INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  POLONIA

Drama lui ”Kuba” » Polonezul Blaszczykowski şi-a văzut tatăl omorîndu-i mama

Articol de - Publicat sambata, 26 mai 2012 00:00 / Actualizat vineri, 25 mai 2012 23:16

Mijlocaşul Dortmundului a retrăit coşmarul din 1996 deunăzi, cînd a aflat că părintele său a murit şi el


Căpitanul reprezentativei Poloniei avea 11 ani în septembrie 1996, cînd s-a petrecut tragedia. Tatăl i-a înjunghiat mortal mama chiar sub ochii săi. "Ce s-a întîmplat atunci mă va urmări toată viaţa. Aş da orice ca mama să mai fie în viaţă!", mărturisea recent Jakub Blaszczykowski.

Drama trăită în '96 i-a revenit zilele trecute în memorie, o dată cu decesul tatălului, la vîrsta de 56 de ani. "Kuba", cum îi spun suporterii, şi-a amînat sosirea la "naţională" pentru a participa la înmormîntare: "A fost prima şi ultima oară cînd l-am văzut de la cele întîmplate. După ce-a ieşit din închisoare, l-am evitat şi eu, şi fratele Dawid".

Fraţii Blaszczykowski au crescut la bunici, iar unchiul Jerzy Brzeczek, fost căpitan al Poloniei timp de 7 ani şi campion olimpic la Barcelona (1992), i-a "infestat" cu virusul fotbalului. "Kuba" i-a şi călcat pe urme, debutînd la "naţională" în 2006.


"Tragedia din 1996 mi-a schimbat viaţa cu 180 de grade. E ca şi cum te-ar lovi o piatră în cap, te-ai trezi după o săptămînă şi ai constata că trebuie s-o iei de la capăt"
Jakub Blaszczykowski, mijlocaş Polonia

Tatăl mai presus de Euro
Dacă tatăl a fost pentru Blaszczykowski o mare dezamăgire, în cazul irlandezului James McCarthy e mai presus decît orice. Aflînd că părintele său suferă de cancer, mijlocaşul lui Wigan, 21 de ani, i-a cerut selecţionerului Giovanni Trapattoni să nu-l reţină în lotul pentru Euro 2012: "Vreau să-i fiu alături tatălui meu în aceste clipe de cumpănă".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
giussybaratky23
giussybaratky23  •  26 Mai 2012, 18:12

Inca un prilej de cearta intre semi-analfabetii romani...:)) Oricum, astia de la gesepe demonstreaza in fiecare zi ca in afara de a fi supusi lui Felix si de a perpetua arta linsului de cioban, nu stiu nimic! Au fost angajati pe pile si pe pupincurisme si se vede! Polonia capioana la Olimpiada din 1992? Mai Aureliane Botezatu, vezi ca esti prost si iti dau un sfat, du-te si fa-i una "scurta" idolului gesepeului, STAPANUL jiji, dar sa fie pe parte economica!

ronaldo666
ronaldo666  •  26 Mai 2012, 13:52
Postat de steagu86 pe 26 Mai 2012, 03:19

gramatica!!!!!!!!!!!!!! dar daca ti cu stelemeaua e de inteles

cainele moare de batran sh prostu de grija altuia scriu cum vreau frate asta e pe net e permis orice nu e un examen:)) mor pe voi astia care cautati cearta pe site da pe strada nu iesiti ca sunteti ocupati sa lustruiti cvu dreapta

ernesto365
ernesto365  •  26 Mai 2012, 11:42

alo gsp ! polonia a fost vicecampioana olimpica la barcelona 1992,au pierdut finala cu spania.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează