionat, după 4 etape, Metalist e pe locul 5, cu 8 puncte, două victorii, două egaluri, la 4 puncte de liderul Şahtior
- În această vară, Metalist l-a vîndut la Şahtior pe al treilea golgeter din istoria clubului, Marko Devici, autor a 75 de goluri în 6 sezoane petrecute la Harkov. El a fost cel mai bun marcator al echipei anul trecut, înscriind de 11 ori.
- În ediţia trecută a Europa League, ucrainenii au ajuns pînă în sferturile de finală. Au fost eliminaţi de Sporting Lisabona, după 1-1 pe teren propriu şi 1-2 în Portugalia. Printre echipele eliminate de Metalist s-au numărat Olympiakos, Sochaux şi Red Bull Salzburg.

Echipa Tip: Goriainov - Villagra, Pcenicinih, Torsiglieri, Barvinko - Jose Sosa, Edmar, Cleiton, Taison - Torres - Cristaldo

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
psyke
psyke  •  24 August 2012, 10:36

astia au terminat in ukraina pe 3 dupa marile puteri dinamo kiev si cei ai lui lucescu , prostule care esti prost , au 2 jucatori care voloreaza cat steaua la un loc , dar las ca se califica steaua cu ekranas din letonia omfg extra mega performanta .

tachebacanu
tachebacanu  •  11 August 2012, 13:10

Stati linistiti,cum ati vrea sa se califice cu astia care au terminat pe 3,in ce campionat???Vise draga,vise!1!!

lobbyone
lobbyone  •  11 August 2012, 08:43
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

vai soarta ta =)))) Ai invatat si tu niste termeni noi din manualul de istorie de clasa 6-a si acuma incerci sa ii folosesti ! :) Vezi ca exista si cel de a7-a !

Vezi toate comentariile (9)
Comentează