INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  DUDELANGE - CFR CLUJ, 21:00, GSP.RO

DUDELANGE - CFR CLUJ. Ziarele luxemburgheze s-au înfierbântat: ”Puneți presiune pe Cluj! Toată țara vă susține!” ;)

FOTO: Facebook @f91diddelengofficial
FOTO: Facebook @f91diddelengofficial

Articol de - Publicat joi, 23 august 2018 15:18

Le Quotidien, publicație de limbă franceză, încearcă să înfierbânte atmosfera înaintea meciului din această seară, Dudelange - CFR Cluj. Chiar dacă Luxemburgul are doar 600.000 de locuitori, iar pe stadion vor fi cel mult 8.000.

  • CFR Cluj joacă în Luxemburg, contra lui Dudelange, de la ora 21:00. Partida nu e la TV și va fi liveTEXT pe GSP.ro.

Eliminarea Legiei Varșovia, în turul precedent, le-a ridicat enorm moralul celor de la Dudelange. Dar și jurnaliștilor locali, ale căror publicații au ieșit astăzi cu titluri care de care mai pompoase. "Toată țara vă susține!", titrează Le Quotidien pe prima pagină, chiar dacă Luxemburgul, o țărișoară întinsă pe o suprafață de 2.586,4 kilometri pătrați, are doar 600.000 de suflete, dintre care stadionul Josy Barthel poate găzdui până la 8.000.

La interior, pe coperta caietului de sport, același cotidian vine cu un alt titlu mobilizator: "Puneți presiune pe Cluj!". Și face următoarea socoteală: "Dudelange a fost eliminată greu în turul 1 preliminar al Ligii de Videoton, care apoi, în turul 3 preliminar, a scos-o pe Malmo, învingătoarea Clujului în turul 2 preliminar. Deci concluzia e VideotonăMalmoăClujăDudelange. Adică, se poate!".

"Înaintea meciului vieții lor", cum scrie Le Quotidien, jucătorii luxemburghezi se mobilizează gândindu-se la meciul cu Legia. "Nu știu unde se situează CFR acum. Și înaintea meciului cu polonezii eram în ceață, însă după 10 minute am știut că ne vom impune jocul". 

"Țucudean, marele pericol în această seară, e un pic de Ibra, idolul său, și mult Hagi, care i-a schimbat mentalitatea și viziunea asupra fotbalului la Viitorul"
Le Quotidien, ziar luxemburghez

Vezi și: Decizia care le oferă un mare avantaj luxemburghezilor și marile atuuri ale campioanei României

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
xnread
xnread  •  23 August 2018, 16:26

Presa de limbă franceză.:)) Publicația de limbă germană ,, Tageblatt Lëtzebuerg / Cotidianul Luxemburgului '' titrează : ,, Țelul spre mai mult '' cu o descriere succintă a realizărilor formației luxemburgheze și dorința acesteia de a progresa.:))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează