INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  DJURGARDEN - CFR

DJURGARDEN - CFR. Dan Petrescu își menține strategia, deși CFR Cluj e mult mai bine cotată! Ultimele detalii despre duelul de la Stockholm

DJURGARDEN - CFR. Dan Petrescu își menține strategia
DJURGARDEN - CFR. Dan Petrescu își menține strategia

Articol de - Publicat joi, 24 septembrie 2020 10:52 / Actualizat joi, 24 septembrie 2020 10:58

DJURGARDEN - CFR. Dan Petrescu, tehnicianul clujenilor, continuă cu aceeași metodă pentru a-și ține jucătorii concentrați: descrie adversarul ca fiind la nivelul lui Celtic și având prima șansă la calificare, deși ardelenii sunt mult mai bine cotați.

  • CFR Cluj joacă în această seară, de la ora 20:00, contra suedezilor de la Djurgarden, în deplasare, în turul III al preliminariilor Europa League. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Digi Sport și Look Plus.

CFR a găsit la Stockholm o atmosferă destul de relaxată față de cea din România, în Suedia numărul cazurilor de infectați cu coronavirus fiind mult mai scăzut decât în iunie și păstrându-se constant de atunci, sub 250 de persoane zilnic. Nordicilor li se recomandă să evite aglomerația din transportul în comun de suprafață sau de la metrou, dar măștile nu sunt obligatorii decât în aeroport. Vor trebui însă să fie purtate la stadion, pentru că așa impune protocolul medical UEFA. Chiar și în aceste condiții, conducerea ardelenilor a avut grijă ca jucătorii să stea tot câte unul în cameră, la hotel, așa cum se întâmplă și în țară.

"Au foarte mulți internaționali"

La plecarea spre Stockholm, Dan Petrescu avertiza din nou: "Parcă jucăm cu Celtic sau cu Rennes, nu văd nicio diferență. Trebuie să facem iar un meci extraordinar ca să câștigăm. Eu cred că favoriți sunt cei de la Djurgarden, fiindcă joacă acasă, pe teren sintetic, plus că au jucători foarte buni. Au 8 care au jucat în naționala Suediei, plus 3 internaționali norvegieni și doi din Zambia. E o echipă puternică, organizată. Avem nevoie și de noroc ca să trecem mai departe".

Doar 3 în ultimele 12 luni

Situația este însă mult mai soft decât cea prezentată de tehnicianul român. În 2020, numai 3 jucători de la Djurgarden au evoluat pentru echipele naționale. Une Larsson și Jasper Kalstrom, pentru Suedia, dar în amicalele cu Kosovo și cu Moldova, în ianuarie. Iar Ulvestad a evoluat pentru Norvegia în partidele de pregătire cu Malta și cu Feroe, din noiembrie 2019.

Niciunul nu a mai fost convocat pentru partidele din Liga Națiunilor, de la începutul lui septembrie. În rest, Djurgarden are foști internaționali, care au cel puțin 2-3 ani de când n-au mai fost chemați la loturi!

Nu-l au pe cel mai bun mijlocaș

Ziariștii suedezii sunt mai mult decât rezervați în privința șanselor lui Djurgarden, care a trecut greu de FC Europa (Gibraltar), 2-1 acasă, în turul precedent, plus că nici în campionat nu arată o formă foarte bună. În plus, nu-l vor avea pe Erik Berg, descris ca fiind "cel mai bun mijlocaș din campionatul Suediei", acesta fiind accidentat.

În schimb, Dan Petrescu are tot lotul valid, el putând miza chiar și pe Deac și pe Chipciu, care, accidentați, au lipsit în ultimul timp. Până la urmă, marele atu al gazdelor rămâne terenul artificial, unul în genul celui de la Floriana (Malta), unde campionii României s-au impus totuși (2-0) în turul doi preliminar EL.

2,05e cota oferită de casele de pariuri pentru o victorie a ardelenilor diseară. Un succes al suedezilor e cotat la 3,70

18,25milioane de euro este cota lotului celor de la Djurgarden (23 de fotbaliști). Lotul CFR-ului (29 de fotbaliști) este cotat la 24,05 milioane euro, conform transfermarkt.com

300.000 de euroar intra în conturile celor de la CFR dacă ar trece de Djurgarden și s-ar califica în play-off-ul Europa League

4jucători de minimum un milion de euro au cei de la Djurgarden: Ulvestad (1,2), Larsson, Vitry și Karlstrom (1). CFR are 8, iar Omrani e cel mai scump (2,8)

Frankowski e cu noi

Meciul dintre Djurgarden și CFR va fi arbitrat de o brigadă din Polonia, cu Bartosz Frankowski (foto, 34 de ani) la centru. În cariera sa internațională, începută în 2014, acesta a mai arbitrat de trei ori partide în care au fost implicate formații românești, toate la nivel de națională. Prima dată a condus un meci al seniorilor, într-un amical cu Bulgaria (0-0, în iulie 2015), apoi la U19, în partida cu Grecia U19 (2-1, august 2017), și U21, în partida cu Ucraina U21 (3-0, octombrie 2019).

FCSB improvizează din nou în Europa League! Cum poate arăta echipa de start cu Slovan Liberec

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
clujcampion
clujcampion  •  24 Septembrie 2020, 14:31
Postat de 1923rapidgiulesti pe 24 Septembrie 2020, 11:46

Oare ura asta față de România, ați dezvoltat-o singuri, *** dragi jurnaliști?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

2290353194581653
Andrei Piatra  •  24 Septembrie 2020, 12:26

Bravo, Suediei! Singura tara dezvoltata din lume care n-a ingenuncheat in fata lui Bill Gates! Asta cu "recomandarile pentru suedezi" sunt scrise din burta de teama ca am putea vedea adevarul, si anume ca totul e o plandemie condusa prin banii multi-miliardarilor la care suedezii au zis ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adiktedz
adiktedz  •  24 Septembrie 2020, 12:23

Am urmarit conferinta de presa pe site-ul suedezilor, puteam pune pe mute si stiam deja ce o sa zica Petrescu. cateva mini detalii: -Djurgarden o echipa colosala -Terenul sintetic un mare dezavantaj (mai bine nu faceau deplasarea) -Suedia da batai de cap echipelor romanesti. -Djurgarden a fost cel mai greu adversar posibil.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează